15 vragen – Presentator, online media ondernemer en inspirator Zarayda Groenhart

15 vragen – Presentator, online media ondernemer en inspirator Zarayda Groenhart

Het is vrijdag en dus weer tijd dat ik 15 vragen ga stellen aan een toffe vrouw! Vandaag is die toffe vrouw Zarayda Groenhart (34) en single. Ze woont in Amsterdam. Voorheen presentator van BNN, maar nu runt ze haar eigen online media business en helpt jou met heel veel liefde, passie en inspiratie zichtbaarder te worden in de media. 

Een typisch kenmerk van mij is… Dat ik zo’n twee tot drie per dag moet ik een dance break inlassen. Eén of twee nummertjes moet ik even dansen. Soms wat Beyoncé, soms wat dancehall, soms wat salsa. Ik moet voelen dat ik een lijf heb. Ik ben heel creatief en productief, maar soms ik vast in mijn ‘raashoofd’. Als dat teveel wordt, dan krijg ik al die ideeën niet uit mijn hoofd. Dan moet ik gewoon even dansen. Ik moet mezelf soms ook herinneren dat ik een lijf heb. Die dance breaks doe ik gewoon thuis. Ik heb het geluk dat ik vanuit huis werk, dus dan kan dat gewoon.

Ik ben niet te genieten wanneer… Ik een week of langer niet goed geslapen heb. Ik heb wel echt slaap nodig. Het schiet er snel bij in, omdat ik veel leuk werk doe en veel leuke ideeën heb. Ik merk gewoon dat alle kwaliteit minder wordt als ik niet goed slaap. Als ik bijvoorbeeld een boodschap ga doen, vind ik het leuk om aan de caissière te vragen hoe het gaat. Dat doet bijna niemand. Mensen schrikken daarvan. Maar als ik niet goed of te weinig geslapen heb, dan ben ik verdwenen in mijn telefoon. Mompelend als de rest van Nederland. Ik wil wakker zijn én echt aanwezig zijn.

1546289_753912228050305_2609849259731237129_n-504x246

Als ik alleen thuis ben dan… Ben ik meestal aan het werk, (lacht). Omdat ik natuurlijk een kantoor aan huis heb. Ik overweeg wel eens om mijn kantoor buiten mijn deur te hebben. Dan is er een duidelijke scheidslijn is tussen werk en privé. Ik probeer wel de deur van het thuiskantoor dicht te trekken. Met het idee: ‘nu is de dag voorbij’. Dat gaat nog altijd niet even goed.

Het meest trots ben ik op… De keuze om voor mijn eigen mediabedrijf te beginnen. Het was een keuze die bijna iedereen me afraadde. Het gaf me zoveel plezier, vrijheid, creativiteit, en nieuwe mensen.  Ik kon het niet niét doen. Ik moest hier gisteren in de auto even om huilen, geen grap! Ik was onderweg naar een meeting. Een brainstormsessie met een businesscoach en toen dacht ik, toen ik 3 jaar geleden begon kon ik dit echt niet bedenken. Gelukkig dat ik die keuze heb gemaakt. Er landde een deken van dankbaarheid op mij, vanwege mijn eigen keuzes. Er was te weinig ruimte bij BNN om door te groeien. Anderhalf jaar geleden is mijn vader overleden, maar hij heeft me altijd een goede les meegegeven: “Elke dag dat je wacht, zijn er meer redenen om het niet te doen.” Hij was mijn belangrijkste inspirator. Naïef lef heb ik getoond, het is hard werken en ik had geen idee. Ik ben vol op enthousiasme gegaan. Ik ben nog steeds heel blij dat mijn enthousiasme sterker was dan mijn belemmerende stemmen en de angst.

Mijn favoriete eigenschap is… Andere creatieven en ondernemers helpen te winnen. Iets wat is ontstaan, wat werkt en hoe meer ik me daar aan overgeef, aan andere mensen te helpen als ondernemers en creatieven hun podium te pakken, hoe meer ik me vervuld voel. Aan het begin van mijn carrière was ik meer op mezelf gefocust, omdat ik meer zoekende was. Dit is het allerleukste; andere mensen een podium geven. Anderen kunnen vertellen over succesverhalen van anderen.

1511396_524034631038067_504816640_n-688x329

Mijn guilty pleasure is… Het hele E channel, met Keeping up with the Kardashians. Ik had eerst zogenaamd een hekel aan de Kardashians, maar ik keek het altijd dus ik ben eigenlijk gewoon een fan. Ze is echt een mediatransformer. Het is heel makkelijk om haar af te schrijven, maar ze snapt iets wat wij niet snappen. Zij is de enige ster waar we steeds meer van willen. De reden dat ik haar zo interessant vind is: ze heeft een business en een carrière gebouwd op wat zij van zichzelf vindt. Haar eigen kijk van zichzelf is gewoon opnieuw gedefinieerd. Ik wil dat Kris Jenner bijvoorbeeld een business book schrijft. Hoe manage je die gekke familie van je. Geen kookboek!

