Even snel terugblikken op 2013.

Even snel terugblikken op 2013.

Jezus.

Terugblikken op een jaar terwijl mijn geheugen niet verder gaat dan wat ik zonet heb gegeten. Dat was trouwens een pasteitje gevuld met kaas en jalopeño. Maar goed, terugblikken dus. Als ik zeg dat het een bewogen jaar was, dan lieg ik. Ik heb misschien een half jaar in totaal wekelijks hardgelopen. Daarnaast heb ik professioneel uitgeslapen en ik heb gedaan aan extreem bankhangen. Daar ben ik best goed in moet ik bekennen.  Dus echt veel heb ik niet bewogen.

Vrienden 2013
Dit afgelopen jaar ben ik erachter gekomen dat mijn vrienden de beste zijn. Nee, serieus. De beste van de beste. Neusje van de zalm, de crème de la crème onder de vrienden, de beste paarden van stal, enzovoort. Nu kan je wel denken; ‘ja, die van mij ook’, ja, nee dus. Ik heb de beste vrienden al. Al zijn mijn vrienden verspreid door heel Nederland en zie ik ze soms maanden niet… They know, they know, they know. Hartjes, liefde, kusjes, knuffels, alles.

Helaas pindakaas ook wat vrienden verloren door verschillende, niet noemenswaardige omstandigheden, maar ik moet zeggen dat een jaar niet goed in balans is als mijn highs geen lows hadden.

Schoenen 2013
Ja jongens, kom op. Mijn naam is Thamar en ik ben een schoenenfreak. Ik hou ervan om er naar te kijken en ik hou er nog meer van om ze te kopen en dit jaar heb ik belachelijk veel schoenen gekocht. Maar dan echt belachelijk veel. Maar gelukkig ben ik zelf ook een beetje belachelijk, waardoor er balans is en het aantal schoenen ineens een normaal aantal is geworden. Ik ben extreem gelukkig geweest op schoenenniveau in 2013. Het aantal ging ik even inventariseren en ik kwam uit op 32 paar nieuw gekochte schoenen in 2013. Ik denk niet dat het helemaal gezond is en dat ik er misschien zelfs voor in therapie zou moeten, maar hey.. Nou en. Dus.. ehm.. ja. Next.

Afvallen 2013
Ja. Nee. Misschien had dit aankomen 2013 moeten heten, want ik rond deze tijd van het jaar woog ik keurig 75 kilo. Wat er mis is gegaan in heel 2013 weet ik heel goed. Het heet pizza, kapsalon, MacDonalds, Burger King, KFC en nog veel meer vette hapjes zoals pasteitjes, johnny cakes, taarten, Indonesische gehaktballetjes (frikadel goreng), niks doen, nog meer niks doen, uitzonderlijk veel niks doen. Nee, Afvallen 2013 wordt Afvallen 2014. Misschien. Dikkertje-life.

Liefde 2013
Ja, als klap op de vuurpijl hoort dat er ook nog bij. Ik zag het al gebeuren dat Liefde 2013 er net zou uit zou zien als Liefde 2009, 2010, 2011 en 2012 en het dreigde inderdaad die kant op te gaan. Tranen, gebroken harten, stomme keuzes, niks willen inzien, naïef zijn terwijl je niet naïef bent, kutdates, stomme ontmoetingen, nutteloze praatjes, verliefd worden op mensen die geen greintje gevoel voor jou hadden. Ik werd er moedeloos van. En bitter. Heel bitter. Om te janken! Liefde was niet voor mij weggelegd en iedere man die dacht dat-ie me wilde, zou ik eens op andere gedachte brengen. Wat overigens niet nodig was, aangezien ik altijd en eeuwig verliefd was op de man die mij niet wilde en de mannen die af en toe tussendoor kwamen, waren het allemaal net niet.

Tot hij langskwam en ineens was Liefde 2013 geboren.

Kinderen 2013
Ik praat niet heel vaak over mijn kinderen op internet en ik blog nog minder over ze, terwijl ik dat wel zou moeten doen, want oh my jesus wat zijn ze hilarisch, maar mijn kinderen waren dezelfde drukke, hinderlijke, hysterische, getikte, geschifte, malloterige handenbindertjes als ieder jaar. And I love them to death for that.

School 2013
God, wat kan ik het mezelf moeilijk maken. Het is echt een dingetje om mij normaal in de schoolbanken te krijgen. Ik wil het zo graag, maar alles in mijn lijf stribbelt tegen. Zodanig dat ik mezelf opknoop aan de hoogste boom, zo dom zijn de dingen die ik soms doe. Het is niet omdat ik het niet wil, dat totaal niet, maar ik lijk er meer moeite mee te hebben dan ik soms aan mezelf toe wil geven. Nu kan ik de oorzaak heus in een hokje proppen (ADD), maar ik vind dat zo’n shit-excuus. Maar wie weet moet ik daar ooit aan toegeven. Toch geef ik niet op en blijf ik koppig doen wat ik moet doen voor school, want ik zal dat verdomde papiertje halen en geen ADD gaat me daar vanaf houden, al moet ik er 10 jaar over doen. Of in mijn geval 20. Het kan me niet schelen.

Feestjes 2013
Als professioneel feestbeest en exeptioneel Southern Comfort drinker (ik zou gesponsord moeten worden door hen), waren de feestjes weer epic dit jaar. Echt. Ik heb gedanst, gebeest, gelachen en ik ben keer-op-keer naar huis gekropen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk ook niet heel snel veranderen in het aankomende jaar. Ik ben veel te dol op feestjes met sexy R&B-tunes, harde hip hop-beats en flessen Southern Comfort.

Concerten 2013
Jawel! Naast schoenen kopen, was dit mijn favoriete hobby van het jaar 2013. Dit ga ik ook duidelijk doorzetten in 2014. Wat een concerten heb ik gezien. Wat een artiesten, wat een talenten en wat heb ik genoten. Ik heb afgelopen jaar iedere artiest gezien die ik per se nog in mijn leven wilde zien en door dat kon 2013 voor mij al niet meer stuk. Ik heb in dit afgelopen jaar Beyonce, Rihanna, Eminem, Pink, Great Minds, Nas, A$AP Rocky, J Cole, Anouk en Jay Z gezien. Ik kan er nog een paar vergeten, want ja, ik ben toch een chaoot by nature. In het aankomende jaar staan er alweer drie concerten gepland: Beyonce, Dwele en Justin Timberlake. Het enige nadeel van concerten is als er een populaire artiest komt en je wilt per se kaartjes scoren, dat bezorgt je zo een hartaanval. Drama.

Vooruitblik 2014
Geen idee. Ik ben zo’n ‘carpe diem’-muts, dus het kan me niet zoveel schelen wat het brengt, zolang het maar net zo epic – als niet beter – wordt dan 2013.

 

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.