Magnifieke Meisjes | Gaby Jongenelen

Magnifiek Meisje Gaby Jongenelen

Ik heb Gaby leren kennen als fotograaf van een project waar ik in 2015 voor werkte. Toentertijd was ik direct van haar onder de indruk. Pas toen ik besloot te starten met Magnifieke Meisjes, en haar uitermate geschikt vond, nam ik contact met haar op of zij een Magnifiek Meisje wilde zijn. En dat wilde ze (gelukkig!). Ontmoet Magnifiek Meisje Gaby Jongenelen (34), gelukkig getrouwd, moeder van één en getalenteerd fotograaf.

Verschillende Magnifieke Meisjes krijgen 15 dezelfde vragen. Leer deze vrouwen kennen, laat je inspireren en leer dat we uniek zijn in onze overeenkomsten.

Een typisch kenmerk van mij is
Dat ik heel heel heel erg impulsief ben. Een voorbeeld: ik wil een nieuwe camera, dat vertel ik dan een keer tussen neus en lippen door en vervolgens heb ik het er nooit meer over. En plots: Bam, een nieuwe camera gekocht. Dat ik ineens besluit om iets te gaan doen, is heel typisch voor mij voor heel veel dingen. Het verdwijnt naar een achterkamertje in mijn hoofd en op een dag komt het dan ineens weer op en moet het ook nú gebeuren.

Ook word ik enorm geleid door prikkels om me heen. Ik ga voor optie A, en kom dan vervolgens thuis met optie B. Erg logisch allemaal. Het leven wordt er leuker en spannender op, maar tegelijkertijd is het ook chaotisch.

Ik ben niet te genieten wanneer
Ik lang niet gegeten heb. Dat is echt HEEL ERG. Uiteraard besef ik altijd te laat dat ik te lang niet gegeten heb. Oh, en als het echt heel hard waait. Ik haat wind. Vooral fietsen tegen de wind in. Vet handig in Rotterdam; daar waar het nooit windstil is.

Als ik alleen thuis ben dan
Dan dans ik met keiharde muziek door de kamer. Ik ben niet vaak alleen thuis zonder dat ik aan het werk ben. Ik hou ervan om heel hard de muziek aan te zetten. En als ik een dag thuis ben voor bijvoorbeeld editing en administratie ga ik vrij snel in de thuispakmodus.   Hard aan het werk, maar wel heel de dag in mijn pyjama lopen, tot vlak voordat ik naar buiten moet .

Het meest trots ben ik op, omdat
Ik ben het meest trots op het feit dat ik de stap heb gezet om voor mezelf te beginnen en dat het is gelukt. Dat het van een passie naar betaald werk is gegaan: daar ben ik heel trots op. En verder ben ik trots op alle andere clichés (mijn gezin en ‘de leven’ in het algemeen), maar mijn werk is wel echt iets waar ik echt van kan gaan gloeien.

Magnifiek Meisje Gaby Jongelen

©Barry Marré,

Mijn favoriete eigenschap is
Dat ik heel snel, heel erg enthousiast ben over heel veel dingen. Ik kan nog wel enthousiast worden van een pot augurken. Ik antwoord eigenlijk altijd eerder ‘ja’ dan ‘nee’. En dat enthousiasme is dan ook meteen mijn valkuil. Gelukkig is ‘ja’ wel altijd mooier dan ‘nee’. Het kan mijn leven soms chaotisch maken, maar het brengt me op plekken waar ik anders niet zou komen. Of ik ontmoet mensen die ik anders niet zou ontmoeten. Dat vind ik echt heel erg waardevol.

Mijn guilty pleasure is
Dansen op Sean Paul 😉 En wattenstaafjes in mijn oor. I love my oor-gasmes (al mag het volgens de verpakking eigenlijk niet).

Ik hou het meest van mezelf wanneer
Wanneer het leven even aanvoelt alsof ik vrij van zorgen ben. Dan kun je alles omarmen zoals het is, en daar heel tevreden over zijn.  En dan is er ook een stuk meer ruimte voor zelfacceptatie en houden van jezelf. Klinkt heel mooi, maar dat komt ook niet vanzelf.

Als ik iemand heb kunnen helpen of iets bijdraag aan het leven van een ander, dan hou ik ook wel echt van mezelf.

