15 vragen voor – Blogger, columniste en communicatie specialiste Yasmine Schillebeeckx

15 vragen voor – Blogger, columniste en communicatie specialiste Yasmine Schillebeeckx

Yasmine SchillebeeckxAlle soorten vrouwen inspireren mij op verschillende manieren. Wat ze doen, hoe ze zijn en waar ze van houden. Jammer genoeg weet je alleen wat er voorbij komt op hun social media, blogs en door hun werk, maar wie zijn ze nou echt? Daarom heb ik 15 persoonlijke vragen verzonnen en besloot deze vol enthousiasme af te vuren op allerlei verschillende inspirerende vrouwen. Vandaag spreek ik met de Belgische Yasmine Schillebeeckx, woonachtig in Leuven, 24 jaar oud, communicatiespecialiste, blogger en columnist, heeft een relatie met een man, maar ook met Cinnamon Buns Ben & Jerry’s.


Een typisch kenmerk van mij is… dat ik hemel en aarde beweeg als ik iets écht graag wil. Zo heb ik enkele jaren geleden Benedict Cumberbatch kunnen interviewen nadat ik het zelf geregeld had, en blijf met plezier tot 2u ’s nachts op als ik per se nog een artikel wil afwerken.

Ik ben niet te genieten wanneer… ik me verveel. Echt waar. Ik ben zo’n Duracellkonijntje dat tegen de muren oploopt wanneer ik niets te doen heb. Ik wil me altijd nuttig maken: poetsen, schrijven, een nieuwe serie kijken, boeken lezen, boodschappen doen, reizen plannen. Daarom haat ik zondagen – dan is hier in België àlles gesloten en valt er niets uit te voeren.

Als ik alleen thuis ben… zet ik mijn favoriete nummer op repeat en zing ik veel te luid en veel te vals mee. Ik wou dat ik een mooie stem had, maar mijn buren kunnen je vast vertellen dat dat niet waar is. Mijn meest recente favoriet is Big Girls Cry van Sia. 30 keer per dag op repeat is helaas geen uitzondering.

Het mooiste aan mezelf vind ik… mijn benen! Omdat ze zo mooi en lang en gespierd zijn. Ooit schreef ik voor een krant een artikel over cat-calling (nageroepen worden op straat) en daar beschreef ik mijn benen als “lang en welgevormd.” Iemand commente toen dat ik daarom te ijdel en arrogant ben. Echt niet! Mijn benen zijn
fantastisch en dat mag iedereen weten.

Mijn grootste blunder was toen… een bekende acteur (Benedict Cumberbatch) me tijdens een filmvoorstelling zei dat ik mijn telefoon moest afzetten. Situatieschets: ik was op een première van zijn nieuwe serie op een filmfestival, en zonder dat ik het doorhad was hij halverwege de voorstelling naast me komen zitten (ik zat toevallig naast 2 gereserveerde stoelen, die dus voor hem bleken te zijn). Hoe ontdekte ik dat hij naast me zat? Ik was een halve minuut een sms’je aan het versturen toen hij “turn off you phone” tegen me zei. En ik moest nog een uur naast hem zitten, tot de voorstelling was afgelopen. Awkward. De volgende dag had ik een interview met hem en hij herinnerde het zich nog. Ik kon wel in de grond zakken van schaamte. Gelukkig verliep het interview erg goed en bleek hij best lief te zijn, maar toen ik binnenkwam en hij zei “oh, you were the one with the phone yesterday. That was very rude” wou ik rechtsomkeer maken. Sindsdien haal ik nooit meer mijn telefoon boven tijdens een filmvoorstelling. Lesje geleerd. Dankjewel, Benedict.

Mijn guilty pleasure is… reality tv! Nou ja, erg “guilty” is het niet, want ik ben er trots op. Reality tv is fantastisch. Mijn favoriet is Dance Moms – niet omwille van de bitchfights tussen de moeders, maar omdat ik het fantastisch vind om te zien hoe gemotiveerd en gedreven die jonge danseresjes zijn. Vorige week mocht ik één bekende Dance Moms danseres (Maddie Ziegler, die in 3 video’s van Sia danste) interviewen. Dat was een droom die werkelijkheid werd. Ik vind het ontzettend inspirerend dat zo’n jong meisje van 12 jaar zo’n grote dingen bereikt heeft.

