Magnifieke Meisjes | Miss Mengelmoes

Magnifieke Meisjes | Miss Mengelmoes

Wanneer je vier verschillende vrouwen bij elkaar stopt krijg je een mengelmoes van vrouwen. Vrouwen die compleet van elkaar verschillen, maar één ding delen: liefde voor diversiteit. In video’s en blogs laten ze de wereld zien dat diversiteit onze kracht is. Vandaag hebben we niet één Magnifiek Meisje, maar vier! Ontmoet de dames van Miss Mengelmoes.

Verschillende Magnifieke Meisjes krijgen allemaal dezelfde 15 vragen. Leer deze vrouwen kennen, laat je inspireren en leer dat, hoewel we uniek zijn, niet zoveel verschillen.

Een typisch kenmerk van mij is…
Britt: “Dat ik heel positief ben. Ik zie overal de zonnige kant van in. Niet geforceerd, het gaat gewoon vanzelf. Er poepte ooit een papegaai op het meisje dat naast mij lag te zonnen en toen zei ik ‘wauw, wat een mooie kleur poep eigenlijk.”
Ylaysa: “Een typisch kenmerk van mij is… dat ik echt een ‘last minute’ persoon ben. Keiharde deadlines of weekend planning; alles het liefst spontaan en op het allerlaatste moment.”
Chitra: “dat ik heel druk ben. Als dat niet fysiek op te merken is betekent het dat er in mijn hoofd tien dingen tegelijk gebeuren. Voor de buitenwereld lijkt het eerder alsof ik juist sloom zit te dromen terwijl er een wervelwind aan chaos in mijn hoofd woedt.”
Linda: “dat ik über zorgzaam ben. Ik rijd bij wijze van spreken liever een uur om dan dat iemand alleen naar huis moet fietsen. Tenzij die iemand zelf wil fietsen en niet te overtuigen valt!”

Ik ben niet te genieten wanneer…
Ylaysa: “De combinatie van stevige trek en vermoeidheid in mij samenkomt. Bij het opborrelen van 1 van de 2 kun je al wel merken dat het bergafwaarts gaat in gezelligheid, maar deze mix.. tragisch.
Linda: “Ik geen tijd heb om rustig koffie te drinken voordat ik naar mijn werk ga. Dan ben ik met name boos op mezelf, omdat ik dan té vaak de sluimer knop heb gebruikt.”
Britt: “Ik moe ben en veel meer moet doen dan mogelijk is in de beschikbare tijd. En als iemand me dan stoort, dan krijg je met een mopperende Britt te maken. Dat is best zeldzaam overigens.”
Chitra: “Ik honger heb. Serieus zoek een schuilplaats. Daarnaast kan ik best gefrustreerd raken wanneer ik haast heb. Mensen die stilstaan onderaan een roltrap, groepjes die blijven staan in een deuropening of slome fietsers voor me krijgen geheid the evil eye.”

Als ik alleen thuis ben dan…
Chitra: “Dat ben ik eigenlijk vrijwel altijd. Dus precies waar ik zin in heb. Muziek aan, broek uit, doei bh, eten in bed en dance like no one is watching.”
Linda: “Maak ik schoon, want daar word ik blij van! Of ik lig op m’n bank met een boek of de tv aan, negen van de tien keer met een kattenkind op me.”
Britt: “Zet ik het liefst een kopje Sterrenmunt thee en ga een boekje lezen.”
Ylaysa: “Maak ik braaf een lijstje met alle tienduizend dingen die ik moet / zou kunnen doen, om deze vervolgens aan de kant te schuiven en bijvoorbeeld muziek te gaan luisteren of bedenken wat ik eens zou kunnen gaan eten.”

Het mooiste aan mezelf vind ik…
Linda: “Jeetje. Dan ga ik toch voor m’n ogen qua uiterlijk, als je daar op let spreken die boekdelen. En verder houd ik van mijn sarcasme, vooral als het niet duidelijk is voor anderen. Vind ik leuk.”
Britt: “Mijn lach. Ik krijg zo heel af en toe zelfs het compliment een Prodent lach te hebben. Fijn! En qua innerlijk mijn spontaniteit en avontuurlijkheid.”
Ylaysa: “Dan toch wel mijn krullen. Op een goeie dag dan. Zo’n zeldzame, die voorbijkomt wanneer je precies de hele dag thuis op de bank hangt. En anders ga ik voor m’n polsen. Ja, polsen. Die vind ik fijn slank.”
Chitra: “Mijn fantasie. Ik leef tientallen levens in parallelle universums. Je wilt niet weten wat ik allemaal meemaak.”

