Happie & Sappie: Proeflokaal Reijngoud in Rotterdam

Happie & Sappie: Proeflokaal Reijngoud in Rotterdam

In Happie & Sappie vertel ik over mijn ervaringen in horecagelegenheden. Hoe is de kaart, hoe zit het met de locatie? Hoe smaakte het eten, hoe was de bediening, wat was de verhouding tussen prijs en kwaliteit? Allemaal vragen die ik zal beantwoorden. Altijd eerlijk, vriendelijk en authentiek, want zo probeer wel echt te zijn. De Happie & Sappie van vandaag: Proeflokaal Reijngoud in Rotterdam. 

Grenzend aan een van de populairste straten van Rotterdam ligt Proeflokaal Reijngoud. Op een zeer zonnig terras, aan de Schiedamse vest, kan je bij Reijngoud genieten van 160 verschillende bieren en goede no-nonsense caféhappen.  Oké, misschien is het niet echt no-nonsense, omdat het er beter uit ziet dan een gemiddelde maaltijd bij een restaurant. Maar Proeflokaal Reijngoud is een prima locatie om te genieten van een zeer goed pilsje naar keuze en een bitterbal of twee.

Kaart

Die maakte direct indruk op me. Ik als trotse (import) Rotterdammer vond ‘Ja Toch? Niet Dan!’ gewoonweg een geniale binnenkomer. Niks sjiek-de-friemel, maar gewoon een prima kaart. Nu ben ik al zo’n drie keer bij Reijngoud geweest en heb ik tot nu toe elke keer wat anders gegeten. Niet eens omdat de keuze reuze is, maar omdat je eigenlijk gewoon alles uit wil proberen. Gezond is het niet, maar zonder poespas des te meer. Een goede borrelgarnituur, warm of koud vanaf €7,50, maar een portie nachos voor €7,50, flammküchen voor €7,50 of Fish & Chips voor €14,50. Echter is de kaart op de website niet up-to-date. Maar prijzen? Meer dan prima!

Er zijn 160 verschillende bieren. Zo’n 16 bieren van de tap en meer dan 100 uit de fles. Ik ben geen echte bierdrinker, want ik vind het vaak te bitter. Bovendien ben ik van het wit- en fruitbier. Maar als je een bierkenner bent, kan ik me voorstellen dat je het fijn vindt om zoveel keus te hebben. Reijngoud heeft onder andere amber, I.P.A, tripel, dubbel, trappist, wit en vele andere soorten voor je. Voor iedereen wat wils. Uiteraard ook gewoon de wijntjes, de likeuren, binnenlands en buitenlands gedistilleerd en frisdranken. Maar als je bij Reijngoud komt, ben je eigenlijk verplicht een biertje te drinken. ♥♥♥♥♥

Reijngoud nachos menukaartnachos met jalopeños, veel te veel kaas (hoera!) en guacamole

Bediening

De dames en heren die ervoor zorgen dat ik mijn biertjes kon drinken en mijn eten kon eten, waren bijna allemaal even enthousiast. Ik heb wel eens mijn bedenkingen bij enkele dames gehad, want die kwamen behoorlijk chagrijnig over. Echter is dat niet iets nieuws als het gaat om de vriendelijkheid in Rotterdam. Zou je geen punt van moeten maken, maar dat doe ik dus wel. Ik doe aardig, dus ik verwacht dat men ook aardig zal zijn tegen mij. Maar goed, dat is misschien niet helemaal eerlijk, want ik kan niet veel van anderen verwachten. Al met scoort de bediening wel een voldoende, omdat ik namelijk veel vaker wel vriendelijk ben geholpen dan niet. ♥♥♥

Locatie

De locatie is (Reijn)goud (haha) natuurlijk. Grenzend aan de Witte de With, met een zeer zonnig terras. Als de zon schijnt dan. Ik vind de locatie zeer fijn. Maar als ik toch moet neuzelen: het blijft jammer dat het aan een drukke straat is. Ik ben toch fan van een leuk uitzicht. Is het dramatisch? Nee, want ik ga er toch graag heen. En met goed gezelschap en een paar biertjes merk je helemaal niets meer van dat drukke verkeer. Wat ik wel een plus vind aan de drukke straat: de mensen die voorbij lopen. Ik hou van mensen kijken. ♥♥♥

IMG_20160430_195528Broodje bratwurst, zuurkool en een honingmosterdsaus.

Prijs & kwaliteit

Nu ben ik niet heel erg zuinig als het gaat om geld uitgeven aan eten, maar Reijngoud is toch wel erg fijn voor de portemonnee. Als je daar de kwaliteit van het eten naast legt, is het eigenlijk een schot in de roos. Het is simpel, dus niet duur, maar ontzettend lekker, veel en vullend. Wat mij betreft scoort Reijngoud hier het best op. De red cole slaw is heus lekker, maar ietwat waterig wat mij betreft. De patatjes zijn vers en de mayonaise vind ik zalig! ♥♥♥♥

Totale score: 4 ♥

Proeflokaal Reijngoud
Schiedamse vest 148
3012 BG Rotterdam
010 414 60 50
Website
Facebook
Instagram

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.