15 vragen – Freelancer Liv Krake

15 vragen – Freelancer Liv Krake

Het is vrijdag en dus weer tijd dat ik 15 vragen ga stellen aan een toffe vrouw! Vandaag is die toffe vrouw Liv Krake (26). Ze komt uit Utrecht, is single, heeft de perfecte Instagram, leuk, grappig, nuchter en heerlijk sarcastisch. Daar kan je wat mee! 

Nog niet eens zo heel lang volg ik Liv op Twitter (niet eens op Instagram, oeps! Gauw doen), maar ik kan niet anders zeggen dat ze me aan het lachen maakt. Gewoon heerlijk gewoon. Geen fratsen en dat scheelt een heleboel. Ik kan nooit zoveel met mensen die altijd de show proberen te stelen, maar ik heb niet het idee dat Liv dat probeert te doen. En dat maakt haar juist zo leuk! Ze is een freelancer in marketing en communicatie en is – tot mijn geluk – gek op het invullen van lijstjes. Ontmoet Liv en laat haar een lach op je gezicht toveren.

Een typisch kenmerk van mij is… Eerst de kat uit de boom kijken, maar wanneer alles ok is kom je niet van mijn sarcastische grapjes en verhalen af. Sorrynotsorry. Oh en dat ik nog steeds een Twents accent heb na acht jaar in Utrecht te wonen. Kan me echt vrij weinig boeien ook overigens, ik kom ook uit Twente dus soit.

Ik ben niet te genieten wanneer… Ik de hele nacht wakker heb gelegen door het gezoem van terrormuggen. Ik merk naarmate ik ouder word dat ik mijn slaap wel echt nodig heb. Niet dat ik mega chagrijnig ben na een paar uurtjes slaap, maar ik functioneer beter en ben helderder wanneer ik wel goed en genoeg geslapen heb.

Als ik alleen thuis ben dan… Doe ik de dingen die ik iedere dag doe, omdat ik alleen woon en veel thuis werk. Meestal zet ik een goede plaat op, verbaas ik me over het feit dat de basilicumplant alwéér uitgedroogd is en slap hangt en zet ik koffie in een van mijn vele foute mokken.

 

Processed with VSCOcam with g2 preset

Het meest trots ben ik op… De mensen om me heen. Ik zie steeds meer vrienden en familie dingen doen waar ze echt blij van worden. Zo vertrekt mijn beste vriendin eind dit jaar naar Oostenrijk om daar (weer) te gaan werken tussen de bergen in plaats van hier in Amsterdam op een kantoor, is mijn vader op zijn bijna 60ste dit jaar voor de eerste keer naar de Zwarte Cross gegaan (maar echt, trots!), zingt mijn broer de sterren van de hemel, heeft mijn zus een megatoffe online kaartenwinkel naast haar vaste baan en laat mijn moeder haar oldtimer Fiat 500 voor veel te veel geld repareren, puur omdat ze niet zonder dat ding kan en er oprecht heel blij van wordt. Dáár word ik dan weer blij van. Oke, om dat laatste ook wel omdat ik de Fiat 500 ooit mag erven, al vrees ik dat mijn moeder er zelfs in het bejaardentehuis nog mee rond gaat crossen op de gang.

Het meest trots ben ik op… De mensen om me heen. Ik zie steeds meer vrienden en familie dingen doen waar ze echt blij van worden. Dáár word ik dan weer blij van.

Mijn favoriete eigenschap is… Dat ik heel hard kan werken en doorga tot het goed en klaar is. Voor mezelf misschien soms vervelend, omdat ik dan tot laat doorwerk of zeven dagen per week aan het werk ben maar ik krijg er op de een of andere manier ook weer goede energie van. Daarnaast kan ik goed luisteren, veel mensen vertellen me vaak allerlei dingen waarna ze zeggen: “Oh sorry, ik weet niet waarom ik je dit allemaal vertel maar…” Ik vind het fijn om te luisteren en mensen te helpen waar ik kan.

Mijn guilty pleasure is… Meejoelen met ‘Mmmbop’ van Hanson (mijn jeugdidolen), mega chemische mac and cheese uit een pakje, Pretty Little Liars (die serie heeft me dus al vijf jaar te pakken, ben er helemaal klaar mee maar ik MOET weten wie A is) en de Donald Duck op z’n tijd hoewel we allemaal weten dat dat laatste gewoon een pleasure is zonder guilty te zijn.

Ik hou het meest van mezelf wanneer… Ik na een (lange) vakantie thuiskom en mijn dekbed vóór de vakantie gewassen heb. Wanneer de koelkast dan ook nog eens volstaat met lekker eten en drinken is het helemaal fantastisch.

