Magnifieke Meisjes | Sofie Couwenbergh

Magnifiek Meisje Sofie Couwenbergh

Ze had een prima baan als marketing coördinator en copywriter, maar besloot dat op te geven om voltijd aan de slag te gaan voor haar eigen reisblog WonderfulWanderings.com. Sofie Couwenbergh is 30 jaar, copywriter, fulltime reisblogger en Magnifiek Meisje.

Verschillende Magnifieke Meisjes krijgen 15 dezelfde vragen. Leer deze vrouwen kennen, laat je inspireren en leer dat we uniek zijn in onze overeenkomsten.

Een typisch kenmerk van mij is
Dat ik enorm ongeduldig ben. Wanneer ik iets wil, had het gisteren al moeten gebeuren. Het is dan ook een voordeel dat ik voor mezelf werk en dus zelf mijn taken en tijd kan indelen, zonder dat ik al te vaak afhankelijk ben van anderen die eerst nog wat moeten doen alvorens ik met mijn werk verder kan.

Ik merk wel dat ik dit karaktertrekje steeds beter onder controle krijg. De leeftijd, misschien?  Ik ben nog steeds erg ongeduldig hoor, maar het gebeurt steeds vaker dat ik tegen mezelf zeg: “Oké, even in – en uitademen, je hebt dit niet onder controle dus het heeft geen zin je op te jagen” en dat werkt. Soms.

Magnifiek Meisje Sofie Couwenbergh

Ik ben niet te genieten wanneer
Ik met enorme honger uit eten ga en de bediening erg traag verloopt. Dat heeft deels weer te maken met dat ongeduld, maar ook deels met het feit dat ik me gauw echt onpasselijk ga voelen wanneer ik honger heb. Ik denk dat het iets met een slecht geregelde suikerspiegel te maken heeft – ook al eet ik echt wel gezond. Ook wanneer ik thuis geconcentreerd aan het werk ben, moet ik toch pauzeren wanneer ik merk dat de honger te sterk word ik. Anders word ik ik helemaal flauw.

Verdorie zeg, zet ik mezelf tijdens de eerste twee vragen al in een slecht licht. Het wordt beter, beloofd!

Als ik alleen thuis ben dan
Geniet ik overdag van de stilte om goed door te werken en kijk ik ’s avonds verschillende afleveringen van The Graham Norton Show achter elkaar. Heerlijk praatprogramma vind ik dat. Als je het niet kent: het is een Britse talkshow waarin Graham Norton bekende Britten, maar ook een heleboel Hollywoodsterren interviewt op een erg losse manier, met een goede portie droge Britse humor erdoorheen gedraaid. Heerlijk!

Wanneer mijn vriend thuis is, is hij meestal heel en meester van “het kasje”, zoals we dat hier zeggen (de afstandsbediening, dus). Ik moet er dus van profiteren wanneer hij eens een avond weg is.

Het meest trots ben ik op
Ik het al meer dan een jaar als freelancer uithoud. Mijn job opzeggen vond ik niet zo eng. Hoewel het waarschijnlijk een van de grootste beslissingen was die ik tot nu toe genomen heb, was ik die dag niet nerveus. Het voelde gewoon juist. Maar tegelijkertijd had ik wel zo wat het idee dat ik het een jaartje als freelancer zou proberen en dan noodgedwongen weer een baan zou moeten zoeken. Gelukkig was dat niet het geval en gaat alles beter en beter.

Magnifiek Meisje Sofie Couwenbergh

Mijn favoriete eigenschap is
Dat ik gemakkelijk enthousiast word ik en snel blij ben met kleine dingen. Dat maakt het leven zoveel aangenamer en laat me toe ook andere mensen, die misschien van nature niet zo vrolijk zijn, met mijn humeur op te peppen.

Vroeger at ik echt alle chocolade en hoewel ik nog steeds zelden neen kan zeggen tegen dat bruine goud, ben ik  nu toch al een klein beetje kieskeuriger. Het moet goede chocolade zijn.

Mijn guilty pleasure is
Chocolade! Liefst chocomousse. Oh, ik kan blijven eten aan chocolade. Ik haal het dan ook nooit in huis, anders zou ik me er ziek aan eten. Vroeger at ik echt alle chocolade en hoewel ik nog steeds zelden neen kan zeggen tegen dat bruine goud, ben ik  nu toch al een klein beetje kieskeuriger. Het moet goede chocolade zijn.

Ik hou het meest van mezelf wanneer
Ik een grote taak tot een goed einde heb gebracht, een mijlpaal bereikt heb of een leuke mail krijg van een lezer. Dan heb ik het gevoel dat ik toch goed bezig ben en raak ik gemotiveerd om verder te doen.

Mijn grootste miskoop was
Een paar mooie zwarte pumps met hoge hakken. Toen ik ze kocht, was ik nog in de waan dat ik echt wel hoge hakken zou dragen. Niet dus. Ik kleed me graag mooi, maar comfort gaat boven alles dus loop ik meestal rond op sneakers of boots. Vroeger droeg ik al wel eens pumps om uit te gaan, en in de winter draag ik nog heel soms botjes (Vlaams voor laarzen, red.) met hakken, maar pumps met hakken van vijf centimeter hoog… Neen, dat was geen goede keuze. Daarenboven heb ik eigenlijk te smalle voeten om pumps te kunnen dragen. Ik stap er altijd zo weer uit.

