Magnifieke Meisjes | Maris Maria Renne

Magnifiek Meisje Maris Maria Renne

Maris (38) is fulltime blogger, woont samen in Haarlem en heeft twee kinderen van 11 en 2. Toen ik voor het eerst op haar website kwam, werd ik aangevallen door een regenboog én een website met van alles. Alles wat Maris reflecteert. Haar handelsmerk bestaat uit kleur, kleur, kleur, en… kleur. Ze is echt, neemt geen blad voor haar mond en weet precies wat ze wil. Maris, ofwel HareMaristeit, werkt vanuit huis en zou niets anders meer willen.  

Verschillende Magnifieke Meisjes krijgen 15 dezelfde vragen. Leer deze vrouwen kennen, laat je inspireren en leer dat we uniek zijn in onze overeenkomsten.

Een typisch kenmerk van mij is

Ik ben spontaan en snel enthousiast. Dat heeft zowel voor- als nadelen. Ik ben namelijk altijd wel te porren voor spontane acties en ook ben ik niet bang om een ruimte met vreemde mensen binnen te stappen en zomaar iemand aan te spreken. Maar ik zeg soms ook iets te snel hardop wat ik denk. Ik zou wat vaker beter moeten nadenken (of op mijn tong moeten bijten) voordat ik iets zeg. Working on that! Wel ben ik beter geworden in het ‘NEE’ zeggen. Voorheen wilde ik nog wel eens te snel enthousiast en spontaan ‘Ja leuk, ik ga je helpen!’ antwoorden, maar nu bewaak ik beter mijn grenzen en mijn tijd.

Ik ben niet te genieten wanneer

Mijn internetverbinding hapert, ik langer ergens op moet wachten dan vooraf beloofd is (een half uur aanhoren dat de wachttijd nog vijf minuten is bijvoorbeeld) of wanneer een door mij online geplaatste bestelling bij levering niet blijkt te kloppen en ik hiervoor dingen moet regelen en naar het postkantoor moet en zo. Ik ben best wel ongeduldig dus.

Ik zou wat vaker beter moeten nadenken (of op mijn tong moeten bijten) voordat ik iets zeg.

Als ik alleen thuis ben dan

Eet ik pizza (zonder te hoeven delen met bedelende kinderen die hun eigen pizza minder interessant vinden), drink ik wijn, luister ik naar mijn favoriete muziek (zonder dat er doorheen getetterd/het afgekeurd of afgekraakt wordt) en klik ik eindeloos lang en vooral doelloos rond op YouTube. Ik kan mezelf urenlang vermaken met bijvoorbeeld make-up tutorials en filmpjes over: ‘Hoe snijd je een mango/avocado/ananas?’ en ‘Hoe maak je zelf kaarsen/zeep/pesto’.

Magnifiek Meisje Maris Maria Renne

Mijn favoriete eigenschap is

Dat ik gepassioneerd en eerlijk ben. Dit uit zich ook op mijn blog, of het nou over een uitstapje, recept, DIY, persoonlijke ervaring of een product gaat. Als ik ergens enthousiast over ben, dan ga ik er meteen mee aan de slag en wil ik mijn blijdschap of goede ervaring overbrengen. Ik fake niets en ik denk dat mijn lezers hier ook wel doorheen zouden prikken. Liever schrijf ik niets negatiefs (dan houd ik me liever stil), maar als dingen eens  (op privé vlak) niet zo jofel gaan, dan houd ik geen schone schijn op. Als ik ergens matig (of niet) enthousiast over ben, dan probeer ik dit ook zo eerlijk mogelijk te verwoorden zonder het af te branden.

Je maakt me zielsgelukkig met een kaasplankje of kaasfondue. Hoe meer het stinkt, hoe beter.

Mijn guilty pleasure is

Kaas. Alle soorten kaas en in alle vormen. Je maakt me zielsgelukkig met een kaasplankje of kaasfondue. Hoe meer het stinkt, hoe beter. En dan graag in combinatie met iets zoets, zoals kersenconfituur of vijgen.

