Happie & Sappie: Jamie’s Diner

Jamie's Diner

Happie & Sappie draait om een van mijn favoriete bezigheden: eten. Nieuwe restaurants, bistro’s en bars: niks is te gek. Ik kom graag op nieuwe (en oudere) locaties om het aanbod te proeven. Vandaag in Happie & Sappie: Jamie’s Diner in Rotterdam.

‘Leuk hoor; Jamie Oliver. Maar is hij niet gewoon een leuke gast die een beetje kan koken (en een imperium kan opbouwen)?’ Dat klopte. Jamie Oliver is inderdaad een leuke gast – tenminste zo komt hij over in de media – en hij kan inderdaad koken. Iets meer dan een ‘beetje’, dat wel. We kennen hem van zijn wereldberoemde kookboeken, zijn kookprogramma’s waar hij enthousiast en met passie zijn gerechten klaarmaakt. Van Fifteen, het eerste restaurant wat hij opende en wat begon als een start voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Of misschien van zijn Italiaanse restaurant in de Markthal. En anders weet ik het ook niet meer. Maar niet getreurd, vanaf vandaag (18 december 2017) kun je naar zijn nieuwe diner in Rotterdam: Jamie’s Diner.

Jamie? Wie’s dat?

Ik moet bekennen dat ik nog nooit een gerecht van Jamie Oliver heb gemaakt. Ook heb ik nog nooit in een van zijn restaurants gegeten. Ik keek wel graag naar zijn kookprogramma’s. En ik heb zelfs in een focusgroep gezeten voor zijn ‘Superfood’ kookboek. Ja joh, dat boek zoals je het kent: dankzij mij. Daarnaast ben ik geïndoctrineerd door mijn moeder. Zij heeft namelijk wel een heleboel boeken. Fan ben ik niet, maar ik bewonder hem van gepaste afstand. Dat houdt in dat ik hem op Instagram volg.

Jamie’s Diner in 010

Ik weet niet meer hoe ik erachter kwam dat Oliver een diner zou openen in Rotterdam. ‘Ik moet daarheen,’  was wel het eerste wat ik dacht toen ik het hoorde. Het enige waar ik een hekel aan heb is dat dit soort tenten zijn altijd tot de nok toe gevuld met mensen. Dat zorgt ervoor dat ik al vaak wegblijf. Ik houd gewoon niet van wachten of van overvolle restaurants en al zeker niet van wachten in overvolle restaurants. Maar alsof het zo had moeten zijn: ik kon me aanmelden voor een trainingsdag. Dat betekende eten bij Jamie’s Diner voordat de deuren officieel geopend waren. Ik meldde me aan.

Jamie's Diner Halloumi Fries

Halloumi Fries

Keuzestress

Vijf dagen heb ik er over gedaan om te beslissen wat ik wilde eten. Ik heb zelfs de Departement Manager – die ik toevallig ken – een berichtje gestuurd om te vragen wat de aanraders waren. “Sowieso de Malted Chocolate Hard Shake en Mud Pie als dessert!” Ik was nog niet geholpen, want naast het dessert, adviseerde hij ongeveer alle hoofd -en bijgerechten. Uiteindelijk koos ik voor Garlic Bread als starter, mijn hoofdgerecht zou een BBQ Plate worden en voor het nagerecht zou ik het advies van de Department Manager opvolgen. Simpel.

Proper menu

17 december 2017 om 18:15 liep er een meisje een diner in Rotterdam binnen. Dat meisje had er vijf dagen over gedaan om te beslissen wat zij wilde eten. En toen ik het menu weer zag, bestond het gekozen menu niet meer. “De halve kip is er niet. En de Sweet Potato Fries ook niet.” Ok, twee dingen die ik sowieso al niet zou eten. Zo werd kiezen wel echt ineens heel makkelijk. Not.