Mijn grootste miskoop was… Tot nu toe mijn longboard. Puur omdat ik er amper op sta. Ik vind het nog steeds heel tof om te doen, maar niemand in mijn omgeving heeft er een. Alleen longboarden vind ik eerlijk gezegd geen flikker aan. Dan stap ik liever op mijn wielrenfiets voor een rondje Utrecht en omgeving.

img_9451

De laatste keer dat ik huilde was toen… Damien Rice ‘Cannonball’ live speelde op een festival waar ik was in juni dit jaar in Aarhus (Denemarken). Nou ja, echt huilen was het niet, maar er was wel ineens een vochtig linkeroog. Kon natuurlijk ook ‘gewoon’ de hooikoorts zijn he, ik bedoel hoogzomer… *kuchkuch*

Ik zou eigenlijk moeten besparen op… Eten? Drinken? Hebbedingetjes? Reisjes? Nee eigenlijk zou ik moeten besparen op niks. Ik geef mijn verdiende geld graag uit aan dingen waar ik blij van word. Meestal is dat een fijn tripje of een lekker etentje met vrienden. Natuurlijk zou ik het best oké vinden als ik zo nu en dan wat meer had gespaard, maar ik leef in het nu en wil daarom ook nu genieten. Het kan zomaar over zijn. Meerdere mensen uit mijn klas van de middelbare school zijn de afgelopen jaren overleden door ziektes, ongelukken en andere dingen. Allemaal mensen van mijn leeftijd, daar ga je dan toch wel even bij stil staan. Je weet gewoon niet wanneer het over is, daarom probeer ik alles uit mijn leven te halen. Als ik Xenos-fabrikant was had ik waarschijnlijk een bordje laten maken met #LIVlifetothefullest of #LIVlaughlove.

Als ik Xenos-fabrikant was had ik waarschijnlijk een bordje laten maken met #LIVlifetothefullest of #LIVlaughlove.

De beste versie van jezelf word je door… Dus dingen te doen waar je echt blij van wordt. Lekker cliché, maar eet dat blokje kaas, neem dat extra wijntje, boek een verre reis, ga onverwachts een weekend naar de Waddeneilanden, luister die nieuwe plaat van je favoriete band helemaal grijs ook al wordt iedereen om je heen er gek van, maak tientallen foto’s per dag, probeer dat nieuwe recept, ren de zee in met zonsondergang, stuur eens handgeschreven post naar vrienden of familie en zo kan ik nog wel even door gaan. Gewoon doen en gáán!

13445641_10153502182011682_1593200289922625118_n

Ik word echt blij van… Mooie plekken in de natuur. Voor mijn reisblog Expeditie Kram (die ik samen met Gracia Visscher heb opgezet) proberen we iedere maand gemiddeld een tot twee keer een nachtje te slapen in de natuur. Of dat nou met een tentje is of in een mooi huisje, een toffe pipowagen, een vintage camper: wakker worden in de stille natuur is echt heel fijn. Juist wanneer je in een drukke stad zoals Utrecht of Amsterdam woont is het enorm aan te raden om de rust op te zoeken in de natuur. Er zijn heel veel plekken in Nederland die je gemakkelijk en binnen no time kunt bereiken (ook met het openbaar vervoer).

Ik ga de deur niet uit zonder… Mijn koptelefoon. Ik ben gek op allerlei soorten muziek: van Bruce Springsteen tot Apparat en van Keaton Henson tot Lonely the Brave. Het is dat alle muzikale genen doorgegeven zijn aan mijn broer in plaats van aan mij, anders zong ik iedereen de oren van hun kop. Denk alleen niet dat mijn buren daar heel blij mee zouden zijn.

De laatste keer dat ik loog was… Dat ik zei dat ik geen Nederlands kon toen een creepy dude me op straat aansprak om 03:00 uur ‘s nachts. Amsterdamsestraatweglife.

Mensen weten niet van mij dat ik… Het soms heerlijk vind om op vrijdagavond of zaterdagavond op de bank te hangen met een wijntje en een zak chips. Juist na een hele drukke week of dag (ik werk ook door in het weekend) met toffe afspraken en etentjes vind ik het heel fijn om de gordijnen dicht te doen en mezelf op te sluiten met mooie films, series, boeken of muziek. Van zo’n avond laad ik weer helemaal op en kan ik de nieuwe week met afspraken en meetings weer aan.

Helemaal leuk. Ik vind haar helemaal leuk. Hoe mooi heel gewoon kan zijn, laat Liv je perfect zien. Je kan haar volgen op Intstagram en op Twitter. Zou ik gewoon doen.

Deze vrouwen hebben mijn 15 vragen ook beantwoord. Elk op hun eigen persoonlijke en unieke manier. En dat maakt ze juist zo bijzonder. Ben jij of ken jij die inspirerende vrouw? Stuur mij dan zeker een mailtje.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.