Pulled honey chicken or honey pulled chicken or chicken pulled honey. Anyway: LEKKER!

Pulled honey chicken or honey pulled chicken or chicken pulled honey. Anyway: LEKKER!

ohmycheatday

Ik ken niemand die geen kip eet. Echt niemand. Oh jawel, vegetariërs, maar die tellen even niet. Die kiezen ervoor geen kip te eten, maar ik ken niemand die het niet lust. Oh jawel, die ken ik ook al. Nu is heel mijn punt naar de klote. Maar goed, kip is de shit en iedereen die zegt dat het niet waar is, liegt.

Voor deze Pulled Chicken had ik leftover kippenvleugels gebruikt. Daar heb ik gewoon het vlees vanaf getrokken, in de magnetron gedaan, op een broodje gekwakt en klaar. Maar goed, dat gaat natuurlijk niet lukken voor jullie, daar jullie vast geen leftover kip in de koelkast hebben liggen. En als je dat wel hebt, heb je deze belachelijk lekkere awesome honing kip niet liggen. Dus.

Goed, wat hebbie nodig? 

  • 300 gram kippendij
  • Helen Marinade (gele dop) (5 eetlepels)
  • teentje knoflook
  • Zonnebloemolie (4 eetlepels)
  • Uien
  • Masala (1 eetlepel)
  • Honing (1 eetlepel. Of twee)

Oh ja en stokbrood, uiteraard.

Snijd de uien in stukjes. Of vierkantjes. Je weet wel. Jouw feestje. Zet een duikbril op tegen het janken, de ramen open, de kraan open of steek je tong een stukje uit. Of het werkt weet ik niet, maar maak een selfie als je het doet en mail die naar me! Thanks. Nu je toch aan het snijden ben, kan je de kip ook gelijk effe doen? Je bent fucking awesome!

Doe de uien in de schaal. Pers het teentje knoflook. Nu de Helen Marinade. Hoeveel. Ehhmm, doe maar 4 eetlepels. Of 5. Nee 4. Nee, doe maar 5. Nu de olie, ehm, doe maar 4 eetlepels. Een eetlepeltje honing (2 mag ook) en masala er in. Hoeveel masala, ik zeg een eetlepel. Ongeveer. Ik heb qua hoeveelheden hier echt geen fucking idee, aangezien ik dit recept op de automatische piloot maak. Steek anders je vinger in de marinade en proef het effe. Nee, ga je niet dood aan. Watje. Pas als je het doet wanneer er rauwe kip bij zit. Die ga je er overigens nu ingooien, dus als je nog wil proeven: DOE HET NU!

Zet de schaal even weg. Geef de marinade de kans om in te trekken. Even een uurtje, twee uurtjes. Ga schoonmaken, slapen, tv kijken. Kan allemaal. Ingetrokken? Goed. In de oven met die handel.

Op 220 graden het eerste half uur, daarna de kip omdraaien, temperatuur terugdraaien naar 160. Effe dichtschroeien en dan lekker laten pruttelen in de marinade. Af en toe even kijken, regelmatig keren. Na een uurtje moet het wel goed zijn. Dan heb je een marinade en lekker donkerbruine kippies.

Stokbroodje in de oven kiepen. Wachten tot het bruin is. Ondertussen kan je met twee vorken de kip uit elkaar trekken. Ha, pulled chicken. Grappig. Nee, pluizen die handel. Kleine reepjes worden het dan. Het is heet he, komt net uit de oven. Daarom zeg ik dat je twee vorken moet gebruiken, anders verbrand je je tengels. Dat weet ik toch!

pulledchicken

Goed, kippetje uit elkaar getrokken (klinkt net alsof er twee sjonnies met elkaar praten over hun laatste scharrel), stokbroodje lekker goudbruin. Opensnijden, kippetje ertussen doen en een beetje marina erover heen doen en jawel hoor! Pulled Honey Chicken!

Overigens kan je de kip ook gewoon heel laten, in een badje van marinade laten zwemmen en zo eten met Turks brood. Of Marokkaans brood. Wat je het lekkerste vind, as if I care met wat voor brood je het eet. Eet het gewoon. Of met rijst en groente, maar dan is er geen cheatday meer aan, dan ga je zomaar op de gezonde toer en dat vind ik onzin. Ik raad die dus af! Goed.

Lekker weer jongens!

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 22 maart 2014 / 17:14

    You’re an addition to my ‘People I Trust About Food’ circle. Just FYI.