Magnifieke Meisjes | Thamara Zijlstra

Magnifieke Meisjes Thamara Zijlstra

Thamara Zijlstra (31) is een wereldreiziger, zakenvrouw, creatieveling en zwerver, cultureel antropoloog, blote voeten- fanaat en oude kaas- liefhebber. Ze leeft locatie-onafhankelijk. Thamara heeft dus geen vaste woonplaats. Op het moment dat ze dit interview invult, zit ze ergens in het Midden-Oosten. Ze heeft haar eigen opleidingscentrum: Blueberry Dynamic. Hier kun je een opleiding volgen tot Virtual Assistant.

Verschillende Magnifieke Meisjes krijgen 15 dezelfde vragen. Leer deze vrouwen kennen, laat je inspireren en leer dat we uniek zijn in onze overeenkomsten.

Een typisch kenmerk van mij is

Dat ik een echte avonturier ben, altijd op zoek naar nieuwe ervaringen. Het liefst een beetje extreem, om de thrill seeker in mij te bevredigen. Het avontuur zit ‘m in het continu beleven van het onbekende. Van bungeejumpen tot backpacken door Syrië en liften door Botswana. Maar ook in Amsterdam bijvoorbeeld, zoek ik altijd een nieuw tentje uit om koffie te drinken. En overal ter wereld loop ik eindeloos rond, bijna verdwalend, omdat je dan altijd onverwachte dingen meemaakt. Je hoeft daarvoor niet naar de andere kant van de wereld. Het onbekende is overal. Als je ‘ja’ durft te zeggen tegen nieuwe dingen, ervaar je veel gaafs. Het is altijd spannend, maar ik hou daar zo van.

Ik ben niet te genieten wanneer

Ik veel last heb van mijn RSI. Jarenlang heb ik mezelf onverslaanbaar geacht. RSI overkomt anderen, zeg maar, niet mij. Dat was naïef van me. Toen ik in 2015 een tijd in Thailand woonde kreeg ik er voor het eerst last van. Mijn rug, nek, armen en handen: alles deed pijn. Op dat moment was het zo erg, dat ik echt niks meer kon: niet meer computeren, maar ook niet mijn telefoon gebruiken, of zelfs een boek lezen. Dat was heftig. En naast de fysieke pijn, word ik er meestal ook goed chagrijnig van. Ik heb het nog een paar keer zover laten komen, maar beetje bij beetje leer ik  die extreme momenten te vermijden.

Magnfieke Meisjes Thamara Zijlstra

Als ik alleen thuis ben dan

Zet ik mijn favoriete muziek op, draai de volumeknop voluit en dans keihard door de kamer. Ik hou enorm van de rauwe stem van Janis Joplin of de soulstem van Marvin Gaye. En ik ben gek op veel Afrikaanse muziek, zoals kwaito, wat een soort Afrikaanse hiphop house is, of de anti- apartheid Afropop van Brenda Fassie. Ik zing dan ook keihard mee, dat is echt zo ontzettend lekker. Ik heb op dit moment overigens niet echt een fantastische zangstem, maar ja, daarom ben ik ook alleen thuis natuurlijk. Wat trouwens niet heel vaak gebeurt, want mijn lief en ik werken allebei vanuit huis en zijn dus continu samen. Gelukkig is er veel muziek die we allebei te gek vinden. Zo luisteren we samen onder andere naar drum and bass, Franse hiphop, maar ook Vivaldi.

Het meest trots ben ik op

Het feit dat het me steeds beter lukt om mezelf te zijn. Om echt te zijn. Mensen denken vaak dat ik super stoer ben: met mijn online business de wereld over reizen en alle avonturen die ik beleef. En dat zal ik niet ontkennen. Maar het was en is bloody moeilijk om me volledig vrij te voelen om mezelf te zijn. Om te blijven kiezen voor wat goed is voor mij, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Ik ben een onconventionele denker en dat vinden veel mensen lastig. Mijn lief en ik hebben elkaar daarin volledig gevonden, dat vind ik zo bijzonder. Maar voor de buitenwereld zijn we vaak “dat rare stel”. Echt voor mezelf kiezen, met alle gevolgen van dien, is het moedigste dat ik elke dag doe. Het is en blijft een work in progress, maar shit wat voelt dat lekker zeg.

Mensen denken vaak dat ik super stoer ben: met mijn online business de wereld over reizen en alle avonturen die ik beleef. En dat zal ik niet ontkennen. Maar het was en is bloody moeilijk om me volledig vrij te voelen om mezelf te zijn.

Mijn favoriete eigenschap is

Mijn favoriete eigenschap is mijn flexibiliteit, waar ook mijn creativiteit, inlevingsvermogen en oplossingsgerichtheid uit voortvloeien. Het helpt me door mijn tumultueuze leven heen te laveren. Het maakt me een meer begripvolle vriendin, een betrokken leraar en inventieve reiziger.

Magnifieke Meisjes Thamara Zijlstra

Mijn guilty pleasure is

De Nederlandse RTL- serie ‘Helemaal het Einde’, waarin drie Nederlandse gezinnen hun leven in Nederland stilleggen en naar een afgelegen plek in Chili afreizen, om daar een nieuw leven op te bouwen. Ik heb al jaren geen tv meer, bingewatch af en toe een serie en kijk voornamelijk documentaires. Maar for some reason keek ik ‘Helemaal het Einde’ elke week. Ja, zelfs hier vanuit de woestijn in het Midden-Oosten, lang leve Uitzending Gemist. Uit zelfbescherming ben ik nog niet begonnen aan het nieuwe seizoen.

