Magnifieke Meisjes | Pei-Yee (Nombelina)

Magnifieke Meisjes Pei Yee Nombelina

Pei Yee (38) is geboren en getogen in Maastricht bij een ‘pleegfamilie’ en is voor de studie en liefde in Rotterdam beland. Pei Yee is al bijna 18 jaar samen met haar vriend en heeft twee katten en een slang. Ze had altijd een fascinatie met computers en technologie en sinds dat ze een computer met internet had, heeft ze altijd aan websites geklust. Dit heeft er toe geleid dat ze werkzaam is als webdesigner- en developer. Daarnaast is Pei Yee actief als foodblogger Nombelina.

Verschillende Magnifieke Meisjes krijgen 15 dezelfde vragen. Leer deze vrouwen kennen, laat je inspireren en leer dat we uniek zijn in onze overeenkomsten.

Een typisch kenmerk van mij is

Mijn introversie. Ik kijk de kat lang uit de boom en het duurt even voor je mijn andere kanten ziet.

Ik ben niet te genieten wanneer

Het gebeurt niet zo vaak dat ik een slecht humeur heb. Ik ben wel erg ongeduldig en kan ontzettend ‘hangry’ (een acroniem van hungry en angry. Wanneer je zoveel honger hebt, dat je er chagrijnig of zelfs boos van kunt worden) zijn als er iets in de keuken mislukt.

Ik deel niet graag eten dat op mijn bord ligt als ik nog aan het eten ben. Shared dining vind ik erg leuk, maar blijf van mijn bordje af. Zoiets kan ik je nog jaren nadragen.

Als ik alleen thuis ben dan

Ik ben veel alleen thuis, omdat ik vanuit huis werk. Als ik niks te doen heb dan kijk ik naar series of lees een boek. Voor mijzelf kan ik dan uitgebreid experimenteren in de keuken of ik maak het juist zo makkelijk mogelijk.

Magnifieke Meisjes Pei-Yee Nombelina

Het meest trots ben ik op

Mezelf als ik iets heb gedaan wat ik helemaal niet durf, omdat het altijd een grote persoonlijke overwinning is. Dan voelt het even alsof ik de hele wereld aan kan. Als ik in mijn werk een technisch probleem heb opgelost ben ik ook erg trots op mezelf. Soms is het zo’n ontzettend gepuzzel dat het een enorme ontlading geeft als ik de oplossing heb gevonden.

Mijn favoriete eigenschap is

Ik heb een groot hart, ben lief, zorgzaam en grappig. Fysiek ben ik erg blij met mijn borsten, mijn “butt dimples” en mijn sleeve tattoo.

Shared dining vind ik erg leuk, maar blijf van mijn bordje af.

Mijn guilty pleasure is

Eigenlijk geloof ik niet zo in het guilty gedeelte. Mijn pleasures zitten vooral in eten en dan met stip op één frieten. Ik zou ze bijna elke dag wel kunnen eten. Met stoofvlees, speciaal, bij steak, mosselen of een hamburger. Ik houd zo van frieten. Het maakt mij echt niet uit of je bij #teampatat of #teamfriet hoort, als je ze maar op mijn bord laat liggen.

Om naar te kijken houd ik erg van Dr. Pimple Popper, Murder She Wrote en trage Britse misdaadseries.

Magnifieke Meisjes Pei-Yee Nombelina

Ik houd het meest van mezelf wanneer

Ik op een goede dag in de spiegel kijk met al mijn vetjes, bobbels, striae en ik mezelf helemaal niet lelijk vind. Wanneer ik op mijn gemak ben, mezelf kan zijn, ontspannen, geen zorgen en lekker in mijn vel zit.

Mijn grootste miskoop was

Een vormeloze jurk die qua materiaal, vorm en kleur echt helemaal niks voor me deed. Ik heb ook nog een favoriete miskoop. Hele dure witte hakken met rozen die bij geen enkele outfit passen en ook nog erg oncomfortabel lopen. Maar ze zijn wel ontzettend mooi om naar te kijken

Ik houd zo van frieten. Het maakt mij echt niet uit of je bij #teampatat of #teamfriet hoort, als je ze maar op mijn bord laat liggen.

De laatste keer dat ik huilde was toen

Ik hoorde dat mijn moeder een paar maanden terug een beroerte heeft gehad. Ze kwakkelt al jaren met haar gezondheid en ik ben erg bang haar te verliezen.

De laatste tijd heb ik regelmatig last van hormonale huilbuien, maar die tellen voor mij niet mee. Ik kan huilen om het muziekje van de wasmachine, dieren die worden gered en om films die ik al lang heb gezien, maar nu ineens erg ontroerend vind.

Ik zou eigenlijk moeten besparen op

Eten. Ik geef er veel te veel aan uit, maar het is zo ontzettend lekker. Ook op make-up. Ik wil het vaak allemaal graag hebben, maar ben er te zuinig mee om het vaak te gebruiken.

Magnifieke Meisjes Pei-Yee Nombelina

De beste versie van jezelf word je door

Naar andere perspectieven en meningen te luisten zonder ze direct te diskwalificeren. Zelfreflectie en zelfkritisch zijn, maar ook door lief voor jezelf te zijn en jezelf niet te hard te veroordelen.

Ik word echt blij van

Dieren, troost eten en samen zijn met familie en vrienden. Liefst met zijn alle aan een grote tafel eten en uren blijven hangen.

Zou moeten bezuinigen op make-up. Ik wil het vaak allemaal graag hebben, maar ben er te zuinig mee om het vaak te gebruiken.

Ik ga de deur niet uit zonder

Twee of drie keer te kijken of ik mijn sleutels wel heb. Daarnaast mijn tas met telefoon, zakdoekjes en portemonnee met kleingeld.

De laatste keer dat ik loog was

Op mijn verjaardag. Ik vertelde dat vriend en ik gingen lunchen, omdat ik geen zin had in gezeur van familie dat ik de deur uit moet.

Magnifieke Meisjes Nombelina Pei-Yee

Mensen weten niet van mij dat ik

Ik ontzettend last heb van paniekaanvallen. Sinds mijn galblaasoperatie heb ik regelmatig last van mijn buik. Hierdoor ben ik vaak bang dat het weer mis gaat, wat in zichzelf ook weer voor problemen zorgt. Het beperkt mij nogal in wat ik kan doen als ik eropuit ga.

Volg Pei-Yee

Pei-Yee volg ik al zo lang als ik mij kan herinneren. Ik weet niet eens meer wanneer en waarom ik bij haar terecht ben gekomen. Wel weet ik heel goed waarom ik ben blijven plakken: omdat ze altijd unapologetically zichzelf is. Overal. Oh, en haar recepten zijn echt letterlijk om op te eten. Leer koken van Nombelina en volg haar op Facebook, Instagram, Twitter.

Alle foto’s zijn eigendom van de geïnterviewde.

Ben of ken jij een Magnifiek Meisje? Stuur mij dan een mail!

Meer Magnifieke Meisjes lezen? Hieronder zie je alle Meisjes die al zijn geweest.

 

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.