Mijn grootste blunder was…
Chitra: “Er niet slechts één, het is eerder een bloopercompilatie die bij de dvd genaamd mijn leven komt. Als klein kind verstoppen onder de jas van mijn vader, in ieder geval ik dacht dat het mijn vader was. M’n kont verbranden aan een tosti-ijzer. Rugzak laten liggen in het bagagerek van de trein. Flesjes sap schudden terwijl de dop er niet goed op zit. Vanuit gehurkte positie opstaan terwijl de hak van je schoen in je rok gehaakt is wat resulteert in rok op enkels en vrij uitzicht op billen. Need I say more?”
Ylaysa: “Zeer recent. Ik ben nogal onhandig, dus dit gegeven ververst regelmatig. Onlangs ben ik nog naast een kruk gaan zitten in een bomvol koffietentje, waarbij ik in razend tempo één werd met de vloer. Tja, life.”
Britt: “Oei, waar te beginnen. Ik heb eens met een half open koffer door de hal van het vliegveld gelopen en ongemerkt een spoor van toiletartikelen en ondergoed achter me gelaten. Verschillende mensen kwamen achter me aan, ‘mevrouw, mevrouw!’ roepend, terwijl ze al mijn spullen opraapten. “
Linda: “ik maak nooit blunders. Kan me niet heugen…”

Mijn guilty pleasure is…
Britt: “Dat ik heel vaak heel hard de Disney playlist opzet en meezing.”
Chitra: “Archer, een animatieserie voor volwassenen over een arrogante, kinderachtige, grofgebekte Amerikaanse spion. Heel fout, heel fijn.”
Ylaysa: “Dat ik met veel plezier naar een dartstoernooi kijk. Zo rustgevend hoe die pijlen het bord in glijden. Gevolgd door een uitgeleefde “Ooonneeehundredandeeeeiighty”. Ik blijf er niet voor thuis, maar voorbij zappen is ook geen optie. Heerlijk.”
Linda: “Glory. NIET alleen om de mannen te bekijken (wat soms ook erg leuk is), maar ik vind het écht tof!”

Ik hou het meest van mezelf wanneer…
Ylaysa: “Ik 100% geniet van het hier en nu. Veel te vaak betrap ik mezelf erop dat ik onnodig veel stress en spanning voel. Zo zonde!”
Linda: “Ik besluit om een dag voor mezelf te hebben. Dat besluit ik namelijk niet zo vaak, maar áls ik het dan doe ben ik zo blij met mezelf!”
Britt: “Ik goed voor mezelf zorg, bijvoorbeeld door naar yoga te gaan, lekker versgeperste sinaasappelsap te drinken en mijn eigen hoofd onder de douche te masseren.”
Chitra: “Het me lukt alle ballen in de lucht te houden. Figuurlijk dan, ik kan absoluut niet jongleren.”

Mijn grootste miskoop was…
Linda: “Best wel een aantal kledingstukken. Gekleurde broeken die me een héél goed idee leken. Dat was het dus niet”
Britt: “Grijze laarzen die tot over mijn knieën komen. Ze waren 150 euro en ik heb ze sinds de aankoop in 2010 maar zo’n drie keer aangehad. Ik heb ze wel nog steeds, in de hoop dat er ooit een geschikt moment komt waarop ik die sexy dingen nog aan ga doen.”
Chitra: “Een geel shirt met een soort pofmouw en een normale mouw. Ik vond hem fantastisch maar heb hem nooit aan durven doen omdat het zo’n opvallend ding is.  “
Ylaysa: “Zo’n “roterende” borstel van Tell Sell die je haar “stijl” maakt. Het was ook te mooi om waar te zijn.”

De laatste keer dat ik huilde was toen…
Britt: “Bij de speech van Michelle Obama tijdens de Democratic National Convention, omdat ze een inspirerend weerwoord gaf tegen Trump.”
Chitra: “Een bepaalde setting en sfeer mooie herinneringen naar boven bracht aan een overleden dierbare. Mengeling van blijdschap en verdriet.”
Linda: “Ik één van m’n emo momenten had. Dan huil ik kort en heftig om alles wat heus niet zo’n groot probleem is”
Ylaysa: “Ik net lullig commentaar had geleverd over de manier waarop een man op tv uit zijn ogen keek. Hij bleek blind te zijn. Kan er zo weer om janken.”

