Mijn ontzettende eigenaardige eetmaniertjes

Mijn ontzettende eigenaardige eetmaniertjes

Onlangs las ik op Nombelina, een van mijn favoriete foodblogs – ik ga vanavond haar kip teriyaki maken, oh yes! –, een blog over haar vreemdste eetgewoontes. That made me think, want ik heb ook echt een handjevol eigenaardige, vreemde, rare en bizarre eetgewoontes. Soms doe ik iets en dan kijken mensen mij aan of ik niet helemaal normaal ben. Of het klopt of niet, laten we gewoon even in het midden. Iedere gek zo z’n gebrek. 

 • Als ik een Big Mac eet, dan halveer ik het. Ik eet eerste de bovenste laag op en dan pas de onderste laag. Ik vind de onderste laag met de kaas en de saus en de burger het lekkerste. De bovenste laag vind ik eigenlijk een onnodige toevoeging aan de Big Mac. Daarom lobby ik ook al jaren om een dubbele burger gemaakt van alleen de onderste helft. Helaas wil het niet lukken.
 • Het overtollige brood van elke willekeurige hamburger gooi ik weg. Niemand heeft tijd voor droog brood.
 • Dropfruit duo’s zijn een van mijn favoriete snoepjes. De rode zijn het lekkerste, dat is ook de kleur waar Verkering en ik altijd om strijden. Alleen als ik ze eet, dan eet ik eerst de wingum en dan pas het dropje. Niet tegelijk. Het dropje heeft een eigenzinnige smaak die ik niet wil delen met de smaak van de winegums.

 • Krupuk en ik hebben verkering. Dol ben ik er op. Vroeger liet ik altijd de krupuk smelten op mijn tong. Daarna had ik een heel klef krupukje in mijn mond. Smerig. Het smelten was alleen zo grappig. Soms doe ik het nog wel eens. Nog steeds smerig.
 • Als ik stukjes stokbrood eet, zonder een smeerseltje, dan eet ik eerst het harde krokante randje op om vervolgens de binnenkant te eten. Vers brood is my weakness.
 • Wanneer er een notenmix op tafel staat, dan eet ik om de rozijnen heen. Niet omdat ik ze vies vind, maar omdat ik vind dat ze niet in een notenmix horen. Ik sluit ze uit. Discriminatie jegens rozijnen. Wie stopt er dan ook gedroogde druiven in een notenmix?
 • Borrelnootjes: ik neem stop ze één voor één in mijn mond. Per stuk probeer ik eerst de harde laag eraf te eten. De pinda zit dan in mijn wang. Dit doe ik ook bij de pinda M&M’s. Negen van de tien keer lukt het me.

 • Als er rijst, groente en vlees op het menu staat, maak ik er alsnog een prakje van. Een soort nasi goreng, maar dan niet gebakken. Het is de Hollander in de Aziaat. Het zorgt er in ieder geval voor dat ik van alles wat op mijn lepel heb liggen. Ja, rijst eet je met een lepel, niet met een vork. Dit doe ik overigens niet met aardappelen. Eén omdat ik ze nooit eet en twee omdat ik het dan wel vies vind.
 • Ook eet ik de vulling van de kroket of bitterbal eerst op, om dan de buitenkant op te smikkelen. De vulling lepel je eruit met een frietje of je vork. Dit doe ik ook met een kaassoufflé.
 • Dit doe ik andersom met een kipcorn. Dan eet ik namelijk eerst de buitenkant op, om vervolgens de zachtige kipachtige binnenkant te eten.
 • IJs en ik zijn een prima stel. Nu eet ik het gewoon, zoals het hoort. Vroeger roerde ik het net zo lang tot het een soort van ijsyoghurt werd. Goddelijk. Bekentenis: soms doe ik het nog steeds wel.
 • Stroopwafels eet ik alleen als ik thee drink. Dan leg ik ze op mijn theemok tot het bijna in mijn thee stort, waardoor ze nog lekkerder zijn. Dat ik ze in de magnetron kan stoppen, weet ik, maar ik moet ergens toch een rem hebben?

 • Als ik de kans krijg om een Zoen te eten, dan eet ik eerst de chocolade op, dan de room en als laatste het koekje.
 • Ik eet eierkoeken met boter een kaas. Net zoals ik krentenbollen met boter en kaas eet. Anders hoef ik ze niet. Droge bende. Kerststollen, die dingen met spijs (met dank aan Sanne, want ik schreef rustig anijs)? De spijs wip ik eruit en doe er boter en kaas op.
 • De Liga koekjes, met de witte vulling in het midden, eerst de koekrand opeten en de witte vulling als laatste. Vervolgens probeer ik ook nog de koek onder de witte vulling weg te eten. Proberen dat het koekje niet breekt. Je zal maar niks te doen hebben.
 • Chili Cheese Nuggets van de Burger King zuig ik leeg.
 • Ik pulk de velletjes van druiven af. Die gooi ik weg en eet het vruchtvlees. Of ik zuig ze leeg.
 • Toen ik zwanger was van mijn jongste at ik ijsblokjes als snack.

Dit waren de meest eigenaardige gewoontes waar ik zo op kon komen. Voor de rest moet je met je vingers uit mijn bord blijven, daar krijg ik echt jeuk van. Heb jij eigenaardige eetgewoontes?

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 1. 27 april 2015 / 11:35

  IEEEEKS dat met de krupuk deed ik vroeger ook wel eens. Ik had altijd het gevoel dat het een beetje knetterde en dan ook aan het puntje van mijn tong bleef vastplakken (alsof het vacuüm zoog).

  (of klinkt dit echt heel raar?)

  • Thamar
   Auteur
   27 april 2015 / 11:56

   Haha, nee helemaal niet Dina! Het ging precies zoals je het omschrijft! Het trok inderdaad een soort van vacuüm op je tong.

 2. 18 april 2015 / 08:56

  Wat een leuk en grappig artikel!

 3. 17 april 2015 / 15:19

  Hahaha dit is echt onwijs herkenbaar! Oh en nog een plus: ik snoep tomaten. Niet van die kleine cherry tomaatjes maar echte grote tomaten. Al van jongs af aan.

 4. 17 april 2015 / 15:16

  Ik herken echt niks, haha! Ik heb echt weer veel andere rare gewoonten 🙂

 5. 17 april 2015 / 09:39

  Er staan hier echt wel een paar herkenbare dingen tussen! Ijsklontjes at ik ook als snack toen ik zwanger was. Ik dacht dat ik de enige rare was, haha. En je stukje over borrelnootjes, dat gebeurt hier ook. Altijd.

 6. 16 april 2015 / 17:55

  Heel leuk om dit te lezen, maar serieus, ik had zó veel honger aan het eind, haha! :’) X

 7. 15 april 2015 / 18:10

  Geweldig lijstje! 😀

  Die drop eet ik ook liever in 2 delen. Dat van de kipkorn heb ik ook wel eens gedaan, maar was geen gewoonte. Zelfde bij een frikandel. Ziet er dan beide enorm ranzig uit XD.

  Ijs roer ik ook nog steeds, het moet dan precies de goede dikte hebben. Zacht, maar met nog iets van vorm.

 8. 15 april 2015 / 14:09

  Whaha zoooo herkenbaar, ik denk dat iedereen wel wat van die gekke maniertjes heeft 🙂

 9. 15 april 2015 / 13:02

  ik moest echt even hard op lachen bij je laatste! “Ijsblokjes als snack” zo heb ik er nog nooit over na gedacht!
  Super leuke post!