Happie & Sappie: Amada

Amada

Liefde gaat door de maag. Nieuwe, oude, trendy, traditionele bars, bistro’s, restaurants of lunchrooms: niks is te gek in Happie en Sappie. 

Rotterdamse zusjes Doganer opende de deuren van Amada – Spaans voor geliefd –  in de Stadsdriehoek op 26 december 2017. Met 1800 volgers op Instagram kun je in ieder geval stellen dat ze hun doelgroep goed kunnen selecteren. Maar is het ook een leuke tent? Hun ‘selfiecinno‘ kwam in mijn tijdlijn en mijn interesse was gewekt. Een selfiecinno is precies wat je denkt dat het is: je selfie op een cappuccino. En waarom zou je je eigen porem niet op een bakkie pleur willen? We zijn immers arrogant genoeg. Dus zo gezegd, zo gedaan: op naar Amada in Rotterdam.

Schommels

Ik kwam op een onchristelijke tijd (10:00 uur in mijn vakantie) binnen in het very Instagrammable koffietentje Amada. Heel licht, huiselijk en tegelijkertijd industrieel. Een lange bank, met een rij tafels aan de rechterkant wanneer je binnenkomt. Je kunt zitten in het raam tegen een fluffy kussen. Of doe alsof je thuis bent en neerploffen op een driezitter die links achterin de hoek staat. Wil je echt gek doen? Ga dan lekker zitten op een van de schommels die aan de linkerkant van de zaak hangen. Ik keek rond, het was klein, warm en ik voelde me welkom.

Amada

Ik lach heel breed, maar niemand weet dat ik bijna van die schommel afdonderde. Die lach is dus pure angst.

Warm welkom

Ik werd hartelijk welkom geheten door een van de zusjes en bestelde een latte macchiato. Ik deed direct of ik niet wist wat een selfiecinno was en vroeg haar wat het inhield. Ze legde me uit dat er een foto van je werd gemaakt en deze op een cappuccino gedrukt werd met eetbare inkt. “We wilden eigenlijk de eerste zijn in Europa, maar helaas was het al een ding in London,”  zei dame Doganer ietwat teleurgesteld. Toch was ze enthousiast, want het apparaat wat zij hadden staan was wel echt een van de beste. Ik was overtuigd, maar ik dronk eerst mijn latte macchiato en at een tosti kaas.

Amada

Thuiskomen bij Amada

Toen we binnenkwamen gingen we op de lange bank tegen de muur zitten, maar we besloten toch ergens comfortabeler te gaan zitten. De groene bank achterin de hoek gaf ons wel echt het gevoel dat we thuis waren. R. bestelde een broodje tonijn. Met zorg klaargemaakt. En opgediend op een plankje, want borden zijn tegenwoordig hopeloos ouderwets. Overigens doet dat niets af aan de smaak. Vers brood, verse tonijnsalade: altijd bingo.

Speciaal voor het eten, werd er een tafeltje bij gepakt, zodat het allemaal wat handiger eten was. Het feit dat ze daaraan dacht, het tafeltje er gewoon tussen zette en er hele normaal over deed, vond ik persoonlijk echt heel fijn. Bijna een openbaring zou je het noemen. Gastvrijheid zoals dit vind ik gewoon echt heerlijk.

Amada

Broodje tonijn op een plankie

Selfiecinno

“Mag ik meekijken en het filmen?” vroeg ik aan de eigenaresse. Dat mocht. Je kunt het filmpje bekijken in mijn Instagram hoogtepunt ‘FijnproeverT‘.

Ik was extreem gefascineerd door het concept en het resultaat, maar eerlijk? Het maken van de selfiecinno is echt een anti-climax. Het gaat heel snel en is geautomatiseerd. Er komt geen ster barista aan te pas die tekeer gaat met cacaopoeder op je schuim. Er is geen magische zeef die de foto’s op het melkschuim tevoorschijn tovert. Het is een printer met eetbare inkt die je foto op het melkschuim print. Wel echt heel tof, maar niet sexy.

De eerste mislukte, dus die kregen we van het huis. De drang om een goed product te leveren, waardeer ik echt aan Amada. Het feit dat je dus alleen voor degene betaalt die goed lukt, vind ik mooi.

Wel een beleving om zo je eigen gezicht opdrinken. Als je niet roert, dan lukt het ook nog eens om het beeld te bewaren. Onze gezichten lagen bij mij nog op de bodem van de kop. Zo kun je tegen je eigen porem aan blijven kijken. Wie wil dat nou niet?

Amada

De selfiecinno van Amada

Tweede bezoek?

Jazeker. Het is sowieso een tweede bezoek waard. Ten eerste om eens goed de kaart te proeven. Een tosti kun je echt bar weinig verkeerd aan doen. Ik wil sowieso de yoghurt proberen, maar ook de sizzling brownie en de pinata. Dus ik kom zeker nog een keer terug. Bovendien is het echt betaalbaar. Ik was rond een tientje kwijt voor twee luxe koffies en een tosti.

Amada is niet per se speciaal. Ik bedoel lunchrooms en koffiezaakjes te over. Natuurlijk is de selfiecinno een unique selling point. En toch is dat niet het hetgeen wat Amada speciaal maakt. De mensen zijn warm, gastvrij en open, dat maakt Amada specialer dan alle andere zaken waar ik tot nu toe ben geweest. De liefde voor de zaak is duidelijk aanwezig.

Je vindt Amada op Instagram, Facebook en aan de Hoogstraat 36A in Rotterdam.

Disclaimer: er heeft geen partnerschap plaatsgevonden tussen Amada en Rebelles. We hebben helemaal zelf verzonnen om te gaan, koffie te drinken, tosti te eten en de rekening te betalen. Er werden geen zielen verkocht voor deze publicatie. Hup wij. 

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.