Magnifieke Meisjes | Linda Swets

Magnifiek Meisje Linda Swets

Als ik iemand al lang ken, is het Linda wel. We hebben met elkaar op school gezeten, ze heeft een cosmetica webshop gehad en we hebben samengewerkt in een prachtig blogverleden. Nu blogt ze over alles wat met eten te maken heeft op Talk Nomz to Me, is ze een lifestyle blogger op The Happy Housewife en horeca consultant. Ontmoet ons Magnifieke Meisje van vandaag: Linda Swets.

Verschillende Magnifieke Meisjes krijgen 15 dezelfde vragen. Leer deze vrouwen kennen, laat je inspireren en leer dat we uniek zijn in onze overeenkomsten.

Een typisch kenmerk van mij is
Vijf kwartier in een uur praten óf helemaal niets te zeggen hebben. Ze zeggen wel eens “als je er een kwartje in gooit, ouwehoert ze voor een geeltje”, maar het had ook zomaar het syndroom van Linda kunnen heten. Volgens mij is er geen gulden middenweg. Als ik het naar mijn zin heb of als het gespreksonderwerp een onderwerp is waar ik feeling mee heb dan kan ik vol enthousiasme ratelen over alles wat ik er van vind en hoe ik me er bij voel en wil ik ook alles van mijn gesprekspartner weten ten aanzien van het onderwerp. Misschien leer ik er iets van, kom ik tot een ander inzicht of komen er door verweving nieuwe interesses bij. Als het onderwerp me niet boeit ben ik oprecht een dooie omdat ik me alleen maar af sta te vragen hoe ik zo snel mogelijk mijn snor kan drukken.

Ik ben niet te genieten wanneer
Ik hele dagen druk ben met het gezeur of de problemen van anderen en ik geen tijd voor mezelf heb. Of wanneer er dingen geregeld moeten worden, daar afspraken over gemaakt worden en die afspraken vervolgens niet nagekomen worden. Helemaal als het niet nakomen van die afspraken dan ook nog eens op mij wordt afgeveegd terwijl ik er 0,0 invloed op heb gehad. Dan ben ik niet alleen niet te genieten, daar kan ik simpelweg woest om worden. Gelukkig ben ik niet meer zo opvliegend als vroeger, verstand komt met de jaren ofzo, maar daar kan ik echt een paar dagen grumpy van zijn.

Houden van mezelf doe ik altijd. Ik loop al ruim 35 jaar rond op deze aardkloot en heb meer dan ruim voldoende gezeik en ellende voor mijn kiezen gekregen

Als ik alleen thuis ben dan
Kom ik soms tijd tekort en duren de dagen soms ook te lang. Door mijn scheiding zijn mijn vier kinderen niet meer iedere dag bij me en daar ben ik nog steeds niet aan gewend. Als ze er zijn dan zijn we de hele dag bezig met leuke dingen in (en om) het huis en zou een dag best 48 uur mogen duren. Zijn ze er niet dan is het zo gruwelijk stil in huis dat ik er af en toe kriegel van word. Dan kan ik niet wachten tot mijn vriend thuis is om hem de oren van zijn kop te ratelen. (Wat me ook niet altijd in dank wordt afgenomen, maar dat ter zijde ;))

Het meest trots ben ik op
Mijn kinderen, omdat ze zich, naar mijn idee, beter dan gemiddeld door een ontzettend moeilijke periode heen slaan. Het gaat niet zonder slag of stoot, ook niet altijd van harte en ook zeker niet zonder gevolgen, maar ze doen het wel. Dat maakt me zo ontzettend trots, dat is met geen pen te beschrijven.

Mijn favoriete eigenschap is
Mijn favoriete eigenschap zou ik niet zo goed weten. Nu moet ik er één van mezelf gaan benoemen? Dat laat ik lekker aan een ander over. Ik krijg vaak te horen dat ik heel zorgzaam ben. Mag dat een goede eigenschap heten?

Mijn guilty pleasure is
Om bij tijd en wijlen gewoon de hele dag te snaaien. En dan ook alles waar ik zin in heb. Dan kan ik de dag beginnen met zomaar een paar rollen sushi in elkaar draaien om meteen daarna een paar koekjes te pakken. En dan een zak chips, en dan bedenk ik me dat ik eigenlijk ook wel zin heb in frietjes en schil en bak ik een verse portie. En dan vind ik dat ik eigenlijk ook wel zin heb in een chocolade ijsje en daar gaan dan wel zoute nootjes overheen. Zo’n dag wordt dan vaak ook nog aangevuld met een (stuk) pizza en later op de avond een snackplankje met wat kaas, diverse soorten vlees, olijfjes. En als ik dan nog meer snaaizin heb trek ik nog meer uit de kast. Volgens mij kun je wel stellen dat mijn guilty pleasure eten is. En met mijn 1.76m (ongeveer) en een gewicht van net onder de 70 kilo vind ik ook gewoon dat het kan.

Gewoon lekker je eigen ding doen en je eigen plan trekken, dat zorgt dat je de beste versie van jezelf word.

