15 vragen voor The Self Help Hipster

15 vragen voor The Self Help Hipster

Alle soorten vrouwen inspireren mij op verschillende manieren. Wat ze doen, hoe ze zijn en waar ze van houden. Jammer genoeg weet je alleen wat er voorbij komt op hun social media, blogs en door hun werk, maar wie zijn ze nou echt? Daarom heb ik 15 persoonlijke vragen verzonnen en besloot deze vol enthousiasme af te vuren op allerlei verschillende inspirerende vrouwen. Deze dame heb ik al heel erg lang geleden geïnterviewd, maar nog nooit gedeeld. Vandaag vond ik het de ultieme dag om haar antwoorden op mijn 15 vragen te delen met jullie. Het gaat om niemand minder dan Lianne, ook wel bekend als The Self Help Hipster. Ze woont in de mooiste stad van Nederland – Rotterdam -, 28 jaar oud en vond zelfhulp al cool voordat jij het cool vond. 

Een typisch kenmerk van mij is… dat ik altijd probeer om naar iemand in ons gesprek aan het lachen te maken. Als ik op mijn gemak ben maak ik grapjes. Als ik me niet op mijn gemak ben maak ik ook grapjes. Als er niemand lacht moonwalk ik mezelf uit de situatie.

Ik ben niet te genieten wanneer… ik te lang van huis ben geweest. Dan ben ik onrustig. Ik kan er ook heel slecht tegen als ik het gevoel heb dat ik dingen niet goed doe, bijvoorbeeld op mijn werk of in mijn relaties. Daar word ik stiksacherijnig van.

Als ik alleen thuis ben doe ik… mijn broek uit.

LK2Foto: Andrew Chin

Het mooiste aan mezelf vind ik… mijn haar, omdat die massa dood weefsel zo lekker lang en vol rond mijn gezicht hangt. Good job genetics.

Mijn grootste blunder was toen… ik een sprintje trok om de metro te halen en uitgleed, waardoor ik half in de metro en half op het perron lag. NIEMAND deed iets. Ik voelde me zo ongemakkelijk dat ik riep: “Nou, dat was een goede binnenkomer, HAHAHA.” En niemand lachte. Ik had drie blauwe plekken, twee op mijn been, en een op mijn ego.

Mijn guilty pleasures zijn… in willekeurige volgorde: om 8 uur naar bed, bingewatchen van watdanook, bacon, YouTube filmpjes kijken in bed, RuPaul’s Drag Race, Britney Spears muziek en hamburgers.

Ik hou het meest van mezelf wanneer… ik aan het doen ben waar ik goed in ben, wat goed voor me is, of waar ik blij van wordt. Vaak dezelfde dingen, maar niet altijd. Ik voel me op mijn best als ik schrijf, sport en productief ben. Ik voel me het mooist wanneer ik een spijkerbroek en een wit shirt aan heb en mijn haar geföhnd heb tot grote volumineuze warboel. Die look is mijn look.

The Self Help Hipster

Foto: Andrew Chin

Mijn grootste miskoop was… een Sandro blouse die eigenlijk helemaal niet bij me paste. Superzonde, die krengen zijn duur.

De laatste keer dat ik huilde was toen… het hardlopen heel kut ging. Bij mij komen er onverwerkte emoties uit tijdens het sporten.

Ik zou eigenlijk moeten besparen op… eten, maar ik doe het niet omdat ik het zonde vind om niet zo veel mogelijk te eten van de dingen die ik het allerlekkerst vind. Dus ik koop echte mozzarella, Excellent tomaatjes en verse pasta als ik kook. Fuck it. Dan maar een shirtje minder.

LK3

De beste versie van jezelf word je door…dichtbij jezelf te blijven, dichtbij wat je van binnen voelt dat je wil zijn, welke dingen je wilt bereiken en wat je zou willen hebben in je leven. Intuïtie speelt hierbij een grote rol, denk ik. Ik voel aan welke dingen ‘mij’ zijn en welke niet, en probeer zo veel mogelijk bij het eerste te blijven.

Ik word echt blij als… ik mensen heb kunnen helpen met iets, als het zonnetje schijnt, als er lekker eten voor mijn neus staat, als ik leuke dingen mag doen voor mijn werk of mijn blog, of als ik bij mijn familie ben.

Ik ga de deur niet uit zonder… oordopjes in en muziek hard aan, omdat mensen anders tegen me praten.

De laatste keer dat ik loog was… ik kan het me oprecht niet herinneren. Mezelf kennende zal ik wel een of ander lulkoek excuus bedacht hebben waardoor ik niet mee hoefde met een sociale gelegenheid waar ik geen zin in had.

Mensen weten niet van mij dat ik… soms bij de Hema ga zitten voor een kopje koffie en een Tompouce. Jeugd sentiment en de Hema is een lekkere, (vaak) wifi-loze plek om even te schrijven.

Loving Lianne? Sure you do!  Je kan haar volgen op Facebook, Instagram, Twitter en uiteraard haar blog als een gek opslaan bij je favorieten.

Deze vrouwen hebben mijn 15 vragen ook beantwoord. Elk op hun eigen persoonlijke en unieke manier. En dat maakt ze juist zo bijzonder. Ben jij of ken jij die inspirerende vrouw? Stuur mij dan zeker een mailtje.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. yvonne
    7 juni 2016 / 21:01

    Zij is zo leuk he? Ik vind haar echt funny. En ze kan ook nog zingen en piano spelen. Mix dat met goed haar en je hebt een geweldige combi.