15 vragen – Magisch Meisje en coach Elske ‘FiederElske’ Kolkman

MagischeMeisjes_ElskeKolkman

Alle soorten vrouwen inspireren mij op verschillende manieren. Wat ze doen, hoe ze zijn en waar ze van houden. Jammer genoeg weet je alleen wat er voorbij komt op hun social media, blogs en door hun werk, maar wie zijn ze nou echt? Daarom heb ik 15 persoonlijke vragen verzonnen en besloot deze vandaag te stellen aan Elske Kolkman (27), oprichtster en eigenaresse van coachingspraktijk FiederElske, speciaal voor grote én kleine meisjes, en Theekransjes.nl wat een een community van gecertificeerde professionals in Nederland en België die niet alleen thee, maar voornamelijk aandacht Schenken. Ze woont in Zieuwent in Gelderland.

Ik ontdekte Elske via een Facebookpost van Angelique Houtveen. In de post stond of ik een Magisch Meisje was. Of ik van sprookjes en magie hield. Ik ben de belichaming van alle Disneyprinsessen samen. Mijn antwoord kan je daarom ook wel raden. Magische Meisjes? Ik vond het nogal zoet, maar goed nou en. Ik was toch wel benieuwd. Het is een gratis en online challenge. Je krijgt 11 dagen lang een e-mail waarin een filmpje, opdracht of oefening staat om dichterbij je sprookjesleven te komen. Het gaat erom dat je leert om lef te hebben, je vrouwelijkheid te omarmen, het durven volgen van je dromen en er ook plezier in te hebben. Dat wilde ik heus allemaal leren van Elske, dus ik heb me aangemeld voor deze challenge. Maar ik wilde meer weten. Wie is Elske?

Een typisch kenmerk van mij is… Een reactie die ik vaak krijg is: “oh jij bent echt veel kleiner dan ik dacht!”. Ik ben net 1.60m en zeker wanneer mensen mij voor het eerst in het echt zien en alleen online kennen kunnen ze niet inschatten hoe groot ik ben.

Ik ben niet te genieten wanneer… Ik een hele dag binnen heb moeten zitten, ik geniet ontzettend van de frisse buitenlucht. Het liefst met zonnetje natuurlijk!

Als ik alleen thuis ben dan… Ik werk veel vanuit huis en als mijn vriend al naar zijn werk is vind ik het heerlijk om de hele ochtend in mijn roze badjas rond te lopen, beetje ontbijten, muziekje op, lekkere kop thee erbij. Ik ben dan soms nog veel productiever dan als ik eerst “moet” douchen en aankleden.

IMG_0235

Het mooiste aan mezelf vind ik… Mijn ogen, ik ben er na al die jaren nog steeds niet uit welke kleur ze nou precies hebben. Een beetje blauw/groen/grijzig, ze lijken mee te kleuren met het licht en welke kleur kleding ik zelf draag. Daarnaast krijg ik vaak complimenten dat mijn ogen zo ontzettend kunnen stralen.

Mijn grootste blunder was… Ik ben met de carnaval wel eens mega hard onderuit gegaan (lees: echt tekenfilmstyle met een zwiep mijn beide benen in de lucht). Ik liep op hakken en gleed uit over, serieus, een mega klodder mayonaise die op een veel te gladde vloer lag. Alsof dat nog niet erg genoeg was, ontstond er een soort schaats act toen ik probeerde weer snel op te staan. Uiteindelijk heeft een jongen die het zag gebeuren me omhoog geholpen, omdat ik steeds opnieuw uitgleed.

Mijn guilty pleasure is… Meezingen én praten met old-time-favorite (teken)films, zoals Grease, Dirty Dancing, de kleine zeemeermin, de Zwanenprinses, Hannekam-de-rocker.. ken die laatste niet? MUST WATCH 😉

Ik hou het meest van mezelf wanneer… Ik goed voor mezelf zorg, in de breedste zin van het woord. Ik was vroeger veel ziek, altijd met vage niet te verklaren klachten. Maar nu ik gezond eet, regelmatig sport, genoeg slaap, op tijd mijn grenzen trek, veel naar buiten ga, werk doe waar mijn hart naar uit gaat, genoeg leuke dingen doe en een lief waardevol netwerk om me heen heb opgebouwd voel ik me zoveel beter.

MagischeMeisjes_ElskeKolkman

Mijn grootste miskoop was… Meerdere paren schoenen die vooral heel mooi waren maar waar eigenlijk echt niet op te lopen valt. Gewoon een maat te klein kopen onder het mom “ah dat loopt nog wel uit”, tot veel te hoge hakken kiezen “ach leuk voor een zitfeestje”. Yeah, het wordt gelukkig iets beter.

