15 vragen voor – Activist, columnist en feminist Hadjar Benmiloud

15 vragen voor – Activist, columnist en feminist Hadjar Benmiloud

Hadjar Benmiloud

Alle soorten vrouwen inspireren mij op verschillende manieren. Wat ze doen, hoe ze zijn en waar ze van houden. Jammer genoeg weet je alleen wat er voorbij komt op hun social media, blogs en door hun werk, maar wie zijn ze nou echt? Daarom heb ik 15 persoonlijke vragen verzonnen en besloot deze vol enthousiasme af te vuren op allerlei verschillende inspirerende vrouwen. Vandaag spreek ik met activist, feminist, piraat en columniste Hadjar Benmiloud is 25 jaar oud, single, samenwonend met haar kat in Amsterdam.

Een typisch kenmerk van mij is…dat ik altijd op zoek ben naar inspiratie en probeer te inspireren. Mensen om me heen weten dat ik ergens volledig in kan duiken. Inspiratie is iets wat ik heel belangrijk vind. Ooit heb ik een stagiaire gehad die mij onlangs vertelde dat ik haar had geïnspireerd. Ik vond dat heel belangrijk. Misschien nog wel belangrijker dan dat de taken perfect uitgevoerd werden. Dat leer je toch wel na verloop van tijd. Het is een groot compliment als iemand zegt dat je diegene hebt geïnspireerd.

Ik ben niet te genieten wanneer… Ik heel erg zie dat mensen niet hun best doen, maar wel pretentieus zijn. De combinatie van hypocrisie en gemakzucht, trek ik echt niet. Natuurlijk kan je heel vrij zijn in het leven en zeggen dat dingen komen zoals ze komen, maar het gaat me echt om de mens die veel praat en niets doet. Hoog van de toren blazen en vervolgens niks doen.

Als ik alleen thuis ben doe ik… Lezen op het internet, mediteren, katten knuffelen, opruimen en research. Mediteren is echt iets wat ik denk dat iedereen nodig heeft. Het helpt me echt om dichter bij mezelf te staan, het maakt me slimmer, scherper en creatiever. Mediteren heeft echt alleen maar voordelen in deze negatieve maatschappij.

De combinatie van hypocrisie en gemakzucht, trek ik echt niet

Het mooiste aan mezelf vind ik… qua uiterlijk mijn ogen en qua innerlijk mijn veerkracht. Mijn veerkracht omdat ik excelleer wanneer alles lijkt in te storten. Wanneer de Apocalyps eraan zou komen, zou ik daar niet bang voor zijn.

Mijn grootste blunder was toen… ik een jaar of 18/19 was. Ik kwam net binnen bij BNN en had het geniale idee om undercover te gaan in de Scientology Kerk. Leden moeten namelijk eerst heel veel geld in de kerk pompen voordat ze ook maar iets horen, zien of te weten te komen. Ik had me helemaal verdiept in hoe je snel het vertrouwen van mensen kon winnen en binnen anderhalf uur had ik iemand aan de praat. Het gesprek was ontzettend interessant. Toen ik uiteindelijk buiten kwam, bleek dat de opname onbruikbaar was. De microfoon die ik in mijn mouw had gestopt, zat niet goed en het hele interview bestond uit gekraak. Zo jammer!

Mijn guilty pleasure is… Keihard meezingen en enthousiast dansen met Britney Spears of Taylor Swift.

Ik hou het meest van mezelf wanneer… ik een persoonlijke overwinning heb behaald. Als er iets is geweest wat heel moeilijk is me verdriet doet of andere moeilijke zaken, dan ben ik trots en blij wanneer ik dat allemaal doorstaan heb.

© Femmy Weijs

 

Mijn grootste miskoop was… toen ik een keer cupcakes ging maken. Ik vond ze niet helemaal compleet en besloot accessoires bij te bestellen. Ineens was ik €300 lichter aan glitters, eetbare ditjes & datjes, sprinkles, chemische smaakstoffen in 30 smaken, spuitmondjes en al dat soort.

De laatste keer dat ik huilde was toen… dat is niet heel erg lang geleden. Het was toen ik teleurgesteld was in iemand.

Ik zou eigenlijk moeten besparen op… ik heb al op heel veel dingen bespaard, maar ik denk op mijn telefoonabonnement. Deze is €140 per maand, maar dat komt wel omdat er 150 minuten gratis bellen naar Parijs bij zit. Mijn vader woont daar. Het is dan natuurlijk goedkoper dan dat ik hem met losse minuten zou bellen.

De beste versie van jezelf word je door… wanneer de mensen om mij heen mij nodig hebben. Het maakt niet uit hoe moe ik ben, op een of andere manier voel ik mijn eigen problemen dan niet meer. Een soort redderscomplex, maar dan niet ziekelijk. Ik vind het fijn als ik goede gesprekken kan hebben met de mensen om mij heen.

© Femmy Weijs

 

Ik word echt blij als… ik kan schrijven over wat ik wil schrijven. Ik heb heel lang gedacht dat ik over bepaalde dingen moest schrijven, maar dat is helemaal niet waar. Ook vond ik het moeilijk om sommige stukken te schrijven, omdat mensen je dan raar konden vinden, het stuk slecht konden vinden of andersoortige kritiek. Ik heb de afweging gemaakt en besloten dat ik schrijf wat ik wil schrijven. Als het ene deel van mijn huidige publiek het niet oké vindt, dan is er altijd nieuw publiek. Daarnaast is het leerproces ook weer interessant, het kan zijn dat ik wel eens een kutcolumn inlever, so be it, daar leer ik dan weer van.

Ik ga de deur niet uit zonder… ik ga de deur wel uit zonder make up. Door mijn donker wimpers en donkere wenkbrauwen heb ik dat amper nodig. Ik ga de deur niet uit zonder mijn haar gekamd te hebben. Mijn haar is lang, dik en krullerig en als ik het niet kam gaat het zijn eigen leven leiden. Mijn holy grail is ook mijn belachelijke dure borstel van €80 die elke cent waard is.

De laatste keer dat ik loog was… ik hou niet van liegen, maar de laatste keer dat ik loog was toen ik aan het verantwoorden was dat ik niet aan het liegen was. Er werd aan me gevraagd of het goed met me ging, waarop ik ja antwoordde, maar het werd niet helemaal gelooft. Achteraf terecht, want ik beantwoordde haar ongeloof met: “Als het niet goed zou gaan dan zou ik dat toch gewoon zeggen. Het zou raar zijn als ik dat niet zou doen.” En op dat moment besefte ik dat ik aan het liegen was.

Mensen weten niet van mij dat ik… vroeger archeoloog wilde worden. Eigenlijk ben ik daar nog heel veel mee bezig. En ik ben aan het overwegen om kunstgeschiedenis te gaan studeren.

Loving Hadjar? Volg haar op Twitter en lees haar columns in de Metro!

Deze vrouwen hebben mijn 15 vragen ook beantwoord. Elk op hun eigen persoonlijke en unieke manier. En dat maakt ze juist zo bijzonder. Ben jij of ken jij die inspirerende vrouw? Stuur mij dan zeker een mailtje.

 

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.