Magnifiek Meisje Gaby Jongelen

Mijn grootste miskoop was
Een paar laarzen die gewoon niet over mijn kuiten konden. Ik was echt een half uur bezig om die laarzen aan te trekken, dat sloeg echt he-le-maal nergens op. Nu ik er zo over nadenk heb ik echt heel veel schoenen te klein gekocht. Ik kan zo drie paar schoenen opnoemen die ik niet pas. Ik leer dat ook niet af. Trouwens, ik denk dat ik een misperceptie heb, want ik denk altijd: “ah die loop ik wel uit”. Nou, niet dus.

De laatste keer dat ik huilde was
Een tijdje terug op een begrafenis. En ook tijdens ‘Lion’ , een film die ik pas geleden in de bioscoop heb gezien. Daar heb ik echt zitten huilen als een baby. Echt een heel indrukwekkende film!

Ik zou eigenlijk moeten besparen op
Polaroids. Daar zou ik op kunnen besparen, maar dat wil ik niet. Ik denk dat ik wel vaak overbodige, hebbedingerige cameraspullen koop. Ik hou ervan om te kunnen kiezen. Dat ik daarna toch altijd voor dezelfde ga, is bijzaak. Voor de rest: the usual. Ik wissel bijvoorbeeld nooit van energieleverancier. Ik zou waarschijnlijk een hoop kunnen besparen als ik wat bewuster zou zijn van dingen die heel gewoon zijn. Ik ben eigenlijk niet zo met geld met bezig. Wat ik heb dat heb ik. Ik zet wat opzij en de rest mag ik van mezelf lekker opmaken.

De beste versie van jezelf word je door
Veel nieuwe mensen te leren kennen, door ervaringen uit te wisselen en door te leren van anderen. Met een open blik naar de wereld kijken en niet te snel oordelen over anderen. Lief te zijn voor jezelf in je eigen oordeel en zorgen dat je goed voor jezelf zorgt.

Magnifiek Meisje Gaby Jongelen

Ik word echt blij van
‘Mijn’ stad Rotterdam, omdat deze stad altijd verrast. Naast alle toffe initiatieven in de stad kan ik heel blij worden van levendigheid op straat. Ik stapte laatst de auto uit, er liep een man voorbij, hij keek me aan en riep “Halleluja!”. Dat was het enige. Dat vind ik dan heel bijzonder en leuk.

Oh, en omhoog kijken daar word ik heel blij van, dat doen mensen eigenlijk sowieso te weinig.

Ik ga de deur niet uit zonder
Telefoon, portemonnee en sleutels. En ik heb altijd Fishermans Friends en een paar visitekaartjes bij me. Die sleutels ben ik trouwens altijd kwijt, dus voor het me lukt om überhaupt de deur uit te gaan, zijn we wel even verder (ik ben overigens een notoire te laatkomer, dat komt vast door die sleutels ;)).

De laatste keer dat ik loog was
Ik lieg echt bijna nooit. Ik kan me oprecht niet herinneren wanneer de laatste keer was. Wel leugentjes om bestwil; de tekeningen van mijn zoontje zijn uiteraard altijd even mooi 😉

De meest indrukwekkende keer dat ik loog, dat kan ik me nog wél heel goed herinneren. Ik had een slecht rapport en een handtekening van mijn ouders was nodig als bewijs dat ze mijn rapport hadden gezien. Als ik íets niet wilde, dan was het mijn rapport aan mijn ouders laten zien. Daarom besloot ik de handtekening van mijn vader te vervalsen. Mijn moeder kwam erachter en ik moest alles aan mijn vader vertellen. Heel dramatisch riep hij: “Mijn dochter gaat naar de gevangenis!” Hij was er van overtuigd dat het heel slecht met me zou aflopen. Dat heeft waarschijnlijk zo’n indruk op me gemaakt, dat ik sindsdien zo min mogelijk lieg.

Mensen weten niet van mij dat ik
Pfff, ik ben volgens mij echt een open boek. Wat mensen mogen weten, weten ze. Ik ben weinig verhullend.

Na twee koppen koffie en twee koppen thee waren we eigenlijk nog niet uitgepraat, zó leuk was het. Helaas roept de verplichting hard en moet je afscheid nemen. Het is heerlijk om met iemand in gesprek te zijn die unapolagetic zichzelf is. Je kan Gaby volgen op Instagram en Facebook.

Ben of ken jij een Magnifiek Meisje? Stuur mij dan een mail!

Meer Magnifieke Meisjes lezen? Hieronder zie je alle Meisjes die al zijn geweest.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.