‘Je bent super skinny!’

‘Je bent super skinny!’

Schermafbeelding-2012-07-06-om-16.39.40Eigenlijk moet ik een beetje lachen om de comments op een foto die ik onlangs op uploadde op Instgram. Op deze foto stonden mijn dochter en ik. Superfabulous, zoals we zijn, en met onze vingers maakte we het peacteken. We zijn namelijk ontzettend stoer. Op deze foto leek ik alsof ik slank was. Een platte buik, slanke benen en eigenlijk slank all over. Ik kreeg comments binnen als ‘Je bent superskinny!’, ‘Ik snap niet waar je al die pizza laat hoor Past er nauwelijks in als ik het zo zie’, ‘je bent superslank trutje, wat lul je nou over je gewicht in de Viva’. Vroeger zou ik gloeien van trots en vaker vanuit die houding foto’s maken. Ik zou eigenlijk alleen maar foto’s maken van uit die hoek. Forever and ever and ever. Maar,..Nu dus wel. De comments waren écht vriendelijk, geen twijfel over dat. Ik leek ook slanker dan ik ben, dus over de intentie wil ik het ook helemaal niet hebben.

Maar het voelde alsof ik mezelf moest verantwoorden dat ik claimde een inbetweenie te zijn. Een vollere chick. Zo een met een kont, tieten en benen. Alsof ik dus wél slank was en dat ik uit mijn nek lulde als ik zou zeggen dat ik maat 42-44 zou dragen. Klinkt dat ergens logisch? Want voor mij wel (maar veel rare dingen, klinken voor mij logischer dan voor anderen).

Drie maal Thamar. Foto’s genomen in dezelfde periode.

Het is niks ernstigs of ontzettend serieus, ik moet er eigenlijk een beetje om grinniken in mijn hoofd. Een jaar geleden zou ik een gat in de lucht gesprongen hebben als men dat tegen mij zou zeggen. Dat ik een skinny bitch ben. Maar nu ben ik eindelijk eens oké ben met hoe ik eruit zie en dat ik dus het gevoel alsof ik me moet verdedigen en dat ik helemáál geen skinny bitch ben. Eigenlijk best een geinige ontwikkeling, don’t you think?

Het laat overigens ook zien dat het nooit goed is. Je wordt slank genoemd en het is niet goed, want waarom zou je zoiets zeggen? Waarom kan je wel zeggen dat iemand slank is? Waarom is dat wel normaal? Want niemand noemt je dik. Zoiets zeg je niet. En als iemand zegt dat je slank bent, dan moet dat een compliment zijn, maar dik een belediging. Ik vind het ook niet leuk als iemand tegen mij zou zeggen dat ik dik zou zijn, maar ik vind het ook niet heel erg leuk als iemand me slank noemt. Misschien vind ik het gewoon fijn als helemaal niemand een opmerking maakt over hoe ik er precies uit zou zien. Maar goed, eigenlijk snap ik er gewoon ook helemaal geen reet van.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.