Happie & Sappie: Sajoer Sapbar Rotterdam

Happie & Sappie: Sajoer Sapbar Rotterdam

Ik hoorde dat er een sapbar was geopend in Rotterdam. Dat ik de eigenaresses ken, had daar helemaal niks mee te maken. Het werd hoe dan ook in mijn gezicht gegooid. Ineens was de Sajoer Sapbar overal. In de kranten, op het internet en in de babbels van mensen. Ik moest hier het fijne van weten. Ik besloot dit tot op de de bodem uit te zoeken met Lianne van The Self Help Hipster, want ik dacht als er iemand in is voor een groen gezond sapje, dan is zij het wel. Bovendien deel ik graag een sapje met een idioot grappig, slim en positief – maar niet hyperpositief – meisje, de keus was dus gauw gemaakt.

Toen ik, uiteraard te laat, binnen kwam bij InConcept (het gebouw waar Sajoer Sapbar zit gevestigd. De oude Slegte aan de Coolsingel – voor Rotterdamkenners), stond de eigenaresse Mary Limandjaja al druk groente te snijden voor een nieuwe dag met gezonde sapjes. Ik keek de zaak rond en Sajoer zit in een knusse hoek van InConcept.

Als je binnenkomt lopen bij InConcept zie je de sapbar direct. Het is namelijk het meest kleurrijke hoekje. Overigens voel je je al gezond als je die kant op loopt. Ik eet heus normaal, maar ik bemoei me absoluut niet met hele gezonde dingen. Niet omdat ik het vies vind, maar het is een – misschien niet al te goede – gewoonte om ‘gewoon’ te doen. Al dat supergezonde, waarom zou ik eigenlijk?

“Wil je een sappie proberen?” vroeg Mary. “Ja,” maar het kiezen was niet al te makkelijk. Uiteindelijk heb ik Mary voor me laten kiezen, want ik stond maar als een dom schaap te kijken naar wat er allemaal was en wat ik allemaal wel niet zou willen proeven. Kiezen is niet echt mijn sterkste kant, zullen we maar zeggen. “Ik denk dat jij wel van zoetigheid houdt. Gember? Ananas?” Ik knikte. En daar zat ik dan. Met een Bikkel.

It’s me and my veggies

Mijn Bikkel (ananas, gember, appel en spinazie)

 

All those superfoods! Ik wist niet wat me overkwam. Zo bi-zar. Geen hamburgers? Geen frietjes? Whaaat?

Ik ben geen hele gezonde eter. Ook geen ongezonde. Gewoon, normaal, zeg maar. Ik vind het allemaal teveel gedoe om alles te persen, te pellen en te ontleden. Het snijden van snijbonen vind ik nog oké, maar alles wat daar voorbij gaat vind ik teveel moeite. Dus, qua eten is het gewoon, normaal. Daarnaast werd ik ontzettend moe van die superfood/superhealthy en supergroene mensen die op het internet veggies en fruits door mijn strot duwden. Ik werd daar zomaar recalcitrant van (alsof ik daarmee een revolutie opstart, maar nou en).

Alleen daar zat ik dan. Op een regenachtige midden in Rotterdam, met een Bikkel. Spinazie, ananas, appel en gember. Niks toegevoegd, niks extra’s. Gewoon sap uit de groente en fruit geperst. En. Het. Is. Goddelijk. Oh dear. Ik wilde van Sajoer bijna mijn vaste kroeg maken. Ik voelde me direct energiek en ready for whatever. Eigenlijk werd ik een Bikkel door De Bikkel. Hm, misschien ietwat overdreven, maar het was gewoon serieus lekker. En betaalbaar! Eindelijk betaalbare groene dingen!

Alle superfoods hierboven kan je nog extra toevoegen aan je drankje om er helemaal een krachtig superdrankje van te maken waar je heel de dag hard op kan gaan. Het scheelt ook dat je de superfoods ook los kan kopen bij Sajoer. Kan je ook zonder de sapbar hardcore gezond gaan.

Take away superfoods.

This is some serious green shit! Ik voelde me al helemaal gezond toen ik er alleen nog maar naar keek.

En eerlijk, ik ben ook een beetje overstag. Ik vind het nog steeds teveel moeite, al dat gepers, gesnij en gedoe, maar ik vind het superlekker. De smaken zijn heel echt (dit klinkt heel dom, maar het is echt zo). Het is niet nepzoet, het is fruitzoet.

Naast dat het ontzettend lekker is, was het enthousiasme van Mary ook nog eens heel gezellig. Ze blijft kletsen en lachen, waardoor je eigenlijk helemaal geen zin hebt om weg te gaan. Wat wel moet, want je kan niet heel de dag de krukjes bezet houden en teren op één Bikkel.

De sapjes van Sajoer zijn amazeballs en de gezelligheid is een geweldige gratis extra. Als je de kans krijgt, ga dan eens langs bij Sajoer Sapbar.

Sapbar Sajoer
Inconcept (voormalig pand van De Slegte)
Coolsingel 83
3012 AE Rotterdam
www.sajoer.nl

 

Zo blij word ik van alle gezonde groente en fruit in mijn systeem. The flat hair? Ik droeg een muts. Een recept voor haar zo plat als een pannenkoek.

 

Credits: Alle foto’s – op de ‘De Bikkel’ na – zijn geschoten door de geweldige fotograaf Lianne aka The Self Help Hipster

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.