Magnifieke meisjes | Naomi Felesita

Magnifieke Meisjes Naomi Felesita

Ze is een blij ei, projectmedewerker bij 125Procent, freelancer voor Follow Your Nature en woont in Rijswijk. Naomi Felesita (24) schudde de hand van Mark Rutte en daarom moest ik haar natuurlijk de 15 vragen stellen. Ontmoet het Magnifieke Meisje van vandaag!

Verschillende Magnifieke Meisjes krijgen allemaal dezelfde 15 vragen. Leer deze vrouwen kennen, laat je inspireren en leer dat, hoewel we uniek zijn, niet zoveel verschillen.

Je leest dit stuk in ongeveer [est_time].


Een typisch kenmerk van mij is
…Wat ik vaak terugkrijg is dat mensen me een blij ei vinden, vrolijk, iemand die veel lacht en veelal positief is. Wat ze er dan weer niet bij hebben gezegd is dat ik vaak – eigenlijk gênant vaak – vunzige grappen maak en daar dan weer zelf het hardste om lach. Hey, iemand moet het doen. Zowel de grappen als het lachen erom.

Ik ben niet te genieten wanneer… Ken je de term ‘hangry’? Hungry and angry? Ja, die term is dus zeg maar voor mij uitgevonden. Ik ben niet je beste vriendin als ik honger heb. Tenzij je eten bij je hebt. Dan zit ik bij wijze van spreken bij je op schoot. Andere zaken die hoog op het ‘niet te genieten lijstje’ staan: onrechtvaardigheid, bekrompenheid, mensen die altijd gelijk willen hebben. Vooral van dat laatste krijg ik een spreekwoordelijke slappe.

Als ik alleen thuis ben dan… Ben ik zo’n vies dik mannetje uit een willekeurige Amerikaanse film dat halfnaakt zit te vreten en loopt te lachen om stomme filmpjes op YouTube

Als ik alleen thuis ben dan…
Ben ik zo’n vies dik mannetje uit een willekeurige Amerikaanse film dat halfnaakt zit te vreten en loopt te lachen om stomme filmpjes op YouTube. En als het even kan heb ik de meest fascinerende gesprekken met mezelf.

Het meest trots ben ik op, omdat… Ik ben trots op mijn openheid, omdat ik merk dat ik steeds vaker met mensen durf te delen wat ik voel en wie ik echt ben. Dat is ontzettend spannend voor me geweest om te doen maar het werkt zo bevrijdend en het geeft zoveel zelfvertrouwen op het moment dat je elke dag besluit om een open mens te zijn. Het zorgt voor prachtige gesprekken, mooie nieuwe vriendschappen en fijne samenwerkingen. Het gaat niet vanzelf en soms is het best spannend en eng, maar ik kan het iedereen aanraden want het is zo de moeite waard.

Magnifieke meisjes Naomi Felesita

Mijn favoriete eigenschap (*aan de mens) is, omdat… Eén van de meest ondergewaardeerde eigenschappen bij mezelf en anderen vind ik toch geduld. Ik durf zelfs nog verder te gaan en te zeggen dat ik geduld ‘sexy’ vind. Ik kan er namelijk echt op afknappen als mensen vet vaak op het knopje bij het stoplicht drukken, gaan zuchten in een rij of in de trein stappen als er nog mensen uit moeten. Ik denk dat we elkaar zowel fysiek als mentaal wat vaker de ruimte mogen geven en elkaar mogen vergeven in onhandigheden zoals ineens stoppen op een vet druk station terwijl je aan het lopen bent.

Mijn guilty pleasure is… Huilen om over de top dramatische scènes bij Goede Tijden Slechte Tijden. Ik weet nog goed dat er een keer tijdens mijn media opleiding werd gevraagd wie er GTST keek en ik mijn hand niet op durfde te steken. Ik had toen nog de illusie dat ik vet serieus moest overkomen. Inmiddels ben ik wel een beetje uit die GTST kast. Het is soms heerlijk om even je verstand op nul te zetten en te genieten van andermans niet in de werkelijkheid bestaande drama.

Ik hou het meest van mezelf wanneer… Gek genoeg steeds vaker wanneer ik niet lekker in mijn vel zit en dat dan ook eventjes toe sta. Het is heel makkelijk om van jezelf te houden en dankbaar te zijn op het moment dat alles goed gaat. Het is een kunst om van jezelf te houden op het moment dat je je wankel voelt, je twijfelt, je bang bent of onzeker, je een fout begaat. Dat ben ik nu langzaam aan het leren.