Ik houd het meest van mezelf wanneer

Spontane acties goed uitpakken. Het impulsief schilderen van een muur of meubelstuk of de schaar zetten in een kledingstuk, dat dan opeens een leuker item wordt. Het gaat namelijk ook wel eens mis met mijn probeersels, maar als iets dan wel fenomenaal goed uitpakt, krijg ik daar echt een kick van en ben ik heel blij met mezelf omdat ik dit aandurfde.

Magnifiek Meisje Maris Maria Renne

Mijn grootste miskoop was

Rolschaatsen. Die had ik overigens niet zelf gekocht, maar op eigen verzoek van familie cadeau gekregen voor mijn verjaardag. Mijn skates waren kapot en ik had bedacht dat retro rolschaatsen wel tof zouden zijn. Ik was zo dolgelukkig toen ik ze voor mijn verjaardag kreeg, maar het was een draaaaaaama toen ik er de eerste keer mee naar buiten rolde. Le-vens-ge-vaar-lijk! Ben blij dat ik niets gebroken heb. Met rolschaatsen maak je namelijk een heel andere beweging dan met inline skates, wat ik dus al twintig jaar gewend was om te doen.
Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar het is helaas niet voor mij weggelegd. Zo jammer, want ze zijn echt supertof en ik had er heel andere verwachtingen van.

De laatste keer dat ik huilde was toen

Ik jank nogal snel. Bij zielige reclamespotjes, droevige scènes in films, iets moois/liefs/stoms van mijn kinderen, het snijden van uien. Een paar dagen geleden zat ik hardop te mokken en chagrijnen over iets en toen begon mijn tweejarige nachtegaaltje heel vals het beroemde ‘Frozen’-liedje te kraaien: ‘Mama, laat het lossss, laat het gaaaaaaan!Ik moest toen zowel lachen als ook een klein traantje wegpinken, want het kind had helemaal gelijk.

Ik zou eigenlijk moeten besparen op

Ehm… alles? Ik ben heel goed in geld uitgeven. Ik koop graag mooie en verse producten om mee te koken, maar laat wellicht ook iets te vaak eten thuisbezorgen. Ook koop ik te vaak leuke spulletjes (photo props) voor mijn blog, want ik wil graag afwisselende en vrolijk gestylde foto’s en niet steeds dezelfde spullen gebruiken. Dit varieert van rolletjes masking tape tot vaasjes, kussens en servies. Eens in de zoveel maanden ben ik het beu (we wonen klein dus hebben niet veel opslagruimte) en dan verkoop ik weer een gedeelte van de spullen. De rest doneer ik aan een goed doel of de Kringloopwinkel.

Aan schuldgevoelens heb je niets en aan nachtenlang wakker liggen en piekerend naar het plafond staren ook niet. Je bent geen pot Nutella (of pindakaas) en kunt het niet iedereen naar de zin maken.

De beste versie van jezelf word je door

Dingen te accepteren zoals ze zijn. En dus soms ook accepteren dat je bepaalde zaken, gebeurtenissen of mensen niet kunt veranderen en je eigen pad moet kiezen en bewandelen. Aan schuldgevoelens heb je niets en aan nachtenlang wakker liggen en piekerend naar het plafond staren ook niet. Je bent geen pot Nutella (of pindakaas) en kunt het niet iedereen naar de zin maken. Wat mijn peuterdochter tegenwoordig dagelijks vals zingt, is waarheid als een koe: ‘Laat het los, laat het gaan!’ Ook geloof ik er heilig in, dat je altijd op je ‘Gut Feeling’ moet vertrouwen en hier trouw aan moet blijven.

Ik heb bijvoorbeeld als student (Design & Styling) heel vaak te horen gekregen dat mijn stijl te kinderachtig en veel te kleurrijk was. Nu is ‘kleur’ mijn handelsmerk geworden en ik ben er trots op dat ik mijn wellicht kinderlijke enthousiasme over bepaalde dingen heb kunnen behouden. Deden meer volwassenen dit maar.

Kleur en speelsheid in dagelijkse dingen zijn belangrijk voor mij, maar ook een bepaalde ‘luchtigheid’ Dit is namelijk niet altijd zo geweest. Niet alles hoeft zo zwaar en serieus te zijn. ‘Loslaten’ of ‘schijt hebben’ zijn voor mij steeds terugkerende thema’s in mijn leven waarmee ik moet dealen om een betere versie van mezelf te worden.