Op een of andere manier heeft Pulled Pork een magische uitwerking op mij. Het gerecht trekt altijd mijn aandacht. Ik wilde geen burger, geen ribs, en die BBQ plate ging het ook echt niet worden. Vanzelfsprekend bestelde ik de Pulled Pork. Mijn oog had immers al besloten. Als starter nam ik wel Garlic Bread. Vriendin S. koos voor de Cajun Chicken Burger, Halloumi Fries als starter en Onion Rings als side dish. We kregen een karaf kraanwater aangeboden (!) en dronken er Ginger Ale bij.

Jamie's Diner Proper Pulled Pork

Proper Pulled Pork

Smaakexplosie

Onze tafel stond bomvol met allerlei gerechten, omdat we alles tegelijk hadden laten komen. Waarom zou je rustig eten als je ook alles tegelijk kunt krijgen? De Onion Rings waren bescheiden in het deeg gedoopt en precies lang genoeg gefrituurd. Het waren namelijk nog uien. Nog stevig en geen vette druilerige bende. Toch zou ik niet snel weer de rings bestellen. Niet omdat ze niet lekker waren, maar omdat je ze ook bij de buurt snackbar kunt krijgen. Halloumi Fries met granaatappelmelasse – dikke siroop van ingekookt granaatappelsap -, koriander en chili. Heerlijk. Nee, echt.

De Pulled Pork werd geserveerd op een wafel, met drie zure augurkjes en wat house slaw. De Pulled Pork was voorzien van een flinke laag pepers. Ik kan wel wat hebben als een echte macho (een betaalmuurtje op Volkskrant), maar ik moest wel wat pepertjes eraf schuiven.

Mijn eerste hap: geen droge pulled pork! Ik heb al zoveel pulled pork varianten gegeten en er waren er zoveel droog. Een klein vreugdedansje. De wafel was krokant aan de buitenste rand, de vleessappen en marinade waren perfect in de wafel getrokken. De wafel bleef stevig en viel niet uit elkaar door het vocht. Sappig, stevig en krokant tegelijkertijd. Met recht een Proper Pulled Pork.

De Cajun Chicken was heerlijk, maar de kok was wat zuinig met de yoghurtdressing geweest en de filet van de kip had iets te lang op de grill gelegen. Het was namelijk iets droger dan de bedoeling was. Maar de smaak was er niet minder om. Het was een prima burger. Zonder deze twee verbeterpunten zou het een banging burger zijn.

Van alles wat we hadden besteld, hebben we niets opgegeten. Onze ogen waren helaas weer eens groter dan onze maag. Sorry Jamie.

Jamie's Diner Onion Rings

Onion Rings

Dessert

“Mogen wij een Mud Pie delen?” “Die hebben we niet.” “Wat zeg je?” “Die hebben we niet.” “Wat?” De serveerster lacht. “Er hoort gekarameliseerde popcorn bij en die is nu even op. We mogen geen incomplete gerechten serveren.” Iets teleurgesteld bestelden we een Malted Chocolate Hard Shake. Dat betekent dat er een scheut kersenlikeur in werd gedaan. Nog niet veel later kwamen we erachter dat de popcorn inmiddels gekarameliseerd was. En omdat we de Mud Pie zo graag wilde proeven, hoefde we niet lang na te denken of we de taart wilde bestellen. En gelukkig maar. We namen de eerste hap.

Huilen. Zo lekker.

Jamie's Diner

Mud Pie

Service

De dame die ons de hele avond hielp was goed in wat ze deed. We hoorde achteraf dat ze bij Jamie’s Italian vandaan kwam, dus ze kende de fijne kneepjes. Er gingen wat dingen mis met onze tafel, die waren zodanig klein en werden professioneel opgelost waardoor het totaal niet noemenswaardig meer is. Bovendien was het een trainingsdag, dus alles wat fout kon gaan, mocht juist vandaag verkeerd gaan. Onze feedback werd open ontvangen en serieus mee omgegaan. Iets waar veel eetgelegenheden wat van kunnen leren. Ja, wij waren tevreden. Voor herhaling vatbaar.

Disclaimer: er heeft geen partnerschap plaatsgevonden tussen Jamie’s Diner en Rebelles. We hebben helemaal zelf verzonnen om te gaan, te reserveren en de rekening zelf te betalen. Hup wij.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.