Happie & Sappie: The Burger House in Rotterdam

Happie & Sappie: The Burger House in Rotterdam

I was minding my own business toen ineens iemand op Twitter een foto plaatste van een hamburger die eruit zag alsof deze rechtstreeks uit de hemel was komen lopen. Oke, misschien is lopen niet het goede woord, want lopen en vlees klinkt bedorven. Anyway, it looked awesome. Als je mij een beetje kent, heb ik absoluut geen probleem met gezond eten, maar zodra het op hamburgers (en pizza) aankomt ben ik als was in je handen. You want to win me over? Buy me a burger. Oh, en misschien moet je ook wel in een zwaardgevecht met Verkering, maar dat is een ander verhaal. Gelukkig had ik net een date met Lianne gepland. In capslock krijste ik naar haar dat ik naar die tent zou moeten. No matter what. Wat ik wilde geschiedde, de date tussen mij en haar ging door – besef dat we al drie maanden proberen af te spreken – en we hadden een burger for lunch. Ongeveer twaalf uur stipt (dus te laat) stond ik op de stoep bij The Burger House. Rundvlees of kip, meer keus heb je niet bij The Burger House. Al maakt dat geen reet uit. Leuk feitje is dat alle burgers van The Burger House halal zijn. Uiteraard was ik een minuut of 5 te laat bij onze afspraak, maar het leek alsof de zaak net open ging. We waren de enige daar. “Willen jullie een kopje thee?” Dat slaan we natuurlijk niet af. Een vriendelijke verrassing.

De keuze loopt niet over, maar toch kan ik niet kiezen. “Ik wil kip.” “Vandaag is er geen kip. Er is wat mis met de frituur.” “Oh, nou dan wil ik iets met kaas.” “Ik neem de Teriyaki burger.” Zo snel kan ik niet kiezen en keek nog wat langer. “Oké, doe maar de jalopeño burger.” “Die is wel pittig, mevrouw.” “Ach, komt goed.” “Kaas erbij?” “Graag!” We kregen ons bonnetje. “Een van de jongens komt het zo bij jullie aan tafel brengen.” Wat een luxe voor een fastfood tent. Of zou het zo zijn omdat we de eerste gasten van vandaag en natuurlijk onweerstaanbaar zijn? Wie zal het zeggen.

Het interieur doet helemaal niks voor me. Leuk hoor de kunststof stoelen in grijs en groen, de bankjes en de houtachtige tafeltjes. De muurschilderingen geven nog iets van sfeer, maar voor de rest is het een ongezellige en saaie bedoeling.

Maar, we komen niet voor het spectaculaire design van het restaurant. We komen voor de bad ass burgers. En fantastische friet, als ik mijn bronnen mocht geloven.

Onze hamburgers werden geserveerd. En ineens waren we stil.

Yayyythe food is here! Dit is een serieuze dans.

Uitpakken! Hoe ziet het eruit? Ook een hele serieuze zaak. Geen fancy papiertjes, geen interessante doosjes, gewoon een plain white paperthingy. Prima, want ik ga het toch gebruiken als bord. Who cares anyway. Mijn jalopeño burger had ook werkelijk jalopeño’s. Niet twee schijfjes, maar de hele burger lag vol met schijfjes peper. Het was superlekker. De burger was mals, de saus was prima, de kaas lag gewoon op z’n plek en de pepers maakt me gelukkig. De burger was meer dan compleet. Het feit dat er een echte slablaadje op lag, kon mij ook bekoren.

Het onderstaande beeld was ongeveer hoe we de hele tijd keken. Naar de patat, naar de burgers. We hebben er echt van genoten en The Burger House is foodwise zeker een aanrader. En de patat.. De patat! OMG de patat is god-de-lijk.

Burgerfever gekregen? The Burger House kan je vinden op de Nieuwe Binnenweg 196 in Rotterdam.

Openingstijden
Maandag t/m Donderdag 12:00 – 21:00
Vrijdag 14:00 – 21:00
Zaterdag 12:00 – 21:00
Zondag 14:00 – 21:00

Als je op de hoogte van de The Burger House wil blijven, kan je ze volgen op Facebook.

Alle foto’s, op de close up burger na, zijn gemaakt door Lianne/TheSelfHelpHipster.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. carlos
    29 maart 2015 / 22:52

    Als ik er zelf niet was geweest en toevallig die zelfde burger had genomen, had je mij bijna gekidnapt met deze revieuw! Ik zou haast denken dat je goed bevriend bent of gewoon weinig goede Hamburgers verbrast hebt..

    Al met al mooi geschreven