Happie & Sappie: Restaurant Proeflokaal Kade 87

Happie & Sappie: Restaurant Proeflokaal Kade 87

Er is één woord (oké, nee meerdere, want drab is ook zo’n woord) in de wereld waar ik een hekel aan heb; het woord HotSpot. Het feit dat ik even bepaal waar het ‘hot’ is om te gaan, gaat mij te ver. Oké,  nee, dat gaat mij niet te ver, maar ik vind het gewoon raar. Daarnaast is het zo’n overused woord. De hele betekenis valt weg. ANYHOW! Vandaag gaat het dus over het Restaurant Proeflokaal Kade 87 aan de Admiraliteitskade in Rotterdam, omdat ik totaal geen tijd heb gehad om recepten te maken, te laten fotograferen en op te eten (oké, dat laatste is misschien niet helemaal waar). I owe you.

Ik was een week of twee geleden bij Restaurant Proeflokaal Kade 87. Een restaurant aan de Admiraliteitskade in Rotterdam. Ik was er nog nooit geweest, terwijl ik wel al zo’n 7 jaar in die buurt woon. De locatie is superleuk. Je kijkt uit op bootjes, het terrasje is knus, binnen is het stijlvol en gezellig. Ik was eigenlijk al direct verkocht en ik had nog niet eens gegeten. Samen met mijn vriendin nam ik plaats op het terras. Het zonnetje scheen, zij rookt, ik wilde bruin worden. Freaking fantastisch.

We werden geholpen door een lieve serveerster. Nu zijn wij zelf niet erg onaardig – al zeg ik het zelf -, maar deze mevrouw was echt heel aardig. Ze kletste lekker met ons mee en door haar voelde wij ons helemaal welkom bij Kade 87. We bestelde een kop thee. Gewoon een simpel thee’tje. Wat kan daar nou interessant aan zijn. Nou, het zakje was tegelijkertijd het roerstaafje. Dat had ik nog nooit gezien. Ja, ik ben een simpele theezak-zieltje. Het spijt me.

We hadden al besloten dat we wilden lunchen en vroegen ook naar de kaart. Uiteraard nadat we waren bijgekomen van de thee verbazing. Ik opende de kaart en zag dat er niet heel veel keus was. Gelukkig! Ik kan daar blij van worden, aangezien ik ontzettend beslissingsloos ben. Bovendien had de serveerster ons ook gezegd dat alle producten puur en eerlijk zijn en dat bijna zo goed als alles van Kade87 huisgemaakt is. Toch fijn in een restaurant, dat huisgemaakte eten.

Bij Kade87 is het mogelijk om binnen 30 minuten te lunchen (mits je dat van tevoren aangeeft) of lekker relaxt lunchen. Superawesome en heel slim.  Voor de lunch zijn er salades, eiergerechten, sandwiches en voor het diner zijn er voor-hoofd en nagerechten, uiteraard. De keus is niet heel breed, maar toch kon ik niet kiezen. Uiteindelijk ging ik mijn vriendin nadoen en besloot ik te kiezen voor de Kade87 Sandwich Proeverij. Ik zit immers in een proeflokaal, niet?

Ja, wacht! Ik ga zo vertellen wat er op zit. Want ik wil eerst zeggen dat het brood zo ontzettend freaking belachelijk lekker was. Brioche. Superlekker. En dan niet die superzoete brioche die je kent uit de Albert Heijn. Nee. Een zoete, maar niet te zoete, verse, halfwarme, brioche van Kade87. Ik wil graag een heel goed recept (eigenlijk het recept van Kade87).

Anyway, van links naar rechts: eiersalade, vitello di tonato en carpaccio. En alles was even lekker. Meestal heb je een lekkerste en een minder lekkerste uit een trio, maar nee hoor, hier was gewoon alles superlekker. Ken je dat gevoel dat je het gewoon jammer vindt dat het op was? Ja, nou zo’n gevoel gaf het me.

We besloten dus dat we nog niet uitgegeten waren. Vriendin en ik wilde nog een toetje. Of in het geval van Kade87. Een toet. Proeverij Kade 87 voor 2.

Er lag zoveel. Onze ogen vielen uit onze kassen. We wilden er niet aan beginnen, want dat was zonde. Maar nee, we moesten er aan beginnen, anders was het zonde. Oh, shit! Wat nu? Mango-ijs, kaneelijs, bosvruchtenijs, soort van sponscake (die vonden wij als pinda’s zijnde het minst lekkere, want ja.. wij pinda’s kunnen dat toch beter), kletskoppen, vers slagroom, kaneelcakeje (OMG, dat ding was belachelijk lekker), brownie, mini-cheesecakejes en kletskoppen. Natuurlijk met mooie slingerende sausjes, mango en bosbes of framboos of zo. Nou, het al lag er chocoladesaus op, ik kon mijn geluk niet op. Dit was zo ontzettend lekker. Mijn god.

En het mooiste? De prijs. lekker en freaking betaalbaar? Ik ga in dat Proeflokaal wonen. De sandwiches kostte ons €9,75 en de Proeverij Kade87 voor 2 kostte ons €15,50. Dus ik zie je daar? Joe!

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 27 mei 2014 / 22:24

    Leuk! Ik ga zeker binnenkort even een kijkje nemen nu ik in Nederland ben. Weet je nog andere leuke (nieuwe) eettentjes in R’dam? Let me know, please! 🙂

    @Kizzy op Twitter