Ik hou het meest van mezelf wanneer… ik opkom voor mijn mening. Ik schrijf het liefste over vrouwenonderwerpen (body shaming, seksuele intimidatie, jaloezie, vrouwen in de media), maar zo’n onderwerpen worden al snel erg zwaar en serieus. Daarom heb ik er de afgelopen maanden mijn doel van gemaakt om zo’n issues op een gemakkelijk te verteren manier te bespreken, en al zeg ik het zelf: ik ben er best goed in geworden. Als lezers dan reageren met “wauw, zo had ik het nog niet bekeken”, dan is mijn missie geslaagd.
8. Mijn grootste miskoop was iets wat ik me niet meer kan herinneren. Sinds ik in de Grote Boze Wereld woon, ga ik veel spaarzamer om met m’n geld. Ik koop met plezier 2 maanden geen nieuwe kledij als het betekent dat ik daarmee extra geld spaar voor een mooie reis.

De laatste keer dat ik huilde was… toen ik daarnet de allerlaatste aflevering van Friends keek. Ik ben zo’n persoon die alle afleveringen wel 20 keer heeft gezien en ik kan zowat iedere aflevering zin voor zin meespreken. Maar die laatste aflevering, daar houd ik het nooit droog bij. I got off the plane. Waar zijn mijn tissues?!

Ik zou eigenlijk moeten besparen op… mijn manicures, maar ik doe het niet omdat ik houd van mijn felgekleurde nagels. En ik vind het leuk om mezelf één keer per maand te verwennen. Ik leef volgens Tom Haverfords (Parks & Recreation) motto: treat yoself!

De beste versie van jezelf word je door… te oefenen en fouten te maken. Het heeft even geduurd voor ik ontdekte waar ik écht goed in ben. Ik heb jarenlang voor verschillende websites en magazines geschreven voor ik mijn eigen stem en schrijfstijl ontdekt heb. Oefenen, oefenen, oefenen. En vooral niet bang zijn om fouten te maken, hoe cliché het ook klinkt.

Ik word echt blij als… ik iemand iets zie doen waar ze écht goed in zijn. Ik kan intens genieten van YouTube video van een danser die met volle overtuiging danst op Beyoncé, of van de straatartiest die hier op zaterdag met een prachtige, hese stem voor de voorbijgangers zingt. Mensen die hun passie gevonden hebben maken me zo blij. Maar ik ben stiekem ook heel erg blij dat ik vorige maand mijn eerste boekencontract mocht tekenen bij Bruna. Als alles goed gaat ligt er volgend voorjaar een boek in de winkel met MIJN naam op! Hoe geweldig is dat?

Ik ga de deur niet uit zonder… mascara omdat ik er anders uitzie als een zombie die uit The Walking Dead ontsnapt is.

De laatste keer dat ik loog…had waarschijnlijk iets te maken met het feit dat ik een avond in bed met Netflix en een zak chips wou doorbrengen maar me niet cool voelde als ik dat toegaf aan vrienden.

Mensen weten niet van mij dat ik… best onzeker ben. Veel mensen denken dat ik nergens voor terugdeins en me niets persoonlijk aantrek, maar dat is niet altijd zo. Vaak gaat er veel getwijfel vooraf aan een grote beslissing, maar eens ik heb besloten dat ik het écht wil, ga ik er voor de volle 100% voor. Ook was het ontzettend moeilijk om alle negatieve reacties – het waren letterlijk honderden mails, comments, Facebookberichten – die ik kreeg op mijn artikels niet persoonlijk te nemen. Maar ik zie het nu als iets positief: negatieve reacties krijg je alleen maar als je voor je mening durft opkomen, en mensen zien dat je iets belangrijks zegt. Ik gebruik die negatieve reacties nu op een positieve manier. Bij iedere negatieve comment of email denk ik: “jij ziet het probleem nog niet. Jij bent
iemand waarvoor ik nog een artikel zal schrijven.

Loving Yasmine? Je kan haar volgen op Facebook, Instagram, Twitter en uiteraard op haar blog The Spectacular Reality.

Deze vrouwen hebben mijn 15 vragen ook beantwoord. Elk op hun eigen persoonlijke en unieke manier. En dat maakt ze juist zo bijzonder. Ben jij of ken jij die inspirerende vrouw? Stuur mij dan zeker een mailtje.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.