15 vragen voor – Student, blogger en model Marianne Nykjaer

15 vragen voor – Student, blogger en model Marianne Nykjaer

Marianne Nykjaer

Alle soorten vrouwen inspireren mij op verschillende manieren. Wat ze doen, hoe ze zijn en waar ze van houden. Jammer genoeg weet je alleen wat er voorbij komt op hun social media, blogs en door hun werk, maar wie zijn ze nou echt? Daarom heb ik 15 persoonlijke vragen verzonnen en besloot deze vol enthousiasme af te vuren op allerlei verschillende inspirerende vrouwen. Vandaag spreek ik met de Vlaamse schone Marianne Nykjaer (26), eeuwige student, blogger, model, wannabe-stylist, dromer en socially awkward dork, ontzettend bezet en woonachtig in Puurs.

Een typisch kenmerk van mij is… dat ik over alles een mening heb en ook niet bang ben die te uiten. Dat probeer ik wel met een tikje intelligentie en finesse te doen, maar dan nog wordt het niet altijd in dank afgenomen. Hoe gaat dat spreekwoord ook weer over zwijgen en goud? Oeps.

Ik ben niet te genieten wanneer… ik iets maar niet onder de knie krijg. Van nature zijn er een heleboel dingen waar ik goed in ben zonder dat ik er heel veel moeite voor moet doen (en dat zeg ik zonder een zweem van arrogantie), dus als iets dan niet gelijk lukt kan ik ontzettend gefrustreerd worden.

Als ik alleen thuis ben doe ik… dansjes in m’n ondergoed op oude Britney nummers, speel ik The Notebook impressies onder de douche (“why didn’t you write me?”), oefen ik m’n runwaywalk in de gang en praat ik tegen m’n katten.

Het mooiste aan mezelf vind ik… mijn benen omdat ze mooi lang, gespierd en vol zijn. No thigh gap, no problem! Ze dragen me letterlijk het leven door dus nothing but love <3.

Mijn grootste blunder was toen… ik verdwaald raakte tijdens een spontane fietstocht en per ongeluk op de pechstrook van de autosnelweg belandde (en daar vervolgens een kwartier gefietst heb omdat ik de afslag niet vond). En zo heb ik er nog wel een paar… Bridget Jones is basically mijn soulmate.

Mijn guilty pleasure is… The Bold and the Beautiful kijken! Zooo slecht, but love it! Ik heb een brein dat altijd aan het zoemen en malen is, en TBATB geeft me 20 minuutjes van totale hersenrust.

Ik hou het meest van mezelf wanneer… ik iets heel moeilijks tot een goed einde heb gebracht. Like a boss!

Mijn grootste miskoop was… een seventies maxi-jurk. Heel mooi voor iemand anders, maar totaal niks voor mij. De laatste tijd denk ik veel na voor ik een aankoop doe, dus het aantal miskopen beperkt zich tot een minimum. Hoewel, ik heb net een paar culottes gekocht…

De laatste keer dat ik huilde was… twee dagen terug, toen ik een ontzettende bad hairday had #firstworldproblems. Ik huil heel makkelijk, maar gelukkig ook vaak tears of joy!

Ik zou eigenlijk moeten besparen op… schoenen, maar ik doe het niet omdat schoenen awesome zijn (duh).

De beste versie van jezelf word je door… jezelf te accepteren precies zoals je nu bent. Echt waar, je bent goed genoeg zoals je bent. Repeat it until you believe it.

Ik word echt blij als… ik met m’n vriendje in slaap kan vallen. Ik slaap zelfs slecht als hij er niet is. Soms mis ik hem en dan bouw ik een boyfriend van kussens om tegenaan in slaap te vallen.

Ik ga de deur niet uit zonder… insulinespuiten en druivensuiker. Hier zou eigenlijk een heel hip (lees: MAC lippenstift) of praktisch (lees: mobiele telefoon) antwoord moeten staan, maar ik ben nogal een vergeetkous dus ik heb die dingen vaak ook gewoon niet mee… Behalve m’n insuline en suiker dus, want sinds ik diabetes heb moet ik dat al-tijd bij me hebben.

De laatste keer dat ik loog was… kan ik me niet echt herinneren… Ik ben iemand die ofwel zegt wat ze denkt, ofwel dingen bewust niet zegt of d’r mond houdt. Maar dat telt niet als liegen, toch?

Mensen weten niet van mij dat ik… stiekem best wel gevoelig en onzeker ben. A giant with a tiny heart!

Loving Marianne? Je kan Marianne volgen op Facebook, Instagram en via haar blog!

Foto’s door Marieke Penne
Mua Laura Boegborn

Deze vrouwen hebben mijn 15 vragen ook beantwoord. Elk op hun eigen persoonlijke en unieke manier. En dat maakt ze juist zo bijzonder. Ben jij of ken jij die inspirerende vrouw? Stuur mij dan zeker een mailtje.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.