OHMYCHEATDAY! Freaking Chili Cheese Fries

OHMYCHEATDAY! Freaking Chili Cheese Fries

ohmycheatdaychilifries

Hoi! Hier ben ik weer met een ontzettend lekker smerig vettig en ongezond recept. Dit mag je van mij dagelijks eten, maar ik adviseer het niet. Nee, echt niet. Je wordt er niet alleen ongezond van, maar je geest gaat ook zo raar dartelen als je hele dagen ongezond eten eet. Dat weet ik uit ervaring. Daarnaast word ik persoonlijk best lui en loom als ik elke dag zulk eten eet. Maar! Dat neemt niet weg dat je het niet af en toe mag eten. Want af en toe is het niets meer en niets minder dan comfort food. Liefde voor de maag en smaakpapillen. Als jullie mij al een tijdje volgen, dan weet je dat ik eigenlijk nooit gezonde recepten online zet. Dat komt omdat iedereen al zo extreem groen en gezond bezig lijkt te zijn (of voor de show, dat kan ook). Ik heb daar geen zin in, dus ik doe gewoon effe de cheatdays. Receppie na de klik!

Vandaag heb ik een hele speciale voor jullie. Ik ben heel lang op zoek geweest naar de ultieme smaak – klinkt rete-interessant, niet? – . Dat is het niet, want ik heb namelijk het origineel uit Amerika nog nooit mogen proeven. Het was voor mij de ultieme smaak, Mocht er ooit ruimte zijn voor verbetering, dan zorg ik daar gewoon voor. Maar for now is het zo’n engel die dan z’n leuter uit z’n luier trekt en even op je tong pist (ik weet niet zo goed waarom dit een vergelijking voor lekker eten is, maar oké). Chili Cheese Fries. Gehakt, bonen, saus en kaas. Een kapsalon deluxe. Of zo. Whatever.

Ingrediënten

 • 500 gram gehakt (ik gebruik rundergehakt, want ja, varkensgehakt vind ik vies, maar kan vast)
 • blik kidneybonen
 • 2 tenen knoflook
 • uitje
 • peper
 • zout
 • chilipoeder
 • paprikapoeder
 • cheddar cheese
 • geraspte kaas (willekeurig, ik had nog ergens een parmezaan slingeren, maar een AH Basic werkt prima)
 • lenteui
 • patat

Ik ben een heel vervelend mens als het gaat om recepten. Voor mensen die nog geen eitje kunnen koken, ben ik misschien echt een bron van verwarring. Voor jullie: het spijt me. Maar pech dan. Het gaat om smaak. Er is een richtlijn waar je aan kan houden, maar als je meer zout, meer chilipoeder en meer paprikapoeder in je eten wil, dan moet je dat doen. Richtlijn is ongeveer twee theelepeltjes, denk ik (eerlijk? Ik heb er gewoon een kwak ingekukeld, dus meten is misschien niet altijd weten. In mijn geval dan). Goed, laten we aan de slag gaan.

Bereiding Freaking Chili Cheese Fries

Eens zien: uitje snijden, knoflook persen. Beetje olie in de pan (had ik die ook bij ingrediënten moeten zetten? Ja zeker? Oh well.) Olie warm? Uitje erin. Knoflookje erbij. Als je de geuren vrijkomen het gehakt erbij doen. Vervolgens aan de slag met je chilipoeder en je paprikapoeder. Daarna wat peper en zout, echt het is zo simpel. Gehakt gaar? Proeven! Niet genoeg? Meer erbij. Wel genoeg? Goed zo! Teveel? Oeps. Jammer joh.

Vervolgens trek je het blik kidneybonen open (je mag ook bruine bonen gebruiken, maar die vind ik zo melig, ik vind kidneybonen persoonlijk lekkerder). Je gooit alles bij het gehakt. Niet de bonen als een mafketel staan af te spoelen. Die bonensmurrie mag er gewoon bij. Ga je niet dood aan, belooft! Even door laten koken, nogmaals proeven. Bijkruiden of niet. Wat jij wilt. Beetje water erbij. Even laten staan. Half uurtje op zacht vuur. En serieus? Meer hoef je daar niet aan te doen. Fluitend even op de bank zitten. Lekker laten pruttelen af en toe roeren. Meer niet. Easy like a Sundaymorning. En echt, je kan het zo heet maken als je zelf wil. Ik wil soms zwetend op de bank zitten, maar soms ook niet. Ligt er maar net aan waar jij zin in hebt.

Goed. Friet, frieten, patat! Frituren. Kom op, dat ga ik je niet eens uitleggen. Dag.

Ondertussen staat je chili nog lekker te borrelen. Je patatten deponeer je op een bord, daarover heen schep je je chili, met jus. Wees maar niet te zuinig. Het is zo lekker als je patatjes al die jus opzuigen. Of ben ik de enige die zompige patat lekker vind? Anyhow, kaas erover. Ik kan maar geen geraspte cheddar vinden. Dat betekent dat ik altijd die plakjes maar in stukjes sta te schuren. Het werkt, dus ik klaag niet. Gewone geraspte kaas erover heen, cheddar erover heen en heel even in de grill. Of oven. Wat je hebt. (Niet in de magnetron, zompige friet oké, maar je kan het ook te bont maken). Echt niet te lang. In de grill gaat het wat harder dan de oven, maar kijk gewoon even: is je kaas gesmolten? Ready to go! Eat, eat, eat! 

Oh ja, dat lenteuitje is gewoon voor de show. In stukjes hakken en eroverheen strooien.

Oké, ik heb maar één foto, maar dat vergeven jullie me vast. Oh en voor de enthousiasteling: jalopeños erover, vet lekker!

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

 1. Talknomztome
  6 december 2016 / 09:54

  Dit was niet het beste recept om rond de klok van 10 in de ochtend te lezen. Nu heb ik honger!

 2. 23 april 2015 / 13:31

  Thamar. WHY! Ik wil dit nu!
  O en bedankt. Ik heb zo’n hekel aan al die gezonde recepten. Het moet gewoon goed smaken Xd.