Het klopt: dikke vrouwen hebben geen doorzettingsvermogen

Het klopt: dikke vrouwen hebben geen doorzettingsvermogen

Hoi Giel,

Ik gooi het er maar gelijk in: ik ben het volledig met je eens. Dikke vrouwen hebben geen doorzettingsvermogen. We zorgen ook niet goed voor onszelf en we hebben ook zeker geen karakter. Alles wat je zegt, is waar. Ik snap daarom ook niet goed waarom je zo ontzettend door het slijk wordt gehaald. Vandaag las ik je uitspraak en de vele reacties die je erop kreeg. Het maakt me een beetje naar. Goed, je uitspraak was echt niet aardig of zo, maar de opmerking die je terugkreeg van verscheidene volslanke, dikke en curvy vrouwen waren ook niet echt mals.

Wellicht is dik in de ogen van de beholder, maar laten we even een definitie van een dikke vrouw maken. Dat begint al bij volslank bij jou. Ik heb maat 42. De plussize mode begint daar ook. Zullen we gewoon zeggen dat dik daar begint? Dat lijkt me een mooi startpunt. Voor de een ben ik prachtig en voor de ander ben ik walgelijk. Zo werkt dat. Zoiets heet voorkeur. Het is waar. Jij plant je gewoon liever voort met een slank iemand. Dat kan. Lijkt me prima. Maar daarom schrijf ik je niet.

In eerste instantie was ik het niet eens met je uitspraak. Na het lezen van de reacties werd ik het steeds meer en meer met je eens. Wij dikke vrouwen hebben inderdaad geen doorzettingsvermogen, geen karakter en we zorgen zeker slecht voor onszelf.  Wat een helder licht scheen er ineens op mij toen ik besefte dat je gelijk had. Mijn ogen waren geopend. Wat fijn dat dit op deze manier aan mij duidelijk gemaakt kon worden. Ik ben je zeer dankbaar.

Weet je wat het is Giel? Ik, als dikke vrouw, zou nu wel geleerd moeten hebben dat dit soort opmerkingen geen reactie waard zijn. Daar heb ik inderdaad geen doorzettingsvermogen in. Ik blijf het voelen, ik blijf er op reageren en ik blijf me er aan irriteren. Ik irriteer me aan je opmerking en dat vind ik oprecht vervelend. Je hebt uiteraard het volledige recht om deze opmerking te maken en je mag het zelfs geloven dat het zo is. Maar ik vind dat ik het doorzettingsvermogen moet hebben om dit aan de kant te kunnen schuiven zonder er wat van te vinden. Echter heb ik dat niet. Nog niet, maar hiermee bewijs je inderdaad dat dikke vrouwen – in ieder geval deze dikke vrouw – geen doorzettingsvermogen hebben.

Wat betreft het karakter: dat is natuurlijk ook helemaal waar. Ik heb ook geen karakter als ik me continu laat raken door opmerkingen van mensen die wat vinden van dikke vrouwen. Dit ligt natuurlijk parallel aan het niet hebben van doorzettingsvermogen. Omdat mijn doorzettingsvermogen uit mijn karakter voortvloeit. Net als mijn bolle buik en mijn emoties. Dus, het klopt Giel, ik heb ook geen karakter. Want ik reageer op jouw opmerking die je mag maken. Ook al kwets je een heleboel dikke vrouwen hiermee. De opmerking mag je maken. Je kan het zelfs wegzetten onder het lelijke lamgeslagen label ‘vrijheid van meningsuiting’. En hier ben ik dan: aan het reageren op deze opmerking, terwijl ik vind dat ik daar ver boven sta. Nee, ik heb ook al geen karakter. Vet kut.

Als je dus het gebrek aan doorzettingsvermogen optelt bij het niet hebben van karakter is de uitkomst inderdaad dat ik niet goed voor mezelf zorg. Omdat ik dus iets voel bij dat soort opmerkingen, zorg ik inderdaad niet goed voor mezelf. Ik ben namelijk verantwoordelijk voor mijn gevoel. Ik heb de macht over mijn gevoel. Ik bepaal namelijk of jouw opmerking mij wat kan doen. En vandaag deed jouw opmerking iets met mij. Niet iets heftigs, maar wel iets. Dat bewees inderdaad dat ik niet goed voor mezelf zorg. Wat een openbaring.

Giel, ik ga je niet uitschelden, op je woorden terecht wijzen of nog meer vinden van je opmerking. Ik wil je eigenlijk alleen maar bedanken dat je me in liet zien dat ik nog moet werken aan mijn karakter, doorzettingsvermogen en de manier waarop ik voor mezelf zorg. Het is oké. Laat je niet gek maken, doe ik dat ook niet.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties

 1. yvonne
  7 juni 2016 / 20:54

  Thank you Thamar! Dit heb je weer geweldig beschreven!

 2. Astrid
  6 juni 2016 / 09:30

  Is dik worden dan iets wat je overkomt?

 3. 6 juni 2016 / 02:31

  Als ik even mag spreken namens ons twiggies, nee ik ben ver van dik of ubehaubt plussize.
  Hallelujerrr. Tell em girl.
  Knock em out the park.
  Super geschreven enne Giel…… Suck on this. HA!