Ik word echt blij als

Ik op het strand ben geweest. Wij wonen in Haarlem en de stranden van Bloemendaal en Zandvoort zijn voor ons om de hoek. Al zijn we hier maar een paar uurtjes, ik krijg er een instant vakantiegevoel van en ben hier altijd het meest gelukkig. Dit hebben we ook laten vormgeven op het geboortekaartje van onze dochter. Het verhaal achter deze illustratie lees je hier.

Haremaristeit Maris

©HareMaristeit

Ik heb me nooit laten testen, maar ik vermoed zomaar dat ik aan winterdepressies lijd. Ik ben namelijk écht een leuker mens in de zomer. Als het dagenlang achter elkaar grauw en grijs kakweer is, ben ik een somber, futloos en zielig hoopje mens.

‘Loslaten’ of ‘schijt hebben’ zijn voor mij steeds terugkerende thema’s in mijn leven waarmee ik moet dealen om een betere versie van mezelf te worden.

Ik ga de deur niet uit zonder

Sleutels, pinpas en telefoon. Als ik een hele dag op pad ga, neem ik ook mijn Unicorn (natuurlijk) Power Bank mee, zodat ik niet met een lege batterij opgescheept zit.

De laatste keer dat ik loog was

Pas geleden tegen mijn dochter. Ik loog dat de pindakaas op was, maar dat ze wel een banaantje mocht eten. Brood lag in de vriezer, bananen lagen binnen handbereik: het was een leugentje uit gemakzucht…

Mensen weten niet van mij dat ik

Sinds twee jaar te kampen heb met stomme hormonale klachten, die me best wel onzeker maken. Dit varieert van soms ontsierende pigmentvlekken in mijn gezicht (denk aan een chocolademelksnor die met een zwarte permanent marker lijkt te zijn aangebracht) tot periodes van extreme haaruitval. Komende week gaat er weer noodgedwongen en met tegenzin een flink stuk van mijn haar af.

Ook kan ik zomaar opeens veel vocht vasthouden, opzwellen en tien kilo zwaarder lijken. Gemiddeld eens per 4-6 weken zie ik er extreem opgeblazen uit en vragen mensen doodleuk of ik zwanger ben. Dit vind ik echt heel k*t. Mijn gewicht of uiterlijk is voor mij namelijk nooit een issue geweest en nu ben ik er soms onzeker door.

Ik ben wie ik ben en het is wat het is.

Ik mag niet klagen (ik ben immers gezond, heb twee prachtige kinderen, ‘haar is maar haar’ en ik ben absoluut niet te zwaar), maar wanneer ik weer zo’n extreme hormonale uitbarsting heb, voel ik me lelijk, onzeker en een tikkeltje verminkt.

Als ik die ‘snor’ niet weggeschminkt krijg met foundation, als ik weer een dot haar van een formaat volgroeide kitten uit het doucheputje trek, voel ik me echt heel verdrietig. Superoppervlakkig misschien, maar ik baal hier wel van.

Het weerhoudt me er niet van om toch voor de camera te staan (voor blogposts of video’s). Ik ben wie ik ben en het is wat het is.
Maar het kost me wel moeite om over die drempel te stappen. En ik houd het dan vóór publicatie toch in mijn achterhoofd dat mensen vragen kunnen gaan stellen. Of nieuwsgierige berichtjes gaan sturen en dit vind ik niet altijd even makkelijk of leuk.

Volg Maris

Zo! Voelde jij dat ook? Die luchtige bries zonder al te veel poespas en gedoe? Ik wel. Natuurlijk ben ik extreem bevooroordeeld, omdat ze net als ik lekker veel sproeten heeft. Oké, zonder grapjes: luchtig, lekker echt en geen gedoe. Ik hou er van. Als jij er ook van houdt: zorg dat je haar website binnenstebuiten keert, volg Maris op Facebook, Instagram, Pinterest, Google+ én Youtube.

Ben of ken jij een Magnifiek Meisje? Stuur mij dan een mail!

Meer Magnifieke Meisjes lezen? Hieronder zie je alle Meisjes die al zijn geweest.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.