15 vragen voor – Schrijfster, blogger en journalist Rianne Meijer

15 vragen voor – Schrijfster, blogger en journalist Rianne Meijer

Rianne Meijer

Alle soorten vrouwen inspireren mij op verschillende manieren. Wat ze doen, hoe ze zijn en waar ze van houden. Jammer genoeg weet je alleen wat er voorbij komt op hun social media, blogs en door hun werk, maar wie zijn ze nou echt? Daarom heb ik 15 persoonlijke vragen verzonnen en besloot deze vol enthousiasme af te vuren op allerlei verschillende inspirerende vrouwen. Vandaag spreek ik met schrijver van de Onverschrokken Lafaard, blogger en journalist Rianne Meijer (34), samenwonend met man, 2 poezen en een Franse bulldog in Amsterdam.

Een typisch kenmerk van mij is… mijn perfectionisme. Ik kan debiel lang balen van een spelfout in een gepubliceerde tekst, ons huis is met militaire precisie ingericht (zelfs de kledingkast is keurig gesorteerd op kleur en seizoen) en als het avondeten een keer is mislukt, baal ik daar rustig de hele avond van. Overigens probeer ik er wel aan te werken, maar het is een hardnekkige afwijking.

Ik ben niet te genieten wanneer… dingen anders gaan dan ik van te voren had bedacht of gepland. WOEDEND kan ik daarvan worden. En onredelijk, want ik reageer dat graag af op mijn omgeving die er natuurlijk ook weinig aan kan doen dat ik een control freak ben.

Als ik alleen thuis ben doe ik… niet zo gek veel anders dan anders. Ik ga niet als m’n wederhelft thuis is naast hem op de bank mijn teennagels zitten knippen, maar daar zijn badkamers voor uitgevonden. Wel kook ik meestal dingen die hij niet lust, zoals paddestoelen. Super ruig he, lekker bingen op een bak champignons.

Het mooiste aan mezelf vind ik… mijn voeten omdat ik die in de afgelopen 3 jaar heb vol tatoeëren met dingen die voor mij belangrijk zijn en symbool staan voor mezelf en mijn leven. Of speel ik dan vals? In dat geval: mijn lengte, 1.85 meter en fier rechtop.

Mijn grootste blunder was toen… ik zeker een kwartier met m’n jurk in mijn panty ongeveer de hele werkvloer bleek te hebben gemoond. Of toen ik op de middelbare school struikelde halverwege de trap en plat op m’n gezicht in de aula belandde. Of toen ik al fietsend achterom keek omdat ik een bekende zag en met m’n hoofd tegen een lantaarnpaal reed. Ik ben nogal accident prone, voordeel is dat het op den duur toch gaat wennen en minder gene veroorzaakt.

Mijn guilty pleasure is… extreem slechte (Amerikaanse) televisie. Mijn man kan zich er na 3 jaar nog steeds over verbazen hoe ontzettend afschuwelijk mijn tv-smaak wel niet is. Ik kijk ook keurig nieuws- en actualiteitenprogramma’s, maar nog veel vaker totaal gescripte bagger als Geordie Shore, Teen Mom en Keeping up with The Kardashians. Een paar jaar terug heb ik zelfs met lotgenoten een complete Honey Boo Boo Marathon georganiseerd, omdat we allemaal stiekem fan waren van de reallife soap over een Amerikaanse trailer trash familie. Urenlang afleveringen kijken en smerige snacks eten die ze ook in de serie verorberden: heerlijk.

Ik hou het meest van mezelf wanneer… ik merk dat degenen die ik liefheb van me houden. Ik moet toch dingen goed doen om zo’n leuke kerel, hond en vriendengroep te hebben.

Mijn grootste miskoop was… een vliegticket naar Australië. Al was dat een prima aankoop geweest als m’n ex het niet een maand nadat we boekten had uitgemaakt. Uiteindelijk ben ik alleen gegaan om te bewijzen dat ik dat ook heus wel kon, maar bleek er geen reet aan te vinden in m’n uppie. Dat anderen het heerlijk vinden om alleen op vakantie te gaan: fantastisch. Maar aan mij is het niet besteed.