De laatste keer dat ik huilde was toen… Ik bezig was met de voorbereidingen voor mijn Magische Meisjes Challenge, het is iets dat me ontzettend aan het hart gaat, maar ook WAY OUT of my comfortzone is. Ik heb/had een ontzettende hekel aan het opnemen van filmpjes, vond de techniek een hel en werd super onzeker of het wel goed genoeg zou zijn. Dus eigenlijk allerlei oude negatieve overtuigingen en angsten kwamen “gezellig” even langs. Thank GOD weet ik inmiddels hoe ik hier anders mee om kan gaan en vond ik al gauw weer het plezier terug door stil te staan bij mijn missie.

Ik zou eigenlijk moeten besparen op… Uhm zeer waarschijnlijk toch: shoppen, ik hou ontzettend van naar de stad gaan, terrasje hier, theetje daar, cappuccino, lekker even lunchen ach en gewoon even kijken of er nog iets leuks in de rekken hangt.

De beste versie van jezelf word je door… Lief je zijn voor jezelf. Ik heb allerlei kledingmaten gehad, een onrustige huid, haaruitval van de stress, ik ben klein maar heb wel vrouwelijke rondingen. Ik heb negatieve stageadvies gehad, tegenslagen gehad en me onbegrepen gevoeld. Het maakt niet uit of je een vuilniszak aantrekt of de meest hipste toffe sexy outfit. Het maakt niet uit of je met bloed, zweet en tranen je diploma haalt of je baan opzegt om je dromen waar te maken. Alles staat of valt met wat je zelf uitstraalt. Als ik geloof dat ik leuk, lief, slim, mooi (… vul de oneindelijk waslijst maar aan) GENOEG BEN, dan ben ik de beste versie van mezelf.

IMG_0391

Ik word echt blij als… De zon schijnt en ik de geur van vers gemaaid gras ruik, het liefst nog op weg naar een festival waar ik dan lekker kan gaan dansen.
Óf wanneer ik een paar dagen van huis ben geweest en Diesel (onze Franse Bulldog) helemaal gek wordt als ik weer thuis kom!

Ik ga de deur niet uit zonder… Mijn mobiel, als mens én onderneemster wil ik graag bereikbaar zijn. Daarnaast ben ik heel actief op allerlei social media. Ik vind het belangrijk dat “mijn” meiden me kunnen bereiken als er iets is en ik deel graag wat me bezighoudt.

De laatste keer dat ik loog was… De laatste keer dat ik loog ging over mijn eigen inspanning. Ik was ontzettend druk geweest om een heel 3 gangen diner voor te bereiden voor 10 vriendinnen, inclusief 2 zwangeren én een vriendin die geen gluten, suiker en koemelk mag. Alles was in kannen en kruiken, het verliep op rolletjes én was nog lekker ook. Maar omdat ik me schuldig voelde dat ik als eigen baas de hele dag hier al tussen de bedrijven door druk mee kón zijn (ten opzichte van vriendinnen in loondienst) deed ik alsof het allemaal niet zoveel voorstelde en ik maar zo wat in elkaar had geflanst.

Mensen weten niet van mij dat ik… Mijn trouwe volgers weten denk ik inmiddels echt al wel heel veel persoonlijke dingen, ik vind het namelijk heel erg belangrijk om vooral ook mijn eigen “achter de schermen” te laten zien. Door alle social media vergelijken we steeds vaker onze eigen “achter de schermen” met de “gefotoshopte voor de schermen” versie van anderen. Ja, ik heb heel veel toffe dingen bereikt, maar dat betekend niet dat het bij mij allemaal makkelijk gaat. Ik heb ook mijn onzekerheden en twijfels en af en toe een rot dat dag ik liters huil. Maar hey, dat hebben we allemaal wel eens!

Mmm maar wat weten niet veel mensen van mij? Dat ik van dansen houdt is wel bekend, maar niet iedereen weet dat ik dat het liefst doe op r&b, hiphop en dancehall. Dus ja, gewoon lekker schudden met die billen!

Heeft Elske je kunnen inspireren met haar enthousiasme? De Magische Meisjes Challenge begint op 16 augustus en je kan je nog altijd aanmelden. Je kan Elske volgen op Twitter en Facebook .

Deze vrouwen hebben mijn 15 vragen ook beantwoord. Elk op hun eigen persoonlijke en unieke manier. En dat maakt ze juist zo bijzonder. Ben jij of ken jij die inspirerende vrouw? Stuur mij dan zeker een mailtje.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.