 4. Michel Gallo
  5 juni 2016 / 13:49

  Heel mooi geschreven! Alleen niet reageren was beter geweest. Zonder zuurstof geen vuur.

  • Astrid
   6 juni 2016 / 09:34

   Het vuur is juist de bedoeling! afwijkend gedrag vertonen en dan “eisen” dat de ander je accepteert.

 5. Steef Schinkel
  5 juni 2016 / 10:12

  Onze oliedomme over het paard getrokken Giel denkt: “Ieder pondje gaat toch door het mondje” kijk daar wordt ik ondertussen ook niet goed van. Dat gaat dus zeker niet voor iedereen op o.m. bij patiënten met een te traag werkende schildklier! Hou met jouw domme kop jouw vooroordelen aub dus voor jezelf… En Giel, hoe zit het dan met al die enorm “verschrikkelijke” dikke mannen waarmee jij omgaat? Radio/DJ- Giel kwekt met zijn dagelijkse geraas er wel meer onzinnigs uit! Voer voor psychologen…… Giel heeft waarschijnlijk ergens een stukje frustratie in zijn pannetje zitten mbt zijn vooroordeel…..waarschijnlijk is ie jaloers……… Oh ja, Ciel stort wat van jouw maandelijkse “verdiende” eurootjes op de Anna Frank Stichting – Educatie – Vooroordelen & discrimnatie ! Tijd voor excuus Giel ! ????????

 6. 5 juni 2016 / 09:33

  Haha, heeft hij dat gezegd?! Tja, hij als fitgoeroe met dat geweldige karakter en doorzettingsvermogen weet natuurlijk wel waar hij het over heeft…

 7. Ben Heideveld
  5 juni 2016 / 09:07

  Dames! Helaas hoor Ik er niet bij, want man, maar wel trots op mijn 125 kg (kijk, ik schaam mij dan weer voor mijn lengte;-). Waarom beginnen jullie geen brieven/FB/twitter actie naar de werkgever van Giel , de socialistische publieke omroep VARA. Net zo lang tot hij een speciale sorry-uitzending heeft verzorgd (gewoon ff sorry zegge is ff te makkelijk) of ontslagen is. Dat “Net zo lang tot” bewijst dan meteen dat zijn stelling onjuist is:-)

 8. Jane
  5 juni 2016 / 07:49

  Mijn ex-voetballer d het ook niks dat ik maat 42 hardrijdend onze relatie.Kwam bij dat toen ik met hem wat kreeg ik maat 36 had.Mijnheer vond het nodig dat ik at en steeds meer moest eten anders ging hij ook over op mijn eet gewoonte(waar niets mis mee was).Gaande weg was er dus maat 42.Toen ik eindelijk bij hem weg ging lag hij te huilen als een baby.Als ik maar bleef.En uh dat je dik bent maakt me ook niets meer uit zei hij nog ????????????ik ben gegaan.

 9. Es
  4 juni 2016 / 23:18

  Who cares überhaubt aan de mening van Giel Beelen?
  Ik loop toch ook niet mijn mening overal rond te blaten dat ik hem een over het paard getild radio-kind vindt? Laat ‘m vooral niet denken dat zijn mening wat voorstelt dames! Iedereen is mooi op haar/zijn eigen manier! ❤

 10. 4 juni 2016 / 21:02

  Amen! Geen idee uit welke frustratie die uitspraak van hem voortkomt, maar ik sluit me totaal aan bij jouw redenering. Toppertje!

  • Thamar
   Auteur
   5 juni 2016 / 22:49

   Zou het frustratie zijn? Ik hoop het niet, want dat zou wel echt te heftig zijn.

 11. 4 juni 2016 / 18:16

  *geeft een staande ovatie*
  Dankjewel voor dit. Echt geweldig!

  • Thamar
   Auteur
   5 juni 2016 / 22:47

   Met plezier gedaan, dank voor je staande ovatie! 😉

 12. 4 juni 2016 / 18:13

  Gelukkig heeft Giel er verstand van zonder hem hadden we nooit geweten hoe we geen karakter en doorzettingsvermogen hebben
  Ik zal met m’n maat 50 52 wel vreselijk walgelijk zijn in zijn ogen.

  • Thamar
   Auteur
   5 juni 2016 / 22:46

   Dat zou best kunnen, maar dat is niet jouw probleem. Zolang jij jezelf maar niet walgelijk vind, aangezien je de enige bent die er toe doet 😉

 13. 4 juni 2016 / 17:54

  Heerlijk ik houd van je ondertoon. Ik dacht dat je finaal in de verdediging zou gaan maar dat deed je niet leuke kwinkslag.

 14. 4 juni 2016 / 17:39

  Fijn hè, dat BN’ers dit soort uitspraken doen om ons dit inzicht te geven! als we hen toch niet hadden…

  • Thamar
   Auteur
   5 juni 2016 / 22:43

   Ik me niet iets voorstellen wat fijner is dan dit. Misschien een spijkerbed, maar dat weet ik niet zeker hoor 😀