Magnifieke Meisjes | Sas

Magnifieke Meisjes | Sas

Vandaag is Saskia het Magnifieke Meisje. Ze is pedagogisch medewerkster, maar en blogt op haar eigen blog I Live For My Dreams. Op haar blog staat het dagelijks najagen van dromen centraal. Ze doet alles op haar eigen manier, en dat inspireert. Ontmoet Sas!

Verschillende Magnifieke Meisjes krijgen allemaal dezelfde 15 vragen. Leer deze vrouwen kennen, laat je inspireren en leer dat, hoewel we uniek zijn, niet zoveel verschillen.

Een typisch kenmerk van mij is
Dat ik eigenlijk altijd positief ben. Ik probeer zoveel mogelijk te focussen op fijne en mooie dingen. Uit mij zal je weinig negatiefs te horen krijgen. Dit maakt dat ik positief in het leven sta en voor mijzelf alles eruit haal wat erin zit.

Qua uiterlijk valt mijn grote bos met krullen op, die ik op werk altijd netjes verstop in een knot.

Ik ben niet te genieten wanneer
Ik een slechte nacht heb gehad. Elke ochtend moet ik vroeg op staan om naar werk te gaan. Normaal geen moeite mee, maar als ik slecht heb geslapen kan ik best wel even chaggo zijn. Gelukkig duurt dit maar een aantal uurtjes en kan ik het wat meer relativeren.

Ik zing uitbundig (en vals) mee met de meest foute nummers en heb het dan erg naar mijn zin (in m’n eentje)

Als ik alleen thuis ben dan
Geef ik altijd een heel huiskamer concert weg achter de laptop. Ik zing uitbundig (en vals) mee met de meest foute nummers en heb het dan erg naar mijn zin (in m’n eentje). Ook zit ik thuis eigenlijk altijd in mijn kloffie: mijn lievelings zwarte trui, joggingbroek en grote knot in mijn haar.

Het meest trots ben ik op
Het feit dat ik een doorzetter ben. Vele tegenslagen hebben me wel geleerd dat het leven bestaat uit vallen en opstaan. Vond ik iets moeilijk maar wel leuk? Dan ga ik er 100% voor. Dit maakt dat ik nu, op 29-jarige leeftijd ik kan zeggen dat ik ben gekomen waar ik graag wil staan. Iets wat ik zeker niet voor lief neem, aangezien er veel mensen zijn die dit niet kunnen zeggen.

Mijn favoriete eigenschap is
Dat ik een georganiseerd persoon ben. Zowel op werk als thuis maak ik dat alles geordend is. Zelfs nu we net verhuist zijn weet ik precies in welke verhuisdoos iets te vinden is op zolder. Op mijn werk krijg ik vaak complimenten van collega’s en mijn leidinggevende. Ik heb altijd mijn zaakjes op orde.

Mijn guilty pleasure is
Van die foute tv programma’s zoals Temptation Island, shame on me. Ik kan daar zó ontzettend om lachen altijd. En uiteraard de foute oude nummers van de jaren ’90. Daar kan ik me nog steeds mee vermaken. En hoewel ik een voorkeur heb voor thrillers is een stomend romannetje op zijn tijd ook wel erg fijn.

Elke dag ben ik zo dankbaar dat ik dit beroep mag uitoefenen en hiervoor heb gekozen. En ik kan hier ook echt ontzettend van genieten en mijn eigen creativiteit in kwijt.

Ik hou het meest van mezelf wanneer
Ik bezig ben met waar ik goed in ben. Mijn werk. Het klinkt gek, maar het zijn van pedagogisch medewerkster (kinderleidster van kinderen 2 t/m 12 jaar) is echt een verrijking van mijn leven. Elke dag ben ik zo dankbaar dat ik dit beroep mag uitoefenen en hiervoor heb gekozen. En ik kan hier ook echt ontzettend van genieten en mijn eigen creativiteit in kwijt. Hoewel de lange dagen die ik maak soms best wel zwaar zijn, is dit echt een baan waar ik gelukkig mee ben.

Mijn grootste miskoop was
Ik heb eigenlijk weinig miskopen gehad. Voordat ik iets koop kan ik er erg lang over doen: wikken en wegen of ik het echt daadwerkelijk wil hebben. Als ik iets te duur vind koop ik het automatisch eigenlijk niet, of het moet het me echt waard zijn. Ik ben echt een koopjes-freak wat dat betreft.

De laatste keer dat ik huilde was toen
Toen ik er even helemaal doorheen zat.

Ik zou eigenlijk moeten besparen op
Ik denk boodschappen. Wij letten eigenlijk nooit op het bedrag en kopen eigenlijk alles wat we voor de gehele week willen hebben. We zouden er zeker wat zuiniger mee om kunnen gaan, en daardoor wat geld over houden. Hoewel het wel fijn is deze luxe te hebben.

De beste versie van jezelf word je door
Jezelf te zijn. Punt. Ik denk dat er veel druk ligt op wat iemand zou ‘moeten’ zijn en ‘moeten’ doen. Ik ben iemand die heeft geleerd dicht bij mezelf te blijven en blij te zijn met wat ik heb bereikt. Ik sta altijd achter mijn eigen standpunten en probeer ook anderen zo goed mogelijk in hun waarde te laten. Wees jezelf, er zijn al andere genoeg!

Ik word echt blij als/van
Het lezen van boeken, het kijken van series, het voeren van eekhoorntjes (life goal bereikt), Londen (en alles wat daarmee te maken heeft), mijn favoriete series kijken, genieten van onze nieuwe woning en het genieten van mijn mokkencollectie met fijne thee erin. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Ik ga de deur niet uit zonder
Mijn smartphone. Ik wil graag bereikbaar zijn voor als er iets is, of als ik een vraag heb dat ik dit makkelijk kan appen. Ook ben ik erg actief op Instagram en vind het fijn foto’s te kunnen maken mocht ik dit willen.

De laatste keer dat ik loog
Kan ik me echt niet herinneren. Sowieso lieg ik niet vaak. Ik hou dan liever mijn mond dicht dan dat ik een leugen vertel.

Mensen weten niet van mij dat ik
Dyscalculie heb. Hierover schreef ik een hele tijd heel open wat artikelen over: Persoonlijk: ik heb dyscalculie. De herkenning en de lieve reacties hebben me goed gedaan. Hoewel ik me er zeker niet voor schaam, is het wel altijd iets waar ik niet open en bloot over praat. Ik ben dus zeker trots op het bovenstaande artikel wat ik in alle eerlijkheid heb geschreven.

Nou, als er één op de aarde rondloopt die weet hoe je dromen kan waarmaken, is het Sas wel. Geïnspireerd door deze bom van positiviteit? Snap ik! Surf gauw naar haar blog en volg haar op Instagram, Twitter en houd haar blog in de gaten via Bloglovin’.

Ben of ken jij een Magnifiek Meisje? Stuur mij dan een mail!

Meer Magnifieke Meisjes lezen? Hieronder zie je alle Meisjes die al zijn geweest.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.