Nachos SUPERDEFUCKINGLUXE

Nachos SUPERDEFUCKINGLUXE

ohmycheatday

Maar echt, superdefuckingluxe.

Je gaat er wel fucking brutal van uit je waffel ruiken, maar het is het waard! Vet waard. O ja, vet is het ook, maar who the fuck cares? It’s fucking cheatday!

Ik zit te denken over een heel verhaaltje, maar ik weet niks. Dus ik ga maar gewoon door met waar je voor bent gekomen; het recept.

Je hebt voor deze nachos superdefuckingluxe nodig:

 • nachos (HA! D’oh). En echt het boeit geen ene fucking sikkepit van welk merk. Voor mijn part koop je ze bij de Lidl. When they aight, they aight.
 • 300 gram Gehakt. Rundergehakt gebruik ik, maar goed, dat gebruik ik 99,9% van de tijd.
 • Ui
 • Chilipoeder
 • Djinten (een snufje. Een fucking snu-fje! Het is zo sterk, je verziekt zo je eten er mee)
 • Paprikapoeder
 • Peper en zout, uiteraard.
 • Jalopeño. Eén of twee.
 • Tomaten, stuk of twee
 • Klein bosje koriander
 • Limoen, want die ga je uitknijpen
 • Maïs
 • Chilibonen
 • Cheddar cheese (het liefst een geraspte versie, maar plakkies werken ook)
 • Geraspte kaas (de normale versie. Belegen of zo. Gewoon een kaasie met een bite)
 • En eventueel; Sour cream, guacamole en/of salsa

Goed, laten we voor de grap eens even bij het begin beginnen: het uitje snijden. Maar gebruik maar de helft. Laat het even fruiten in de pan met een scheutje olie. Oh ja olie. Dat hoort ook op het lijstje met wat je nodig hebt. Gehakt erbij en lekker aanbraden. Doe de kruiden erbij. De kruiden zijn paprikapoeder, chilipoeder en komijn. Zorg gewoon dat je heel weinig doet van komijn, een halve theelepel of zo. Hoeveel je van de rest doet, maakt mij niet uit, maar die komijn gewoon weinig doen, hoor je me? Als je niet luistert, verziek je je hele nachos en is het alles behalve superdefuckingluxe. Dan is het superdefuckingvies.

Goed, leg de helft van het uitje in een kommetje. Snijdt de twee tomaatjes in blokjes. Dat kan echt zonder de tomaat te slopen, maar dan moet je misschien zorgen dat je mes goed scherp is. Zo scherp dat als je naar je mes kijkt je vinger al spontaan gaat bloeden. Dan kan je blokjes snijden van tomaten. Goed, daarna snijdt je de koriander. Oh ja.. gebruik ook niet teveel koriander. Tenminste, ik gebruik heel weinig. Die smaak is zo fucking sterk dat ik ook zo mijn hele maaltijd er mee verpest. Anyway; koriander snijden. Alles bij elkaar in een kommetje en een halve limoen erover uitknijpen. Beetje zout.. proeven.. OH JA FUCK! De jalopeños. Ik heb er twee gedaan. Heel fijn gesneden. Lekker mijn harses lichtelijk verbranden. Even roeren en in de koelkast zetten en pas weer naar omkijken wanneer ik het zeg.

Je gehakt is ondertussen bruin en je mag er dan nu de chilibonen bij doen. Als je pan teveel vet bezit, mag je dat even afgieten, want anders is het zo zompig. De chilibonen met je met saus en alles in de pan pleuren. Beetje roeren, zorgen dat ze wat zachter worden. Proef het mengseltje, doe er een scheutje gekookt water bij, en proef nog een keer. Misschien een beetje zout en peper? Misschien hoor. Als je van flauw houdt, mag je het zo laten. Wie ben ik om te zeggen dat je geen flauw eten mag eten?

Goed.

Nu komt het leuke deel.

Pak een bord. Leg daar een laagje nachos op. Een laagje. Niet de hele fucking zak. Ja, ik weet het, je wilt dat, maar wacht nou nog maar even. Dat kan straks heus. Goed, een laagje dus. Gewoohooon een laagje. Daarover doe je een laagje gehaktbonenmengsel. Ook gewoon een beetje. Je hoeft de boel niet helemaal te bedekken. Dan een handje/plakjes cheddarcheese. En laat het, blijf er gewoon vanaf. Doe er nog een laagje chips, laagje gehaktbonenmengsel en een laagje gewone geraspte kaas. Wederom een laagje chips, ik zeg toch Nachos superdefuckingluxe, en weer een laagje cheddar cheese. Nu moet je de cheddar perfect laten smelten. Dus zet het in de magnetron. Eventjes. Elke keer even snel kijken. Om de 20 seconden of zo. Het moet perfect gesmolten zijn. Niet hard worden. Gewoon lekker smeuïge, goddelijk, zacht gesmolten kaas.

 

©Deetailphotography

©Deetailphotography

Check?

Oké, dan mag je de ui, maïs, tomaat, koriander erover heen strooien. Niet alles tegelijk. Gewoon voorzichtig. Damn. Doe eens geduldig. Niemand pakt je nachos af. Je kan ook nog avocado in stukjes/blokjes/driehoekjes snijden en toevoegen. Mocht je zin hebben.

Oh shit. Kijk dan hoe het eruit ziet. Als je je normaal hebt gedragen ziet het eruit als een nacho-toren. Helemaal fucking perfect. En het is jezusfuckinglekker. Serveer het met guacamole, sour cream en/of salsa. Ik zou voor alles gaan. Cheatday, weet je nog?

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.