De laatste keer dat ik huilde was toen… ik ‘Beschadigd’ zat te kijken, de nieuwe documentaireserie van Jessica Villerius over mensen die automutileren. Ik ben sowieso een beetje emotioneel incontinent, zeker nu ik ouder word, en bij tv heb ik het heel vaak. Vorig jaar heb ik alle afleveringen van Over Mijn Lijk vanaf het begin tot het einde zitten janken. En dan een week later toch weer kijken, he?

Ik zou eigenlijk moeten besparen op… sigaretten. Of eigenlijk zou ik gewoon eens moeten stoppen met roken. Misschien morgen, of binnenkort of volgend jaar. Of als ik eindelijk heb durven uitrekenen hoeveel geld ik nou precies per week in de fik steek.

De beste versie van jezelf word je door… op te houden je te vergelijken met anderen. Vooral vrouwen hebben er een handje van zichzelf te verheffen ten koste van seksegenoten. Kap daarmee, het is stom en onaantrekkelijk.

Vrouwen hebben er een handje van zichzelf te verheffen ten koste van seksegenoten. Kap daarmee, het is stom en onaantrekkelijk.

Ik word echt blij als ik… op reis mag. Het maakt niet eens zoveel uit waarheen, als het maar nieuw en spannend en avontuurlijk is. Niet avontuurlijk in de zin van bungee jumpen, maar neem me ergens om 6 uur ’s ochtends mee om een berg te beklimmen en de zonsopgang te bekijken en ik ben intens gelukkig.

Ik ga de deur niet uit zonder… telefoon omdat ik zowel on- als offline aan FOMO lijd. Ik zou mijn iPhone maar thuis hebben liggen en dat er dan net iets extreem gaafs gebeurt op Twitter, Facebook of in de wereld! Het leed zou niet te overzien zijn! Dat is overigens nog nooit gebeurd, maar ik ga het risico natuurlijk ook niet lopen.

De laatste keer dat ik loog was… vorige week tegen de schoonheidsspecialist. Die wilde weten welke dagcreme ik gebruikte en ‘Hema’ leek me niet helemaal het voorkeursantwoord. Ik doe dat overigens ook tegen de kapper als die weer wil weten of ik wel cremespoeling heb gebruikt (nee, maar je wil ‘ja’ horen, dus dan ja).

Mensen weten niet van mij dat ik… tegenwoordig kan eten als een bootwerker. Dat komt door m’n tengere postuur en het feit dat ik jaren anorexia heb gehad, dus dan heb je de schijn natuurlijk toch wat tegen. Inmiddels ben ik niet (zo) gek meer, maar is m’n stofwisseling na zo lang hongeren wel een beetje stuk. Ironisch wel: vroeger at ik niks uit angst aan te komen, tegenwoordig heb ik een diëtist en schuif het met bakken naar binnen voor wat kilootjes erbij. Dat wildvreemden me nog steeds wel eens willen aanspreken ‘of ik niet eens wat meer moet eten’ is trouwens wel irritant. Ik kan me moeilijk altijd met voedsel in de publieke ruimte begeven om te bewijzen dat ik dat allang doe.

Loving Rianne? Je kan haar volgen op Twitter, Instagram en ze heeft uiteraard haar eigen website.

Deze vrouwen hebben mijn 15 vragen ook beantwoord. Elk op hun eigen persoonlijke en unieke manier. En dat maakt ze juist zo bijzonder. Ben jij of ken jij die inspirerende vrouw? Stuur mij dan zeker een mailtje.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 1 mei 2015 / 18:08

    Wat een gaaf interview! Leuk dat je niet echt vragen stelt, maar dat ze je zinnen afmaakt. Heel tof gedaan!