Vegan Challenge | Mijn derde week als een vegan

vegan challenge week 3

Als echte liefhebber van voedsel wat gemaakt is van dierlijke producten ga ik een poging wagen om bewuster en diervriendelijker te leven. Vanaf 1 april zal ik 30 dagen veganistisch eten en wekelijks een dagboek bijhouden.

Ik zou het niet geloven als iemand mij zou zeggen dat ik een maand lang geen dierlijke producten zou eten. Ik zou zelfs een beetje moeten lachen. Maar dat zou onterecht zijn, aangezien ik alweer drie hele weken veganistisch aan het eten ben.

Kaasloos leven

De derde week verliep iets zwaarder dan de eerste twee. De eerste twee weken kwamen uit intrinsieke motivatie, maar deze derde week ging iets meer op wilskracht. Er is nog steeds geen behoefte aan vlees. Tenminste… niet echt. De behoefte aan kaas werd steeds groter.

Natuurlijk kan je zeggen dat vegan kaas de oplossing is, maar is dat écht zo? Ik ben er een beetje bang voor, maar zin in kaas was vandaag wel een beetje meer dan normaal dat ik de Ekoplaza in ben gelopen en vegan kaas heb gekocht. En vegan cheddar. Ik ben een klein beetje huiverig om het te proberen, maar mijn tosti is me meer waard dan mijn angst.

Maar! Deze week niet gezondigd, dus ik heb sowieso gewonnen.

Menu van week 3

Vorige week beloofde ik meer foto’s te maken van mijn gerechten. Ik kan alleen maar bekennen dat ik me niet aan mijn belofte heb gehouden. Of nou ja, eigenlijk wel, want het zijn 3 foto’s meer dan vorige week.

In week 2 vertelde ik over mijn aankoop van de bietentortilla’s; die heb ik deze week wel uitgeprobeerd. Ik kan je vertellen: da’s best een succes. De wrap bestaat voor 45% uit groenten en is dus reuzegezond. Gezond is een prima reden, maar wat nog belangrijker is: het is lekker. Echt waar. De wrap had ik belegd met alfalfa, avocado en pikante hummus. Simpel en lekker.

Vegan Challenge week 3

Ik heb geluncht met een heleboel komkommers, avocado’s, radijsjes en tomaten. Lekker makkelijk: in stukken snijden en hop mee naar werk. Op werk staan crackers, Tartex (vegetarische patésmeersels) en hummus, beetje gesneden groente erbij en het is een prima lunch. Een beetje groen kan geen kwaad, zeg maar.

Vegan Challenge Week 3.1

Ik merk wel dat ik het fijn vind om een vleesvervanger te hebben bij mijn avondeten. In een wrap vind ik het niet zo’n punt, maar ik vind het niet heel erg tof om rijst, groente en… niks te eten. Week 3 stond daarom ook in het kader van het Grote Vleesvervanger Experiment.

Het Grote Vleesvervanger Experiment

Dat is wellicht groot verwoord, maar ik vond het wel mooi klinken. Week 4 zal ook in het kader staan van dit experiment (en kaas). Ik ben erachter dat ik tofu niet altijd lekker vind. In een curry? Te zompig en die structuur kan ik echt heel slecht hebben. Alsof ik op herkauwd eten zitten te kauwen. Niet sexy. Ik heb de vegan kipstukjes van de Aldi, Vivera en de Vegetarische slager uitgeprobeerd. Die van Vivera vind ik het lekkerste, gevolgd door de kipstuckjes van de Vegetarische slager. Vorige week at ik pita’s met nepkip. De foto is van vorige week (ik was vergeten dat ik dit had gegeten), maar goed, it was pretty much the same. Daarnaast ben ik ook groot fan van falafel en de beste is nog altijd die van Maza. En zelf maken, natuurlijk.

Vegan Challenge Week 3.2

Ik ben voornamelijk van het hartige beleg op mijn brood, maar af en toe lust ik ook wel wat zoets. Af en toe smeer ik een dikke laag pindakaas op een witte boterham, met een hartig extraatje: sambal. Er is een Surinaamse pindakaas waar de sambal en de pindakaas in de pot zijn vermengt, faja lobi pindakaas, maar die vind ik soms wel echt een beetje heftig (ik kan wel een beetje heet eten, maar soms wil ik alleen een kick).

Vandaag liep ik tegen een lichtere versie op in de Ekoplaza. Pindakaas met chilipeper en stukjes. Ideale combinatie, zeg ik je. Het is een echt Rotterdams product van Zeemansboter en ze hebben nog 2 andere smaken. Aanrader! Tenminste de versie met chilipeper dan, de andere twee heb ik (nog) niet geprobeerd.

vegan challenge week 3

Week 3 was best een succes. Ik heb nu dus twee soorten nepkaas in de koelkast liggen. Volgende week horen jullie hoe dat is gegaan. Pray for me. See you next week. 

Meer Vegan Challenge op Vegan Challenge week 1 en Vegan Challenge week 2.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.