Mijn grootste miskoop was een paar mooie zwarte pumps met hoge hakken. Toen ik ze kocht, was ik nog in de waan dat ik echt wel hoge hakken zou dragen. Niet dus.

De laatste keer dat ik huilde was toen
Ik met Vriend naar Fantastic beasts and where to find them keek. Ik heb echt niet veel nodig om een traantje te laten. Vooral films en series kunnen me erg gemakkelijk naar de keel grijpen. Ik leef altijd mee met de personages. Dan voel ik me oprecht verontwaardigd wanneer er iets oneerlijks gebeurt, word ik ik helemaal vrolijk wanneer het goede einde daar is – dat je natuurlijk al van mijlenver zag aankomen – en begin ik te grienen wanneer het er wat emotioneel aan toe gaat. Ah ja.

Ik zou eigenlijk moeten besparen op
Niets, denk ik. Vriend en ik leven tamelijk budgetbewust en hoewel je natuurlijk altijd nog meer kan besparen, is er niets waar ik geld aan uitgeef dat ik eigenlijk niet zou moeten uitgeven. Het enige wat me maandelijks wel wat kost, zijn mijn danslessen, maar die zijn elke eurocent waard.

Magnifiek Meisje Sofie Couwenbergh

De beste versie van jezelf word je door
Te blijven leren, analyseren en aan jezelf werken. Ik ben wel eens jaloers op mensen die blaken van het zelfvertrouwen en gewoon blijven gaan, erop berustend dat ze het (wat dat ook is) tot een goed einde zullen brengen. Ik ben zelf een eeuwige twijfelaar en stel mezelf en mijn keuzes en acties steeds in vraag. Dat komt deels voort uit onzekerheid, deels uit perfectionisme. Ik lees dan ook erg veel marketing- en lifestyle design boeken en luister haast dagelijks naar een podcast. Daarnaast probeer ik up-to-date te blijven met alle ontwikkelingen die in de sector van de sociale media en online marketing plaatsvinden. Ik ben ervan overtuigd dat ik niet zou staan waar ik nu sta als ik niet zoveel informatie in me had opgenomen. Ik ben ook iemand die dat nodig heeft. Ik zal nooit springen zonder te kijken, bestudeer alles altijd erg grondig en heb steeds een plan nodig.

Ik denk dan ook dat het antwoord op deze vraag voor iedereen misschien anders is en een beetje afhankelijk van je karakter. Maar een ding is zeker: als je wilt blijven evolueren en verbeteren, zowel als persoon als met je zaak, dan moet je voortdurend blijven leren, analyseren en toepassen.

Ik word echt blij van
Zo veel dingen! Een leuke e-mail van een lezer, een compliment van een klant, een lekker dessert, ronddwalen in een nieuwe stad en alle indrukken op me laten afkomen. Dit klinkt wat melig, maar het leven heeft echt zo veel fijne dingen te bieden. Daar probeer ik mezelf steeds aan te herinneren, ook op de mindere dagen.

Magnifiek Meisje Sofie Couwenbergh

Ik ga de deur niet uit zonder
Mijn gsm, lipbalsem, portemonnee en papieren zakdoeken. Ik ben nogal een zenuwpees en bijt vaak op mijn onderlip wanneer ik aan het werk ben of nadenk over iets. Een lippenbalsem komt dus altijd van pas. Papieren zakdoekjes zijn voor meer dan een ding goed en met mijn GSM ben ik steeds bereikbaar of kan ik me bezig houden wanneer ik ergens moet wachten (en dus niet ongeduldig worden ). En geld heb je nu eenmaal vaak nodig.

Ik lieg zelden, maar ben wel redelijk strikt over waar ik mijn werkuren aan besteed en wanneer de zoveelste persuitnodiging binnen komt, is het soms gewoon gemakkelijker om “Ik kan niet” te zeggen.

De laatste keer dat ik loog was
Toen ik op een uitnodiging antwoordde dat ik er niet bij zal kunnen zijn. Ik kon in principe wel, maar het paste niet in mijn werkschema. Ik lieg zelden, maar ben wel redelijk strikt over waar ik mijn werkuren aan besteed en wanneer de zoveelste persuitnodiging binnen komt, is het soms gewoon gemakkelijker om “Ik kan niet” te zeggen. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik er op let en probeer in de plaats daarvan “Ik zal er niet zijn” te gebruiken.

Mensen weten niet van mij dat ik
Een tattoo heb op men pols. Dat is misschien gek, want die staat er al jaren, maar nog steeds zijn er mensen die ik ook al jaren ken die plots uitroepen: “Hey, jij hebt een tattoo!”. Ik koos destijds mijn pols omdat ik het een mooie plek vond, maar ook omdat ik toen nog als werknemer werkte en een plaats wou die ik gemakkelijk kon bedekken en die niet zo opvalt. Blijkbaar heb ik toen dus wel goed gekozen.

Jemig! Hoe cool is dat? Alles opgeven om fulltime over reizen te kunnen bloggen. Inspirerend én lef hebben. Ik vind het cool. Het kan niet anders dan dat Sofie je heeft geïnspireerd. Gelukkig kan je haar volgen op social media. Volg Sofie op FacebookTwitter, Google+, Instagram, LinkedIn en Pinterest

.

Ben of ken jij een Magnifiek Meisje? Stuur mij dan een mail!

Meer Magnifieke Meisjes lezen? Hieronder zie je alle Meisjes die al zijn geweest.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.