Happie & Sappie: Van ‘T Spit in Rotterdam Kralingen

Van 'T Spit Rotterdam 2

In Happie & Sappie vertel ik over mijn ervaringen in horecagelegenheden. Hoe is de kaart, hoe zit het met de locatie? Hoe smaakte het eten, hoe was de bediening, wat was de verhouding tussen prijs en kwaliteit? Allemaal vragen die ik zal beantwoorden. Altijd eerlijk, vriendelijk en authentiek. Vandaag: Van ‘T Spit in Rotterdam Kralingen.

Het was warm, ik had geen zin om te koken en ik wilde Van ’T Spit al uitproberen sinds ze de deuren hadden geopend. Het was hét ideale moment om Van ’T Spit te proberen. Van ‘T Spit zit in een prachtig hoekpand op de drukbezochte Oostzeedijk. Voorheen zat hier de horecagelegenheid Boerengat in gevestigd. Zij zijn helaas failliet gegaan, wat Van ‘T Spit een prima locatie gaf in Rotterdam Kralingen.

Kaart

Een halve of een hele kip. Dat is het. Geen gedoe met smaken of soorten: gewoon gegrilde kip. Het enige wat keuzestress op zou kunnen leveren, zijn de bijgerechten. Deze bestaan uit gegrilde maïs, biologische frieten, huisgemaakte appelmoes of zalige koolsalade. Ik koos voor de halve kip met frieten, mijn partner voor een halve kip met een maïskolf.

Ook zijn er ogenschijnlijk lekkere cocktails, droge wijnen en lekkere bieren, maar ik besloot voor een ginger beer te gaan. Biologisch zonder toegevoegde suikers, heerlijk pittig, een heerlijke gembersmaak en goed koud. Heerlijk met dit weer.

Bediening

We stapten binnen. Het was al half 10, maar er was geen moment dat we de indruk kregen dat we niet welkom waren omdat de keuken ging sluiten. Het ontvangst was hartelijk. De serveerster kwam alvast de sausjes brengen. “Knoflookmayonaise en piri-piri, deze zijn huisgemaakt.”  Net als de barbecuesaus en uiensaus die al op tafel stonden. “Eigenlijk alles is huisgemaakt, behalve de ketchup, die is van Heinz,” zei ze met een grote glimlach. Ze wist wat ze verkocht, ze was aardig en we voelden ons welkom. Meer hebben wij niet nodig.

Ze legde uit wat ze deed aan onze tafel, toen ze het bestek weghaalde. Haar dienblad bleef even liggen en ze vertelde dat ze het zo kwam ophalen. Het zijn hele kleine dingetjes en je kan zelfs het idee hebben dat het nutteloos is om het te vermelden, maar ik vind het fijn. Haar collega was minder vriendelijk, maar vooralsnog vriendelijk.

Van 'T Spit Rotterdam

 

Locatie

Van ‘T Spit ligt aan de drukke Oostzeedijk. Dat vind ik zelf een redelijk nadeel. Dat het in een hoekpand zit, waar ik al een zwak voor heb sinds Boerengat erin zat, verzacht het nadeel iets. Ik vind het persoonlijk niet prettig om aan een drukke openbare weg te eten. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die daar helemaal niks om geven. Het uitzicht is daarnaast ook niet echt bijzonder, want het is een drukke weg of een minuscuul stukje Admiraliteitskade. Mits je aan de goede kant van de picknicktafel zit. Desalniettemin is het terras best groot en oogt het gezellig door de picknicktafels. Wij besloten om aan de iets rustiger Infirmeriestraat te gaan zitten.

Prijs & kwaliteit

Geen plofkippen, scharrelkippen of  legbatterij kippen. Nee, de kippen van Van ’T Spit lopen vrij rond, eten alleen maar plantaardig en zijn vrij van antibiotica en groeibevorderaars. Echte kip en dat proef je. De kip werd simpel opgediend. Daar houd ik van. En het was allemaal heerlijk! De huisgemaakte sauzen, de gegrilde kip was heerlijk sappig, de maïs was perfect en de boerenfrieten hadden smaak. Voor 17,50 euro per persoon heb je een heerlijke halve kip, een bijgerecht en wat te drinken. Ik heb vond het heerlijke n zeker goed te betalen voor het goed vullende gerecht wat je krijgt voorgeschoteld.

Van ’T Spit: een aanwinst voor Rotterdam en een schat voor Rotterdam Kralingen.

Oostzeedijk 272
3063 CA Rotterdam
+31 (0)10 203 6941
Website, Facebook

 

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.