15 vragen – Vegan Queen Cilla aka SquatCilla

15 vragen – Vegan Queen Cilla aka SquatCilla

Alle soorten vrouwen inspireren mij op verschillende manieren. Wat ze doen, hoe ze zijn en waar ze van houden. Wie zijn ze nou echt? Vandaag stel ik 15 persoonlijke vragen aan de enige echte Vegan Queen (die ik ken), Cilla Zwarts-Voogds van SquatCilla.

Ik heb Cilla jaren geleden leren kennen via Twitter. Toen ze nog jong en ongetrouwd was (maar wel walgelijk verliefd). We zijn eigenlijk sindsdien vriendinnen, maar we zien elkaar zelden. En dat maakt niets uit. Onze verschillen zijn gigantisch, maar onze overeenkomsten zijn sterker. Ze is echt wat je zegt een inspirerend wijf, enthousiast en heeft passie in d’r reet waar je eng van wordt. Cilla is de founder van Squatcilla, (copy) writer en journalist. Getrouwd met haar Manbeest en woont in (nog) in Amsterdam.

Een typisch kenmerk van mij is… Dat ik zo’n meisje ben dat op verjaardagen eerst de kat feliciteert, en dan de jarige. Ik houd eigenlijk meer van dieren dan van mensen, en dat schijnt een beetje typisch te zijn.

Ik ben niet te genieten wanneer… Mijn eten niet lekker is of wanneer ik honger heb. Of beide, nog leuker.

Als ik alleen thuis ben dan… Ben ik aan het bloggen, tegen mijn katten aan het lullen, aan het bankhangen, of aan het koken.

Het mooiste aan mezelf vind ik… Mijn billen, denk ik. Lekker aanwezig en keihard voor gewerkt in de gym. Als het puur om ‘karakter’ mooiheid gaat, dan is het mijn eerlijkheid. Je weet bij mij waar je aan toe bent, zeg maar.

Straw

Mijn grootste blunder was… Mijn grootste levensblunder is dat ik heel slecht ben in het herkennen van gezichten. Ja, óók als ik de week ervoor 2 uur met je heb staan lullen op een feestje. Op de een of andere rare manier sla ik gezichten heel slecht op en dan is het best awkward als je die persoon weer tegenkomt, diegene je heel blij groet en jij je afvraagt wie het in hemelsnaam is. Gelukkig heeft het officieel een naam, maar die ben ik even vergeten…

Mijn guilty pleasure is… Dat ik losga op foute ’80 muziek en bergen vegan sushi.

Ik hou het meest van mezelf wanneer… Ik intens geniet van een moment, zonder dat daar direct een aanleiding toe is, ofzo. Gewoon gelukkig zijn met mezelf en mijn leven. Omdat het kan. Oh, en als ik een briljante blogpost geschreven heb.

Mijn grootste miskoop was… Pfff, hou maar op over miskopen. Vaak, veel, en iets met vroeger. Laten we het erop houden dat ik nu 3x nadenk voor ik iets koop.

De laatste keer dat ik huilde was toen… Ik op TV een docu zag over neushoornjacht in Zuid-Afrika. De moederneushoorn was vermoord voor haar hoorn en voor dood achtergelaten, maar ze had ook nog een baby. Het beestje was meerdere malen gestoken, had overal wonden en werd zwaar getraumatiseerd binnen gebracht bij de rangers post. Op dat moment snap ik even helemaal niets van de mensheid en waar sommigen toe in staat zijn. Ik heb de ogen uit mijn kop gejankt.

Ik zou eigenlijk moeten besparen op… Hmmm, ik ben vrij bewust met wat ik met mijn geld doe. Ik zou kunnen zeggen dat ik eigenlijk kan besparen op de boodschappen aangezien mijn halve salaris daaraan opgaat, maar dat wil ik helemaal niet. Ik vind voeding één van de belangrijkste elementen in mijn leven, net als dat de kwaliteit daarvan goed is. Dus nee, niets besparen.

Pullup

De beste versie van jezelf word je door… Vol te blijven houden wat je doet, ook al vinden sommigen dat raar of buitensporig. Als je stug blijft geloven in jezelf en wat je doet, word je er alleen maar krachtiger van, juist omdát je zoveel tegenwind krijgt.

Ik word echt blij als… Ik zie dat de mensen waar ik om geef gelukkig zijn. Als mijn katten slapen of debiel doen. Als mijn man zegt dat hij van me houdt. Koffie op een terras. Als ik in Japan ben. Of als ik zie dat mijn blog elke maand groeit en ik mensen kan inspireren met mijn vegan lifestyle.

Ik ga de deur niet uit zonder… Telefoon, pinpas, make-up tasje, water en iets te eten.

De laatste keer dat ik loog was… Ik weet het écht niet. Zal wel iets zijn geweest dat te maken heeft met huiswerk… Ik lieg bijzonder weinig (wat het leven overigens niet altijd makkelijker maakt).

Mensen weten niet van mij dat ik… Een grote bek heb, maar eigenlijk een mietje ben dat zich alle onrecht van de wereld aantrekt. Ongelijkheid, armoede, onderdrukking, kindermishandeling, discriminatie, dierenleed… ik trek het heel slecht en kan er soms letterlijk niet van slapen. En het ergste van alles is dat je er als mens ook zo weinig aan kunt doen, behalve je steentje bij te dragen door er niét aan mee te doen.

Van alle vegans die op de wereld bestaan, is Cilla mijn favoriet. Misschien ben ik wat bevooroordeeld omdat het mijn lieve vriendin is, maar nou en. Volg haar op Instagram, Facebook en als je geïnteresseerd bent in vegan weetjes, vegan sport, vegan-everything of gewoon gezond leven, neem dan zéker een kijkje op haar blog.

Deze vrouwen hebben mijn 15 vragen ook beantwoord. Elk op hun eigen persoonlijke en unieke manier. En dat maakt ze juist zo bijzonder. Ben jij of ken jij die inspirerende vrouw? Stuur mij dan zeker een mailtje.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.