Happie & Sappie: Vleeschcafé Meat Rotterdam

Happie & Sappie: Vleeschcafé Meat Rotterdam

In Happie & Sappie vertel ik over mijn ervaringen in horecagelegenheden. Eerlijk, vriendelijk en authentiek. Hoe is de kaart, hoe zit het met de locatie? Hoe smaakte het eten, hoe was de bediening, wat was de verhouding tussen prijs en kwaliteit? Dat en meer in Happie & Sappie. Vandaag: Vleeschcafé Meat Rotterdam.

Eigenlijk is iedere reden een goede reden om niet thuis te eten en te genieten van de kunsten van professionals. Ik was laat klaar met werken, kinderen op vakantie, verkering was niet thuis: ik ga uit eten met een collega. Hij die graag aangeduid wilde worden als Anonieme Rechtse Lieverd (hierna collega genoemd), maar dat weigerde ik. Ten eerste vanwege het woord rechts en ten tweede vanwege het woord lieverd. Echter wilde ik aardig zijn, vandaar dat ik het toch even snel benoem. Goed, grappen en grollen to the side: tijd voor het échte werk.

Meat Rotterdam

Meat Rotterdam is ontstaan uit een liefde en passie voor vlees. Dit uit zich in de locatie waar zij het eten serveren, de slager van eerlijke producten (Nice to Meat) waar zij mee samenwerken en de producten die ze gebruiken om het vlees tot perfectie te garen. Meat Rotterdam serveert graag eerlijke gerechten en zullen daarvoor bij de leveranciers op bezoek gaan om de verhalen met eigen ogen te kunnen zien, horen en proeven. De enige manier om te kunnen vertellen wat de consument eet, waar het eten vandaan komt en hoe het wordt bereid, is door er zelf midden in te staan en te houden van wat je doet. En die liefde en passie is duidelijk aanwezig bij Meat Rotterdam.

Kaart

Diner, lunch en borrel. Voor alles is er keus. Uiteraard kwam ik voor het diner, maar ik ga zeker eens langs voor een goede lunch en (of?) een fijne borrel. De kaart is overzichtelijk en staat, logischerwijs, vol met vlees. De voorafjes bestaan uit vlees. Als je komt voor een broodmandje met kruidenboter en één of andere tapenade, kan je al gauw moven naar een ander restaurant. Alles. Is. Vlees. Oké, bijna alles. Er is ook een verdwaalde gamba, wat zalm en een vegakeus. Voor iedereen is er dus wel wat wils. ♥♥♥♥

Bediening

De jongemannen wisten wat ze deden. Eén was sowieso een professional. Ik durf zelfs te zeggen dat hij de bedrijfsleider of de eigenaar was. De manier waarop hij met mij en mijn collega sprak, was op een professionele manier. En toch erg open en fijn. We voelden ons in ieder geval welkom. Ik vroeg aan de andere man wat een echte tip was om te eten. Hij begon te vertellen over stukken vlees met het minste vet. Ik stopte hem daar al gauw. “Dat doet er helemaal niet toe! Wat is echt een lekker stuk?” “De bavette is lekker zacht en mals. ” “Ok, doe maar!” “150 gram of 250 gram?” Wat is dat nou voor gekke vraag? “250 gram.” “Hoe wil je het gebakken hebben?” “Medium.” “Pepersaus, gepofte knoflook of bearnaise?” “Gepofte knoflook en bearnaise” En toen was het wachten. ♥♥♥♥

Vleeschcafe meat rotterdam3

Prijs & Kwaliteit

“Maar we hebben nu honger, doe eerst maar broodje meat.” Best lekker, maar ik vond de ossenworst niet echt heel fijn. Echter kon dat de pret niet drukken, want de filet americain was superfijn. En het brood was vers. En daar kwam de steak. Oh hemeltje. 22 euro voor een bavette van 250 gram. Ik vind dat best redelijk. In de Albert Heijn zou ik ze laten liggen en de prijs gek verklaren, maar ik ben dan ook gehandicapt als het gaat om steak. Serieus, ik heb heel veel moeite met steak braden. Bovendien is steak ook veel te duur om elke keer te verzieken. Maar dat terzijde. De grootte van de steak, de perfect gegaarde steak en de smaak van de steak: het stond in verhouding. Tijdens het eten hebben mijn collega en ik van saus geruild, want ik vond zijn bearnaise lekkerder en hij mijn gepofte knoflook. Prima geregeld. De koolsalade was echt wel heel lekker, maar daar had ik heus geen oog voor. Droog krokant gebakken frietjes en perfect gebraden steak. Mensenlieven, dit was een mooie avond. ♥♥♥♥

Vleeschcafé Meat Rotterdam2

Locatie

Oude haven. Een van de hotspot-hoeken van Rotterdam. Heerlijk uitzicht, met het grootste terras van de hele oude haven. Of je nu zon of schaduw wilt, op dat terras heb je het allemaal. Het is ontzettend makkelijk te bereiken met het OV, want Blaak ligt er praktisch tegenover. Daarnaast is er voldoende betaalde parkeergelegenheid op de Haringvliet. De locatie is echt ontzettend fijn. ♥♥♥♥

Totale score: 4 ♥

Meat Rotterdam
Haringvliet 635
3011 ZP Rotterdam
Facebook
Website

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 3 augustus 2016 / 17:21

    Ik vind MEAT ook een van de leukste restaurants in Rotterdam, de Oude Haven blijft gezellig!! Witte de With is ook leuk