Ik houd het meest van mezelf wanneer

Ik dingen doe die ik graag wil, maar eng vind. Zoals werk, dat ik altijd zelf heb gedaan en waar ik goed in ben, uitbesteden, omdat ik de groei van Blueberry Dynamic (het opleidingscentrum van Thamara) niet meer kan bijbenen. Of van een metershoge klif afspringen, terwijl ik het gevoel van een vrije val heel erg unheimisch vind. Of de confrontatie aangaan wanneer ik eigenlijk alleen maar in een hoekje wil wegduiken. Als ik de dingen doe die ik eng vind, betekent dat dat ik voor mezelf opkom en mezelf laat zien. De kick die dit geeft is echt alles waard en op zo’n moment hou ik veel van mezelf.

Mijn grootste miskoop was

Een BTO computer, een paar jaar geleden. Een fantastisch product, maar de meest schandalige klantenservice die ik ooit heb meegemaakt. Balen, want ik ontving de laptop kapot uit de fabriek. Lang verhaal, maar bye bye €1000,-. Verder doe ik nooit echt miskopen. Ik geef heel makkelijk geld uit en als ik ergens van geniet, al is het maar kort, dan is het bijna altijd de moeite waard.

Ik vind mijn werk erg leuk, maar ik werk ook heel hard en krijg veel shit over me heen

De laatste keer dat ik huilde was toen

Kort geleden. Tranen van geluk. Ik ontving een bericht van een Virtual Assistant, die me vertelde dat sinds ze met mij heeft samengewerkt haar leven zo compleet veranderd is en hoe gelukkig ze zich daarbij voelt. En dat haar dit zonder mij nooit gelukt zou zijn. Ja, op dat moment liepen er een paar tranen over mijn wangen. Ik vind mijn werk erg leuk, maar ik werk ook heel hard en krijg veel shit over me heen. Toen ik dit bericht kreeg waren de tranen echt een ontlading. Het is echt zo bijzonder om zo’n rol te kunnen spelen in iemands leven, daar ben ik belachelijk dankbaar voor.

Ik zou eigenlijk moeten besparen op

Helemaal niks. Ik kan heel makkelijk elk dubbeltje opzijleggen als dat nodig is (en ik heb lange periodes gekend waarin dat nodig was), maar ik geef ook makkelijk geld uit. Als ik geld heb, doe ik er leuke dingen mee. Ik maak mooie reizen en geef regelmatig cadeautjes aan vrienden. Zoals een festival ticket, een massage of een weekendje weg met zijn allen. Ik geniet van geld en ik deel het heel graag.

De beste versie van jezelf word je door

Jezelf niet voor de gek te houden. Door diep te gaan. Jezelf moeilijke vragen te stellen én te beantwoorden. Door confrontaties aan te gaan. Door te accepteren dat je niet perfect bent , maar ook door te durven erkennen dat de wereld aan je voeten ligt en dat het hoogstwaarschijnlijk mogelijk is om je meest wilde verlangens waar te maken. En daar dan voor te gaan. Je niet te veel te laten leiden door anderen, want elke ander gaat in de essentie uit van wat goed is voor hem of haar en niet voor jou. Logisch, maar daarom moet je toch echt zelf keuzes maken en je weg kiezen.

Ik word echt blij van

Mijn schatje. Van uren wandelen door de woestijn. En van skypen met mijn beste vriendinnen Kyra en Jane. Het ontdekken van een leeg strand, mijn kleren uitdoen en naakt de zee in rennen. Ik word blij van massages. En van gekkos. Mensen ontmoeten tijdens lange busritten in vreemde landen. Van de hele dag dansen met Benjamin op het Wicked Jazz Sounds festival.

Magnifieke Meisjes Thamara Zijlstra

Ik ga de deur niet uit zonder

Mijn telefoon. Zo kan ik het grootste deel van mijn business besturen, waar ik ook ben. En pen en papier, zodat ik altijd ideeën kan uitwerken en ervaringen kan opschrijven. Hier in de woestijn probeer ik steeds vaker helemaal niets mee te nemen. Dat voelt heel naakt (juist tijdens urenlange woestijnwandelingen gebeurt er veel in mijn hoofd), maar het is ook enorm bevrijdend.

De laatste keer dat ik loog was

I don’t know. Ik zal niet ontkennen dat ik nooit lieg, maar ik probeer er geen gewoonte van te maken. Wel ben ik me heel bewust van wat ik deel en met wie. Regelmatig komt dat erop neer, dat ik niet de hele waarheid vertel. Dat is niet erg. Echtheid en eerlijkheid vind ik heel belangrijk en het is iets waar ik altijd naar streef, maar ik ben geen open boek.

Mensen weten niet van mij dat ik

Gruwel van ratten op straat. Als klein meisje heb ik altijd tamme ratten gehad en dat vond ik fantastisch, maar zo buiten op straat jagen ze met de stuipen op het lijf. Ik blijf het bijzonder vinden, ik heb namelijk een grote liefde voor slangen en ik heb op rivieren gekanood vol krokodillen en nijlpaarden, killer animals dus. Ik denk dat de rat mijn power animal is. It tells me something.

Volg Thamara

Heel inspirerend! Volg de reizen en avonturen van Thamara op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Lees meer over het opleidingscentrum voor Virtual Assistents Blueberry Dynamic.

Alle foto’s zijn eigendom van Thamara Zijlstra

Ben of ken jij een Magnifiek Meisje? Stuur mij dan een mail!

Meer Magnifieke Meisjes lezen? Hieronder zie je alle Meisjes die al zijn geweest.

 

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.