Screw your bananabread-pie

Screw your bananabread-pie

ohmycheatday

 

Bananenbrood is het gezonde alternatief voor taart, of zo. Ik weet niet precies wat de hype is. Ik moet zeggen dat het me ook weinig boeit. Wat me wel boeit is: hoe smaakt het met suiker, slagroom en caramel? Nou, darling, ik kan je zeggen dat het hemel op fucking aarde is. HEMEL zeg ik je!

Wat moet je doen? De oven voorverwarmen op 190 graden.

Cake benodigdheden

 • 400 g bananen
 • 225 g ei
 • 225 g zonnebloemolie
 • 300 g suiker
 • 240 g bloem
 • 7 g bakpoeder
 • 1 mespuntje zout
 • 1 mespuntje kaneelpoeder

Karamel benodigdheden

 • 300 g suiker
 • 200 ml slagroom
 • 150 g boter
 • 1 mespuntje zout

Garnering

 • 500 ml slagroom
 • 2  bananen
 • melkchocolade

Ja, ik heb gezegd dat afmeten voor mietjes is, maar doe het nou toch maar. Want als je het niet doet heb je 100% zeker een grote zompige bende. Hoe ik dat weet? Omdat ik een grote zompige bananenbende had. Ok 400 gram bananen zijn gewoon 3 bananen. De rest moet je wel netjes doen!

DSC04426

©Deetail Photography

Anderhalve banaan pureren en de andere helft in plakjes snijden. In het recept wat ik gebruikte stond dat je het op de bodem moest leggen. Ik deed dat braaf, maar ik besloot de cake uit de vorm te kiepen op het laatste. Dat ging dus niet helemaal zoals het fucking hoorde. Oftewel, ik moest een cakebodem plakken. Gelukkig proef je er geen shit van, maar het zag er niet uit. Maar als je het gewoon in de schaal laat en vanuit daar opdient, niks aan de hand. Goed… snijden en pureren.

Doe bij de gepureerde banaan de ei en de olie. Lekker mixen. Mix daarna de droge ingrediënten door elkaar. Wat je dan doet is het natte bij het droge gooien (haal je hoofd uit de fucking goot). Als het je andersom doet, krijg je klonten en roer je jezelf een ongeluk. Mag van mij, maar dat is allemaal net iets teveel gedoe voor een cakeje, lijkt me. Goed mixen tot een glad beslag.

Heb je je ovenschaal ingevet met een beetje olie? Ja? Aight, awesome. Dan kan je het beslag gewoon in de ovenschaal doen en in de oven schuiven.  Ongeveer 25 minuten op 190 graden zei het recept tegen me. Nou, mijn oven vond van niet. Mijn oven vond 25 minuten op 190 graden en 15 minuten op 150 graden met aluminiumfolie op de cake. Dan wordt de bovenkant niet zwart, weet je.

Nu is het tijd voor karamel. Karamel? JA! KARAMEL! YASSS!

Karamel

In een pannetje de suiker laten smelten tot het karamel wordt. Karamel is lichtbruin. Pindakaaskleur. Niet donkerbruin, niet donkerwit. Het is bruin. Als het te donker is, wordt het bitter. Hoe ik dat weet? Omdat ik dat natuurlijk heb laten gebeuren. Joehoe. Wat denk je zelf? Ik heb gewoon twee keer karamel moeten maken. Maar toen het eenmaal goed was, was het goed! My god.

In een andere pan laat je room staan op een zacht vuurtje tot het bijna kookt. Dit doe je bij de karamel. Langzaam, want de karamel is fucking heet en zal als een debiel omhoog komen. Roeren, roeren, roeren, roeren. Dan komt alles goed. Als je alles goed vermengd hebt, dan doe je de boter en het mespuntje zout erbij (oh ja shit, dat was ik vergeten erbij te doen. Oepsie). Roeren, roeren, roeren. En tadaa… karamel. Oké, het recept noemt het toffee. Maar ja he. Lekker belangrijk.

Dacht je dat je klaar was? Nee hoor. Het is namelijk nu tijd voor slagroom! Slagroom! Slagroom!

Garnering

Klop de slagroom op als een baas. Je kan de helft karamel door doen, maar dat heb ik lekker gelaten, want anders was het wel heel erg karamelerig. I don’t need that shit. Snijd bananen in plakjes die je over de cake kan verspreiden en rasp melkchocolade, zodat het gewoon een gezellige zoete bende wordt! Bananen, karamel, slagroom en chocolade.. HEMELS!

Vergeet je je fucking cake niet? Anders kan je opnieuw beginnen, net als ik.

Het je cake uit de oven. Laat het afkoelen. PLEASE, laat het afkoelen. Slagroom smelt, weet je. Dat ziet er zo ranzig uit. Als je slagroom op een warme cake smeert, kan je wel zeggen dat het is mislukt.

Goed, cakeje is koud, dan is het tijd voor de slagroom. Lekker die hele 500 gram erop doen. Lekker veel, want vandaag mag het! Bananenplakjes op de cake leggen. Vervolgens laat je de karamel eroverheen druipen. Steek gewoon een lepel in die hemelse karamel en houdt het boven de cake. De karamel zakt vanzelf als een sliert van de lepel af. Even de lepel langzaam ronddraaien. Langzaam! Anders zit heel je fucking keuken onder de karamel. Beetje chocoladeschaafsel and guess what? A SCREW YOUR BANANABREAD-PIE.

bananencake

©Deetail Photography

 

Originele recept: Banoffee

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.