Ik hou het meest van mezelf wanneer
Houden van mezelf doe ik altijd. Ik loop al ruim 35 jaar rond op deze aardkloot en heb, net als ieder ander mens, meer dan ruim voldoende gezeik en ellende voor mijn kiezen gekregen. En ik sta nog steeds. Om de doodsimpele reden dat ik het waard ben. Dat kun je denk ik alleen maar zeggen als je van jezelf houd.

Mijn grootste miskoop was
Mijn trouwring :’) Of is het heel erg flauw om dat te zeggen? Nee, flauwe kul. Ooit is het goed geweest en nu is het op. Miskopen doe ik eigenlijk niet volgens mij. Dat komt omdat ik geen impulsieve shopper ben. Ik weet heel goed wat ik wil hebben en als ik al een keer iets impulsief aanschaf kost het meestal maar een paar cent. Dat doet dus geen zeer als het in de vuilnisbak belandt.

De laatste keer dat ik huilde was toen
Toen ik een zielige film zat te kijken. Welke film het was weet ik al niet eens meer, maar ik ben een notoire jankert als het om films gaat. Als Bambi’s mama wordt doorgeschoten, als ET dood gaat, of bij willekeurig welk zielig stukje in een Disneyfilm zit ik nog steeds te brullen en heeft de rest van het huishouden het drukker met naar mij kijken als met naar de film kijken. Met mij ben je verzekerd van entertainment, ik weet alleen zelf nog niet helemaal hoe blij ik daar nu daadwerkelijk mee ben.

Ik zou eigenlijk moeten besparen op
Vrij weinig. Ik kan behoorlijk goed met geld omgaan (al zeg ik het zelf) en heel strak plannen. Het puilt in huis uit van de (digitale) potjes waardoor er eigenlijk altijd wel geld is voor de dingen die moeten, de dingen die nodig zijn, de dingen die leuk zijn en de dingen die extra zijn.

De beste versie van jezelf word je door
Je geen moer aan te trekken van wat de rest van de wereld te zeggen heeft. Mensen hebben altijd wat te vinden of te zeggen (en daar maak ik me ook schuldig aan) en zelfs als er niets is kunnen mensen toch nog iets vinden om over te zeuren. Gewoon lekker je eigen ding doen en je eigen plan trekken, dat zorgt dat je de beste versie van jezelf word.

Ik word echt blij als/van
Mijn kinderen. Heel corny, ik weet het. Ik heb nooit geweten wat ik wilde worden als ik later groot was, en stiekem weet ik het nog steeds niet, maar ik wist wel dat ik mama wilde worden. Nu heb ik vier kinderen en als ik morgen de hoofdprijs in de staatsloterij zou winnen zouden er zo nog vier bijkomen. Ik vind het heerlijk om met zijn allen te sjouwen aan van alles en nog wat. Natuurlijk heb je ook gekibbel en gekift in huis als je met zoveel bent. Zeker als de leeftijden van de kinderen vrij dicht opeen zitten. (Ik kreeg 4 kinderen in 5.5 jaar.) Gelukkig wegen de leuke momenten meer dan ruimschoots op tegen de blegh-momenten en daar word ik oprecht gelukkig van.

Ik ga de deur niet uit zonder
Mijn kleren aan te trekken en mijn sleutels mee te nemen. Ik heb geen vaste handtas (meer), make-up laat ik ook vaak achterwege en het gebeurt me met de regelmaat van de klok dat ik in de supermarkt bij de kassa sta om tot de ontdekking te komen dat ik mijn portemonnee/pinpas ben vergeten. Yep, als mijn kont niet vastzat zou ik die ook overal laten liggen.

De laatste keer dat ik loog
Kan ik me niet herinneren. I know, nu klink ik als een heilig boontje, maar ik geloof oprecht dat “al is de leugen nog zo snel…”. Ik zal eerder gewoon niets zeggen als een leugen vertellen.

Mensen weten niet van mij dat ik
Dat ik helemaal niet zo stoer ben als ze me vaak op het eerste gezicht vinden. Diep vanbinnen ben ik ook gewoon een prinsesje dat twijfelt aan alles en zich druk maakt om de meest stomme dingen. Maar stoer (proberen te) zijn is gemakkelijker. Wil je daar niet doorheen kijken, is dat jouw gebrek. Wil je wel de moeite nemen daar doorheen te kijken heb je aan mij een vriendin die je om 3 uur ‘s nachts uit bed mag bellen.

Je kan Linda prima als voorbeeld nemen als je aan iemand moet uitleggen wat ‘niet op je bek gevallen’ betekent. Maar de perfecte dosis zelfkennis is toch ook echt verfrissend! Lees haar blog Talk Nomz To Me en The Happy Housewife gauw. Je kan Talk Nomz To Me volgen op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest, je kan Linda persoonlijk volgen op Instagram en The Happy Housewife volg je op Facebook. Volg, volg, volg!

Ben of ken jij een Magnifiek Meisje? Stuur mij dan een mail!

Meer Magnifieke Meisjes lezen? Hieronder zie je alle Meisjes die al zijn geweest.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.