15 vragen voor – NPO Radio 6 Soul & Jazz DJ Angelique Houtveen

15 vragen voor – NPO Radio 6 Soul & Jazz DJ Angelique Houtveen

Alle soorten vrouwen inspireren mij op verschillende manieren. Wat ze doen, hoe ze zijn en waar ze van houden. Jammer genoeg weet je alleen wat er voorbij komt op hun social media, blogs en door hun werk, maar wie zijn ze nou echt? Daarom heb ik 15 persoonlijke vragen verzonnen en besloot deze vol enthousiasme af te vuren op allerlei verschillende inspirerende vrouwen. Vandaag spreek ik met Angelique Houtveen uit Amsterdam, ongehuwd, 29 lentes jong en is elke werkdag, tussen 12:00u en 14:00u te horen op NPO Radio 6 Soul & Jazz (VARA) met haar eigen programma ‘Powered by Angelique’. In 2013 won Angelique de prestigieuze Marconi Award in de categorie ‘Aanstormend Talent’. Als groot muziekliefhebber zet zij zich in om muzikaal talent een podium te geven.

Een typisch kenmerk van mij is… qua uiterlijk, mijn haar. Een behoorlijke afro waar ik trots op ben. En door mijn liefde voor muziek zing ik soms zomaar terwijl er met mij gepraat wordt. Als jij bijvoorbeeld iets zegt wat lijkt op een nummer dat ik ken, dan begin ik dat liedje te zingen. Irritant volgens sommigen, ik vind het leuk.

Ik ben niet te genieten wanneer… ik geen thee in huis heb. Ik begin en eindig mijn dag met thee. Als ik thuiskom en merk dat er geen thee in de kast ligt, kan ik echt boos worden. Op mezelf hè. Gelukkig komt dat zelden voor. Anders bel ik bij de buurvrouw aan. I need my tea!

Als ik alleen thuis ben… praat ik vaak in mezelf. Ja, klinkt gestoord, maar het is heerlijk. Tijdens een meditatieweek heb ik geleerd om mijn gedachtes om te zetten in wartaal. Als mijn hoofd helemaal vol zit met gedachtes, begin ik gewoon te praten. In een niet bestaande taal zeg ik dan alles wat in mijn hoofd zit. Bijvoorbeeld: ‘Angelique, je moet de was nog doen en die 30 mailtjes nog beantwoorden’ wordt dan ‘ Antjalie, tje mu wasi blabla mallla biibi bladi’. Ik hoop dat mijn buren dat nooit horen, anders denken ze echt dat ik gestoord ben, maar ik word na zo’n 10 minuten wartaal weer heel rustig in mijn hoofd.

Het mooiste aan mezelf vind ik… mijn lach. Omdat bijna al het andere vergaat, maar een lach blijft. Bovendien zie ik er gewoon heel mooi en vrolijk uit als ik oprecht lach. Vind ik meer waard dan boobs & booty.

Mijn grootste blunder was… de zoveelste keer dat ik eten over iemand gooide. Als ik zenuwachtig ben verlies ik de kracht om normaal te eten of zo. Zo zat ik in een restaurant tijdens een leuke date en knoeide ik mijn tomatensaus over zijn licht gekleurde broek. Hij merkte het niet direct dus heb ik de hele avond met mijn hand op zijn been gezeten zodat hij de vlek niet zou zien. Einde van de avond moest ik toch loslaten en zag hij het. Gelukkig kon hij er om lachen, maar het is weleens anders geweest (cocktailgarnaaltjes in iemands drankje gegooid, een maïskolf waarvan het sap in het gezicht van degene tegenover mij terecht kwam, etc.)

Mijn guilty pleasure is… De Sims. Oh, wat is het heerlijk om thuis te komen en urenlang te bouwen aan mijn families. De Sims is een soort virtueel poppenhuis. Je kan huizen en families bouwen en daarmee oneindig lang spelen. Ik speel het al sinds mijn 14e en er komen steeds nieuwe delen uit. Inmiddels zijn ze bij de Sims 4 en ik kan helemaal opgaan in mijn eigen verhalen. De ideale man voor mijn poppetje zoeken, de perfecte bruiloft organiseren, namen voor mijn virtuele kinderen verzinnen. Heel fout, maar zo fijn.

