15 vragen voor – Journaliste en model Mayra Louise

15 vragen voor –  Journaliste en model Mayra Louise

Verschillende vrouwen inspireren mij op verschillende manieren. Wat ze doen, hoe ze zijn, hoe hun brein werkt en waar ze van houden. Vaak genoeg weet je alleen wat er voorbij komt op hun social media, blogs en door hun werk, maar dat zegt nog niet per se iets over deze vrouwen. Daarom heb ik 15 persoonlijke vragen verzonnen en besloot deze vol enthousiasme af te vuren op allerlei verschillende inspirerende vrouwen. Vandaag spreek ik met Mayra Louise de Wilde (33), freelance journalist, (plus size) model en blogger op The Publisized, single en woonachtig in hartje Amsterdam.

Een typisch kenmerk van mij is… qua looks mijn krullen en kont. Allebei opvallend denk ik. Mijn achterwerk is vrij groots. En mijn krullen zijn vrij awesome, al zeg ik het zelf. En wat betreft de inhoud mijn lieve, zorgzame kant en mijn nieuwsgierigheid. Oh ja, en mijn lach, die is denk ik ook heel herkenbaar. Iets om mee te maken, haha!

Ik ben niet te genieten wanneer… ik honger heb. Maar dit gebeurt niet zo vaak. Verder ben ik vooral niet te genieten als ik mezelf in de weg zit. Ik kan het mezelf heel moeilijk maken, heb de neiging de lat onmogelijk hoog te leggen voor mezelf. Dit werkt verlammend en maakt me bloed chagrijnig. Ideaal wel. Dat ik het ook weet, maar gewoon blijf doen.

Als ik alleen thuis ben doe ik… soms niets. Maar ik werk vanuit huis dus meestal werk ik. Of ik hang op de bank. Of ga afwassen als ik zou moeten werken. Of ik blader door tijdschriften. Of ik ‘ruim op’ door dingen te verplaatsen in mijn kamer. Zeer effectief. Recentelijk danste ik in de woonkamer in mijn eentje, dat was heel leuk.

©Dennis Branko

Het mooiste aan mezelf vind ik… dat ik ondanks dat ik flink op mijn bek ben gegaan altijd liefde blijf geven aan de mensen om mij heen en ondanks dat ik nu al 3,5 jaar single ben in liefde –als in: een relatie- blijf geloven. Ik vind dit mooi aan mezelf omdat liefde voor mij het allerbelangrijkste in het leven is en het makkelijk is om verzuurd te raken, maar dat doet dit meisje niet.

Mijn grootste blunder was toen… Ehhrrrm.. mijn leven is een grote blunder. Nou ja, bijna dan. De laatste tijd ben ik weer heel ‘vallerig’. Verder zal ik nooit vergeten hoe ik op mijn 17de op kamers ging in Enschede. Ik wist dat het vrij dichtbij Duitsland lag en toen we in de stad bij een slagboom kwamen, sprak ik de epische woorden ‘Is dit de grens?’. Verder ben ik vrij naief en kun je me ontzettend veel wijsmaken dus ik zet mezelf nog weleens voor aap door mijn goedgelovigheid. ‘Is dat echt waar?’. Nee dus. In New York heb ik met mijn rok in mijn onderbroek rondgelopen, een blok of vijf. Ik ben weleens gevallen voor een vol terras. Ook heb ik toen ik het vuil ’s avonds laat eens buiten zette per ongeluk mijn tiet laten zien aan voorbijgangers. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Mijn guilty pleasure is… Ik heb geloof ik niet echt een guilty pleasure. Of misschien acht afleveringen van een serie kijken in een sessie? Maar dat moet gewoon kunnen, toch?

©Heather Hazzan

Ik hou het meest van mezelf wanneer ik… balans heb. Goed eten, regelmatig bewegen, weinig stress om me heen, niet met mannen daten die enorme klootzakken blijken te zijn… Als ik mezelf op de eerste plek zet basically. Dit vind ik niet altijd even makkelijk. Het zit in mij om eerst aan anderen te denken, maar ik leer dit steeds beter te doen.

Mijn grootste miskoop was… Ik heb niet echt een miskoop, geloof ik. Het is meer dat ik vooral te veel koop en altijd bepaalde favorieten heb. En alles helemaal niet kan dragen.

De laatste keer dat ik huilde was… afgelopen zaterdag toen ik me realiseerde dat ik bepaalde dingen uit mijn verleden nog niet helemaal heb afgesloten. Soms moet je jezelf tegenkomen om te zien dat je eigenlijk al tijden voor een spiegel staat.

Ik zou eigenlijk moeten besparen op… alles, maar ik doe het niet omdat ik onverstandig ben. Maar ik ga het echt doen hoor. Binnenkort!

De beste versie van jezelf word je door… ervoor te zorgen dat je mensen om je heen hebt die je omhoog halen in plaats van naar beneden. Voed jezelf met positiviteit. Dat zit in letterlijke voeding maar ook in mentale voeding. Nou ben ik niet zo van het streven naar de beste versie van mezelf zijn. I just want to be happy. En dat zit ‘m de ene dag in heel goed voor mezelf zorgen, en de andere dag in een reep chocola of fried chicken of de hele dag in bed liggen met een man en vier keer seksen. Of vijf.

©Frank de Graaf

 

Ik word echt blij als ik… in staat ben om te zien wat ik allemaal in mijn leven ‘heb’. Of als ik keihard lach met een vriendin. Of als ik in mijn eentje ’s avonds over de grachten wandel. Op een bankje kijk naar de zonsondergang. Een mooi interview doe. Als de mensen om mij heen gelukkig zijn. Al die positieve energie maakt mij blij. En gelukkig.

Ik ga de deur niet uit zonder… lippenbalsem omdat ik zwaar verslaafd ben en het zonder lippenbalsem op mijn lippen voelt alsof mijn mond steeds verder mijn gezicht in wordt getrokken.

De laatste keer dat ik loog was… toen ik op straat werd aangesproken door zo’n goede doelen gozer. Ik zei dat ik al lid was van dat specifieke goede doel, maar dat was een keiharde leugen. Ik kan het overigens aanraden, het is de meest effectieve manier ervoor te zorgen dat ze stoppen met tegen je te praten.

Mensen weten niet van mij dat ik… ook onzeker kan zijn. Op de een of andere manier denken mensen: zij is mooi, zij is model, dus zij is zelfverzekerd. Maar dat is niet hoe dingen werken. Uiteindelijk zie je wat je wil zien. Jarenlang ging ik bijvoorbeeld echt dood van binnen als ik op een verjaardag of borrel was met bijna alleen maar onbekenden. Ik ben heel slecht in small talk en klap dicht op dat soort momenten doordat ik te veel ga nadenken. De afgelopen jaren heb ik mezelf ‘gedwongen’ dat soort dingen toch te doen en daardoor heb ik er nu minder moeite mee. Het is echt waar: out of your comfort zone is where the magic happens.

Loving Mayra? Je kan haar volgen op Twitter en Instagram en lees ook vooral haar prachtige blog!

Ben jij of ken jij die inspirerende vrouw? Stuur mij dan zeker een mailtje.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.