Mijn grootste miskoop was… Oei. Misschien het moment waarop ik besloot te wonen in een kamer in Amsterdam die net even een tikkie te duur voor me was. Dat was geen leuke periode.

Ik ben een enorme jankerd en ik ben daar helemaal oké mee. Ik begin me nu zelfs af te vragen of ik huilen in het openbaar ooit gênant heb gevonden.

De laatste keer dat ik huilde was toen… Gisteren nog. Ik ben een enorme jankerd en ik ben daar helemaal oké mee. Ik begin me nu zelfs af te vragen of ik huilen in het openbaar ooit gênant heb gevonden. Ja als er snot bij komt kijken en er geen zakdoek voor handen is. Maar de activiteit zelf niet. Het ene moment was ik in een chill gesprek en het volgende moment werd me gevraagd wat ik überhaupt met m’n leven wilde en zat ik een vol café bij elkaar te janken.

Magnifieke meisjes Naomi Felesita

Ik zou eigenlijk moeten besparen op… Eten. Ik wil dus de hele tijd dingen kopen die handig zijn zoals goede sportschoenen. Die oude kunnen echt niet meer eigenlijk. En een nieuw matras. En een nieuwe garderobe. Ben best veel afgevallen de laatste paar maanden dus op zich is het leuk om kleding te hebben dat niet van m’n lichaam afzakt. Sparen is nog niet aan mij besteed.

De beste versie van jezelf word je door… Je te realiseren dat je dat misschien wel gewoon al bent. Ik hou me al sinds mijn 15e bezig met zaken als persoonlijke groei, geluk, succes, bewustzijn en mindfulness en ik heb geen grotere les geleerd dan dat. Natuurlijk kun je bepaalde tools aanleren en inzichten verwerven die het je iets simpeler maken in het leven. Dat is prachtig en blijf vooral rondfladderen in die mooie ontdekkingsreis. Maar in mijn ogen is er weinig mis met je zoals je bent. Behalve als ik honger heb dan. Maar dat was een andere vraag.

Ik word echt blij als/van… Zo’n goed gesprek met iemand die net zo gepassioneerd is als ik over het leven en dat je dan helemaal in elkaar opgaat en er allerlei ideeënkriebels ontstaan waarvan je zou willen dat je genoeg tijd had om ze nog allemaal in dit mensenleven uit te voeren.

Ik ga de deur niet uit zonder… Ik wilde zeggen mijn telefoon maar gelukkig wil ik die nog wel eens thuis laten voor een romantische parkwandeling met niemand minder dan mezelf. Iets met dat je in de natuur geen WiFi hebt maar wel een fijne verbinding. Maar ik ga dus echt niet de deur uit zonder mijn lenzen in. Ik heb -4,5 en het lijkt me voor zowel de wereld als mijzelf een hele onaangename en gevaarlijke bedoening als ik die dingen niet in heb.

Ik heb ooit de hand heb geschud van Mark Rutte en daarmee indirect de hand van zowel Obama als Beyoncé.

De laatste keer dat ik loog was… Waarschijnlijk dat iemand me vroeg of ik ergens tijd voor had en dat ik zei ‘ja natuurlijk joh’ en dat ik er later op terug moest komen dat het me toch niet ging lukken. Ik ben nog heel onhandig in het inschatten van mijn tijd en hoeveel ruimte ik vaak nog wel eens voor mezelf nodig heb om even lekker te niksen. Dus het is misschien niet echt liegen maar het is wel een onhandigheidje waar ik van af wil.

Mensen weten niet van mij dat ik… Ik ooit de hand heb geschud van Mark Rutte en daarmee indirect de hand van zowel Obama als Beyoncé. De dag dat ik haar daadwerkelijk de hand mag schudden is de dag dat je me van de grond mag rapen.

Even eerlijk? Je wordt hier zelf toch een blij ei van? Om dat blije ei-status te behouden, zou ik Naomi volgen op Instagram, Twitter, Snapchat (Naomifelesita) en Facebook.

Deze vrouwen hebben mijn 15 vragen ook beantwoord. Elk op hun eigen persoonlijke en unieke manier. En dat maakt ze juist zo bijzonder. Ben jij of ken jij die inspirerende vrouw? Stuur mij dan zeker een mailtje.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 5 november 2016 / 18:23

    Wat een leuk artikel! De positiviteit straalt eraf, ik hou ervan! 🙂 Hahaha, een dik Amerikaans mannetje! :’) daar moest ik heel hard om lachen. PS suuuupertof interieur op de foto! Even offtopic 😉