Ik hou het meest van mezelf wanneer… ik goed voor mezelf zorg. Meditaties, sporten, gezond eten en niet te veel nadenken over dingen die ik toch niet onder controle heb. Door dat te doen, kan ik er weer beter zijn voor familie en vrienden.

Meditaties, sporten, gezond eten en niet te veel nadenken over dingen die ik toch niet onder controle heb. Door dat te doen, kan ik er weer beter zijn voor familie en vrienden.

Mijn grootste miskoop was… een veel te hoge pump. De ene keer dat ik ‘m aanhad (tijdens een presentatie-klus op een festival), viel ik op het podium en kon ik niet van de ene naar de andere ruimte lopen zonder begeleiding. Hij staat nu wel heel mooi in mijn kast, dus ook niet helemaal een miskoop.

De laatste keer dat ik huilde was… toen ik de film Selma zag. Voor Radio 6 heb ik de film twee keer gezien en beide keren lag ik weer in tranen. Het verhaal speelt zich af in 1964, Martin Luther King vocht, met vele anderen, voor de gelijkheid van stemrecht. In de film zitten scenes die mij zoveel pijn doen. Bijvoorbeeld een stuk dat een jongeman in het bijzijn van zijn opa en moeder wordt neergeschoten door een politie-agent. En de reactie van de moeder daarop. Heel verdrietig. Dat er zoveel onrecht was/is, zoveel verdeeldheid. En niet honderden jaren geleden (ook toen btw), maar pas zo’n 50 jaar terug. Dat doet pijn. Ik huil sowieso al snel bij films maar hier zat het diep.

Ik zou eigenlijk moeten besparen op… geluidsapparatuur (o.a. Sonos boxen), maar ik doe het niet omdat ik altijd en overal in elke hoek van mijn huis muziek wil horen en voelen.

De beste versie van jezelf word je door… niet zo streng te zijn voor jezelf. Door jezelf toe te staan verdriet te hebben, pijn te voelen, je te schamen maar ook ultiem te genieten en lief te hebben. Alle gevoelens toelaten, want alles hoort bij jou. Ik werk er nog elke dag aan en het voelt heel fijn om alles te laten zijn (rijmt!).

Ik word echt blij als… ik goede muziek hoor en met de wereld kan delen. Daarom maak ik ook graag radio. Als bijvoorbeeld Jill Scott (soul-artiest) zingt over het moment dat ze het allemaal even niet weet, en ik zit net in zo’n fase. Dan komt die muziek extra hard binnen. Dan wil ik dat ook graag delen omdat ik zeker weet dat er ergens iemand zich ook zo voelt.

Jill Scott – Hear my Call – “Here I am again asking questions, waiting to be moved. I am so unsure of my perception, what I thought I knew I don’t seem to. Where is the turn so I can get back to what I believe in? Back to the old me”

Ik ga de deur niet uit zonder… diep roze MAC lippenstift, omdat ik mij dan extra lekker voel. Zo’n knalkleur fleurt elke look op.

De laatste keer dat ik loog was… tegen een leuke jongen, over wat ik aan het doen was. Hij vertelde dat hij net had gesport en ik zat al 5 uur op de bank House of Cards te kijken. Toen hij vroeg wat ik had gedaan zei ik dat ik ook had gesport. Beetje waar, ik had namelijk tijdens de aftiteling van een aflevering welgeteld 30 seconden touwtje gesprongen.

Mensen weten niet van mij dat ik… nou, ik deel zoveel op de radio dat je bijna alles van mij weet. En de rest is dan ook echt top secret.

Loving Angelique? Je kan haar volgen op Twitter, Instagram, Facebook en ze heeft uiteraard haar eigen website.

Deze vrouwen hebben mijn 15 vragen ook beantwoord. Elk op hun eigen persoonlijke en unieke manier. En dat maakt ze juist zo bijzonder. Ben jij of ken jij die inspirerende vrouw? Stuur mij dan zeker een mailtje.

 

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.