Vegan Challenge | Mijn tweede week als een vegan

Vegan Challenge Pokebowl

Als echte liefhebber van voedsel wat gemaakt is van dierlijke producten ga ik een poging wagen om bewuster en diervriendelijker te leven. Vanaf 1 april zal ik 30 dagen veganistisch eten en wekelijks een dagboek bijhouden.

De eerste week was een makkie, en de tweede week ook. Zo, dit was mijn blog over mijn tweede veganistische week. Nee hoor, zo snel ben ik ook weer niet uitgesproken over de tweede week. Er waren momenten dat ik mijn bekende gewoontes echt intens miste. Zoals toen ik mijn befaamde nacho’s maakte; niet vanwege het vlees, maar vanwege de kaas. Het zit zo: ik ben echt een kaaskop. Maar al met al was mijn week prima verlopen. Ik ben wel op zoek naar een échte goede nepkaas. Eentje die mijn gat in mijn hart kan vullen. Mijn Ekoplaza heeft ‘em niet, maar dat is een kleine buurt-ekoplaza. Er is geen Deen in de buurt, maar ik heb gehoord dat de Jumbo veganistische kaas aanbied. Daar ga ik volgende week eens naartoe, want ik heb wel echt zin in een goede tosti.

Tweede veganistische week

Ik heb eigenlijk de hele tweede week niet heel goed voor mezelf gezorgd. Allerlei zaken liepen door elkaar, mijn hoofd liep over en ik vond het allemaal wel welletjes. Ik heb daarom ook echt niet mijn best gedaan om echt goed, leuk of interessant te eten. Daarnaast de hele week ook niet de moeite genomen om foto’s te maken.

Ik heb wel iets geinigs gescoord in de Albert Heijn: bietentortilla. Ik ben sowieso fan van bieten en van tortilla’s, dus ik geloof nooit dat het fout kan gaan. Plus de verpakking lachte, dus ik zie nog meer pluspunten. Hoewel ik wel echt een ferme fairy tale believer ben, had ik ietsiepietsie moeite met de merknaam ‘No Fairy Tales’. Dat het slaat op wat zij in het voedsel stoppen en hoe zij tegen voedsel aankijken, dat negeer ik gewoon even. Maar volgende week staan deze sowieso op het menu.

Vegan Challenge bietentortilla

Vegan Challenge bietentortilla

Het beste van afgelopen week

Gelukkig had ik gisteren nog wel de energie om de hele wee in te halen in één dag. In de recap van de eerste week schreef ik namelijk over ‘het lekkerste wat ik ooit had gegeten‘: de poke bowl. Deze had ik besteld Poke Bowl in Rotterdam, maar ik wist zeker dat ik dit ook zelf zou kunnen maken.

Pokebowl

Poke Bowl

En dat bleek ook waar te zijn. Het kostte me ook niet langer dan 30 minuten en het is de ultieme hap voor lunch of avondeten. Het vult, maar het is licht. Het is gezond, met een fijne bite en het allerbeste? Je kan erop leggen wat jij wilt. Ik had tofu, maar een kipstuckje (De Vegetarische Slager) of kipstukcje (Vivera) kan er ook meer dan prima zijn plek innemen. Seitan is ook een optie, maar je kan het ook helemaal groen houden: wat jij wil. Omdat ik vind dat jullie dit allemaal verdienen in jullie leven, heb ik een recept geschreven. Onderaan de blog vind je de link.

Gezondigd

Ik moet wel toegeven dat ik in de afgelopen week heb gezondigd. Als ik niet wil koken, omdat ik te moe of te lui ben, is een diepvriespizza vaak een oplossing. Niet eens per se voor mij; ik kan wel een dagje avondeten overslaan, maar ik heb twee gnomen die mij dat niet echt in dank afnemen. Afgelopen week was het dus wel echt een perfecte dag voor een diepvriespizzadag.

Mijn dochter doet zo goed mogelijk mee met de challenge, maar haar strengste regel is dat er geen vlees (of vis) bij haar eten mag zitten. Mijn zoon doet alleen mee als het hem uitkomt. Voor mijn dochter had ik een pizza met mozzarella en pesto en mijn zoon had een pizza met salami. Mijn gewoonte is dat ik altijd een punt pizza van ze pik, zo ook dit keer. Alleen dit keer alleen bij mijn dochter, want daar nam ik een flinke hap en toen rinkelde ineens alle bellen in mijn hoofd. Op die mozzarella pizza ligt namelijk mozzarella en edammer en die horen allebei tot de categorie ‘kaas’. Oeps, foutje bedankt.

Ik wilde eerste boos worden op mezelf, maar dat had totaal geen zin. Ik doe deze vegan challenge omdat ik er voor heb gekozen en niet omdat ik het van iemand moet. Geen man overboord, maar erkennen dat ik een foutje heb gemaakt en gewoon doorgaan. De kaas zat al in mijn spijsverteringskanaal en daar kon ik toch niets meer aan doen.

Vegan Challenge Poke Bowl

Poke Bowl

Recept

Omdat ik zeer weinig foto’s heb voor jullie, kunnen jullie hier wel het recept vinden voor een geweldige poke bowl. Dat was het minst wat ik kon doen. Volgende week zal ik harder mijn best doen om beter voor mezelf te zorgen. See you next week.

Lees hier over mijn Vegan Challenge week 1 en Vegan Challenge week 3.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 17 april 2017 / 15:01

    Hier ook een kaaskop! En het lijkt me ook zo moeilijk om helemaal vegan te leven. Zuivel en kaas horen gewoon in mijn leven (sorry!).. En dat foutje van die pizza zou mij ook zeker overkomen als ik deze challenge probeer. Veel succes deze nieuwe week! X