Ik zou eigenlijk moeten besparen op…
Chitra: “Boeken. Ik koop eerder een nieuw boek dan dat ik versleten kleding of schoenen vervang. Gelukkig heb ik hier maar sporadisch last van.”
Britt: “Pijnboompitten. Die kleine dingen zijn relatief echt duur, maar je salade wordt wel echt lekkerder erdoor. En ja, ze niet kopen zet ook geen zoden aan de dijk, dus ik blijf ze gewoon maar kopen. “
Linda: “Kleding en eten, alleen heb ik daar nog steeds geen goede reden voor gevonden dus doe ik het niet helaas.”
Ylaysa: “Buiten de deur eten. Maar ik haal er net iets teveel levensgenot uit om hierop te bezuinigen.”

De beste versie van jezelf word je door…
Ylaysa: “Volledig te gaan voor wat jij wil bereiken, zonder constant aan jezelf te twijfelen. “Doubt kills more dreams than failure ever will”.”
Britt: “In jezelf te geloven en jezelf en jouw gevoelens en gedachten serieus te nemen.”
Chitra: “Keihard op je bek te gaan, lachend. En vooral niet vergeten op te staan en het liefst er van te leren.”
Linda: “Héél dicht bij je zelf te blijven. Doe alsjeblieft dingen die je leuk vindt en niet dingen die moeten. En als je dan wel iets moet doen, probeer er dan wel wat leuks van te maken.”

Ik word echt blij als…
Linda: “Ik dingen ontdek van andere culturen. Dat klinkt suf, maar het is echt zo. Bijvoorbeeld het meemaken van een Iftar dit jaar was écht fantastisch!”
Chitra: “Iets me zodanig inspireert dat het me energie geeft om aan de slag te gaan.”
Ylaysa: “Ik een vintage pareltje vind tussen alle rotzooi op de rommelmarkt. Bijna iedere zondagochtend maak ik er een missie van.”
Britt: “Ik op een zonnige dag niets op de planning heb staan en ineens komt mijn man of een vriendin met een leuk plan! Onverwachtse, zorgeloze belevenissen geniet ik intens van.”

Ik ga de deur niet uit zonder…
Chitra: “Iets te eten bij me. Je weet maar nooit wanneer de honger toeslaat. Of eigenlijk wel, altijd en vrij snel.”
Linda: “Pinpas. Je weet nooit wat je tegenkomt of wat voor eten er is.”
Britt: “Vaseline. Ik ben verslaafd. Als ik naar een onbewoond eiland moest en ik mocht maar 1 ding meenemen, dan was het vaseline. En een bootje.”
Ylaysa: “Oordopjes. Al is het een reis van 5 minuten, ik luister muziek.”

De laatste keer dat ik loog was….
Ylaysa: “Afgelopen zondag (en de zondag daarvoor.. en die daarvoor). Toen ik tegen mezelf zei dat ik vanaf maandag écht gezonder en de hele week thuis zou gaan eten.”
Chitra: “Om bestwil. Sommige medemensen hebben wat sugarcoating nodig.”
Britt: “Daar moet ik wel even over nadenken. Ik lieg nooit denk ik;).”
Linda: “Op mijn werk. Soms kan je cliënten gewoon niet alles zeggen.”

Mensen weten niet van mij dat ik…
Britt: “Never Ever van All Saints uit mijn hoofd ken en heel vaak onder de douche zing.”
Ilaysa: “Met links schrijf, maar voor de rest rechtshandig ben. Lekker boeiend ook. Graag gedaan.“
Linda: “In de auto mee schreeuw met Aretha Franklin en andere fantastische artiesten. Doe ik namelijk niet zo vaak in gezelschap, the Voice is niet voor mij.”
Chitra: “Deze vraag niet echt kan beantwoorden. Er is niets dat niemand weet en niemand die alles weet. Anyway, een fun fact is dat ik M&M’s op kleur sorteer voordat ik ze opeet.”

Cool toch, deze meiden? Dacht ik wel. Je kan ze volgen op Youtube, Facebook en Instagram. Uiteraard hebben ze ook hun eigen website waar je alles na kan lezen en kijken. Ik zeg doen!

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.