Ik ben een slechte moeder

Ik ben een slechte moeder

Bad-Parenting1

Vertel me eens wat nieuws, zeg.

Natuurlijk ben ik een slechte moeder als ik niet 24/7 op de case van mijn kinderen zit, geen bento boxen maak, niet met ze knutsel, kaarten niet leuk vindt, alle loomelastiekjes in de prullenbak belanden als ze op de grond gevonden worden gevonden (al is deze niet helemaal aan mij te wijten), vroeg opstaan niet voor mij is weggelegd en dat mijn oudste kind al meer horrorfilms achter zijn kiezen heeft met zijn 11 jaar dan ik in mijn 31 jaar.

Uiteraard ben ik een slechte moeder als ik vergeet brood te kopen, zodat ze de volgende ochtend moeten ontbijten met droge crackers. Ik vergeet uiteraard ook beleg te kopen. Ook heb ik nooit medelijden met ze als ze vallen. Een pleister? Voor dat kleine drupje bloed? Stel je niet zo aan. Natuurlijk ben ik een slechte moeder als ze naar me toe komen om te zeggen dat ze honger hebben en ik ze alleen maar aan kan kijken met een vragend gezicht. “Brood staat daar en pindakaas staat daar, wat moet ik doen dan?” Waarop ze vervolgens hun eigen boterhammetjes gaan smeren. Als er brood is dan, want ja, ik vergeet dat toch vaak.

Vanzelfsprekend ben ik een slechte moeder omdat ik geen First Aid Kit in huis heb. Jezus, je mag van geluk spreken dat er gewone pleisters zijn in huis. Disneyprinsessen en Avengerpleisters doen we niet aan. De XBOX gooi ik om de haverklap de deur uit, want eigenlijk haat ik dat ding vanuit mijn tenen en bij iedere streek leg ik er een verbod op. Eigenbelang, het doel van een slechte moeder.

Dat ik een slechte moeder ben, uit zich vooral in niet beantwoorden van vele vragen, omdat ze ongeveer 500 x per dag gesteld worden. Negeren is niet mijn sterkste kant, maar I’m getting there, because they’re pushing me.Daarnaast heb ik natuurlijk geen geduld, want ja, dat hoort bij het slechte moeder zijn. Soms loop ik maar gewoon weg, want anders kom ik niet van ze af. Ze blijven zo aan je plakken.

De piepstem van mijn kleinste in samenwerking met haar oneindige gezeur (het is immers een meisje), maakt mij zo ontzettend moe dat ik zo een hele dag kan slapen. Het geklets, geneurie, gezang en het na-apen van stemmetjes van mijn oudste, heel de dag door – iedere minuut van de dag –  laat mij doordraaien. Vaak genoeg krijgen ze een ‘hou je mond’ en een ‘nu is het genoeg’ naar hun hoofd. Niet dat het helpt, dat helpt natuurlijk alleen bij goede moeders.

Ze krijgen hun eten, maar soms krijgen ze ook alleen friet. Of tosti. Of een boterham met ei. Ja, sorry man, ik heb niet altijd zin om te koken. Ik hang dan zo lekker op de bank en ben dan zo moe, dat mij de boontjes, rijst en stukje vlees even gestolen kan worden. Oepsie.

Als we naar het park gaan en ze gaan zwemmen, weet ik nooit waar ze zijn. Ze zijn een halve dag weg en ik kan ze soms net zien. Ik hoor te weten waar ze zijn, maar ik maak me gewoon geen zorgen. Dat is iets voor goede moeders. Die van mij komen gewoon altijd terug.

En toch, gek genoeg, ben ik de liefste, mooiste en leukste moeder op de aarde. Oh ja, behalve als de oudste boos is, dan vindt ie me maar ‘altijd gemeen’. En toch leven ze, zijn ze gezond en kunnen ze af en toe nog lachen. Niet te vaak natuurlijk, want van hun geluk, daar word ik chagrijnig van. Ik ben immers een slechte moeder.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. Linda
    21 juli 2014 / 15:57

    Hoe ouder ik word (kuch 28 kuch), hoe meer ik me erger aan kinderen. En toch weet ik dat ik er ooit 1 of 2 wil wel. En dan word ik net zo’n slechte moeder als jij. Slecht is het nieuwe goed ofzo.