Pinterestmoeder

Pinterestmoeder

Wat een respect heb ik voor Pinterest/Instagrammoeders. De perfecte moeder met geweldige menu’s en de eeuwige glimlach. Het gezinsleven lijkt haast perfect. Ze heeft altijd energie en is geweldig met de kids. Ik zou ook een Pinterestmoeder willen zijn!

Ik zou heel graag elke dag vroeg op willen staan met een verfromfraaide glimlach. Om half 7. Ik zou elke dag boterhammen in de ochtend willen smeren. Eén met zoet en één met hartig. Daarna zou ik een geweldige lunch op tafel willen zetten. Iets met Bento lunch. Boterhammen in de vorm van pandaberen en fruit in de vorm van gevallen sneeuwvlokken. Ofzo. Om vervolgens leuke dingen met de kinderen te gaan doen overdag. Iets met naar de kinderboerderij, of naar een speeltuin. Superleuk!

Maar sorry. Ik ben geen geweldige moeder. Ik ben een simpele huis-tuin-en keukenmoeder en het kan me bar weinig schelen dat ik tegen niemand wil praten om half 7. Zelfs niet tegen mijn kinderen. Zo ben ik, dat weten ze, dus het is eigenlijk best stil om half 7 in de ochtend. Al kan dat ook komen omdat we nooit om half 7 opstaan. Ik smeer geen boterhammen voor ze. Dat doen ze zelf. Kom nou. Ze zijn 6 en 10. Ze kunnen best voor zichzelf boterhammen smeren. Nee, ik maak geen pandaberenboterhammen. Als ik überhaupt al boterhammen maak, dan zit er gewoon kaas op. Of pindakaas. Maar ik ga niet moeilijk doen met vormpjes, sprinkels, suikers en weet-ik-veel-wat voor zooi om het eten leuker te maken. Eten doe je om te leven, niet omdat het leuk is. Oké, eten is vet leuk, maar daar heb je al die fratsen niet voor nodig.

De volgende dagelijkse struggle is het avondeten. Er is er altijd wel een die zeurt. Altijd. Over de groenten vooral. Eigenlijk altijd alleen maar voor de groente. Dan zou echt iemand aan me moeten vragen wat ik daaraan doe. Niks namelijk. Ik zeg twee keer dat je het moet eten en de derde keer ruim je je bord maar op.  Ik heb helemaal geen tijd om met een kind tot 10 uur ’s avonds aan tafel te zitten tot het kind koude plakkerige groenten gaat eten. Dat is pas zielig. Ik heb het diepste respect voor ouders die de zin hebben om die ene groenten te maken voor zichzelf en de andere groenten voor het ene kind en weer wat anders voor het andere kind. Waar haal je de tijd vandaan? Niet alleen de tijd trouwens, ook de wil. Want de tijd is nog niet eens het grootste probleem voor mij. Ik heb gewoon geen zin om verschillende maaltijden staan maken. Er is daar een spreekwoord voor. Iets met… ‘Je eet wat de pot schaft’. Zo ben ik. Zo simpel.

Ik zou soms ook zo’n Pinterestmoeder willen zijn. Zo’n moeder die pandaberenboterhammen maakt, verschillende avondmaaltijden in elkaar flanst en ook nog eens leuke dingen gaat doen met de kinderen tussendoor.  Soms hoor. Want mijn wil is altijd maar van korte duur. Ik zou het binnen een week helemaal zat zijn dat ik alles voor die koters aan het doen ben. Ze zijn immers al 6 en 10, nog even en ze maken mijn avondeten voor mij. Daar heb ik in eerste instantie kinderen voor gekregen. Om mijn oude dag zeker te stellen. Een soort van levend pensioen.

Maar mijn kinderen zeggen alstublieft, dank u wel, goedemiddag en goedenavond. Spreken ouderen aan met ‘u’ en zorgen dat ze altijd netjes zijn tegen anderen. En ze kunnen bijna voor mij koken. Daar kan geen pandaberenboterham met fruit in de vorm van gevallen sneeuwvlokjes tegenop. Ik zou soms heus ook wel zo’n mooie lunch neer willen zetten. Gelukkig duurt dat maar even. Ik besef altijd weer dat ik nooit een Pinterestmoeder zal worden en dat ik daar absoluut niet van hoef te balen.

 

Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.