Ik hou het meest van mezelf…Wanneer ik salsa dans met een vriendinnengroep. We proberen eens in de twee weken uit te gaan. Als ik salsa dans, dan ga ik helemaal uit mijn hoofd. Ik geef me over aan de dans. Wat ook leuk is aan de salsa scene, is dat het geoorloofd is om met een totale zwierige Marilyn Monroejurk en op hakken ergens op woensdag te gaan dansen. Het is op en top vrouwelijk, de scene is vriendelijk; iedereen danst met elkaar. Je kan alleen naar een feest gaan en met iedereen dansen zonder bang te zijn versierd te worden. Ik voel de meeste vrijheid en ik hou het meest van mezelf als ik dans.

Ik voel de meeste vrijheid en ik hou het meest van mezelf als ik dans.

Mijn grootste miskoop was… Toen ik pas mijn rijbewijs had, ging ik een auto kopen. Ik was toen veel jonger. Ik moest van mijn moeder bij de garage een auto kopen waar zij haar auto had gekocht. Fiat Cinquecento, die stond gewoon één keer per maand langs de weg. Die garage verkocht barrels. “Mam is geen goede aankoop!” Mam: “Jawel, je hebt ANWB.” “Mam, het hoort niet, ook een oude auto niet!”Als ik daar aan terug denk denk ik: jeetje, dat sloeg echt nergens op. Een zeegroene Fiat Cinquecento

De laatste keer dat ik huilde was…Gisteren, van dankbaarheid. Omdat ik dacht goh, heel veel leuke dingen waar ik van gedroomd heb lukken. Maar ook: ik probeer heel veel te geven en 90% wat we maken is gratis. Cursussen, trainingen, evenementen. Maar ik krijg heel veel: cadeautjes, goede adviezen, kleine gebaren van vriendelijkheid. Dat is wel cool. Ik geef veel, maar ik krijg ook echt veel. Dat is echt bijzonder.

Zarayda Groenhart

Ik zou eigenlijk moeten besparen op… Uit eten gaan, (lacht). Oh mijn god. Ik ga echt zo graag een hapje buiten de deur eten. Ik hou erg van koken, maar het heeft ook te maken met dat ik vrijgezel ben. Toen ik nog een relatie had, kookte ik veel meer. Toen had ik een huiselijker leven, maar nu bel ik sneller een vriendin om ergens een hapje te gaan eten. Maar het is zo heerlijk om ergens te gaan zitten en gepamperd te worden.

De beste versie van jezelf word je door… Ongegeneerd achter je werk te gaan staan, maar dat werk in dienst te stellen van de mensen waar je verschil voor wil maken. Dus dat je werk en leven gaat om wat je kan bijdragen aan de wereld.

Ik word echt blij van… Lekker eten!

Mensen weten niet van mij dat ik.. Echt een totale GOT nerd ben

Ik ga de deur niet uit zonder… Mijn telefoon. Als mijn telefoon er niet is, voel ik een soort van paniek. Dat je even naar buiten gaat en in je tas kijkt en denkt: Oh My God! Wat kan er gebeuren eigenlijk in die 15 minuten dat je je telefoon niet bij hebt? Maar toch heb ik dat ding altijd bij.

De laatste keer dat ik loog was… Lacht. Tijdens ‘Wie is de Mol’. En toen dacht ik: ik neem het er van. Dat mag bij dat spel. Toen heb ik echt over van alles gelogen. Dingen die ik wel of niet had gedaan. Zoveel dat ik op een gegeven moment vroeg aan andere deelnemers of het wel oké was om overal over te liegen. Maar in mijn eigen leven probeer ik dit wel zo min mogelijk te doen, natuurlijk!

Mensen weten niet van mij dat ik.. Echt een totale GOT nerd ben. Maar ik heb echt een heel ritueel. Wanneer het word uitgezonden dan kijk ik de aflevering. Dan ga ik op het internet op de fora praten over het verschil tussen de serie en de boeken. En dan kijk ik nog tutorials van andere nerds met verborgen aanwijzingen en dan kijk ik de aflevering weer.

Isn’t she lovely? Ik ben fan! Ze inspireert en motiveert en je wordt blij als je haar volgt. Probeer het maar eens op TheWhyGirl Facebookpagina en abonneer je zeker op de The Why Girl nieuwsbrief!

Deze vrouwen hebben mijn 15 vragen ook beantwoord. Elk op hun eigen persoonlijke en unieke manier. En dat maakt ze juist zo bijzonder. Ben jij of ken jij die inspirerende vrouw? Stuur mij dan zeker een mailtje.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.