Happie & Sappie: NOMO Rotterdam

NOMO Rotterdam

In Happie & Sappie ontdek ik nieuwe, oude, trendy, traditionele bars, bistro’s en restaurants. Liefde gaat door de maag. In deze Happie & Sappie: NOMO. 

Een paar weken geleden zag ik op Facebook dat er een Rotterdamse eetclub op zoek waar naar foodies uit Rotterdam. Ik meldde me aan, want als ik iets ben is het Rotterdammer en foodie. Zo gezegd, zo gedaan: afgelopen zondag (18 februari 2018) stond ik tussen 20 à 30 Rotterdamse foodies in NOMO.

Waarmaken van dromen

Aan het Noordplein in Rotterdam Noord zit NOMO. Een samenstelling van de twee woorden Northen Moods. De uit Schiedam afkomstige Jerrel Landvreugd is de eigenaar en chef van NOMO en vertelt vol passie over het waarmaken van zijn droom. “Voordat ik begon met koken, was ik werkzaam in de metaalwereld. Dat was mijn passie niet. Ik wilde iets doen waar ik blij van werd. Het was tijd om te ontdekken wat ik leuk vond om te doen. Iedereen uit mijn omgeving herinnerde mij eraan dat ik altijd graag voor mensen kookte” Jerrel begon een koksopleiding die hij in een sneltreinvaart afrondde. Hij deed ervaring op in Amerika, werkte in sterrenrestaurants en foodtrucks.

Place du Nord

Eind 2016 gaat Remco Witberg, bekend van Vicini en K&B, een samenwerking  aan met Kookpunt: Place du Nord. De gerechten worden verzorgt door Jerrel. Hij staat op dat moment ook in de keuken van K&B. “Ik wilde eigenlijk iets voor mezelf beginnen en ik had mijn oog op dit pand laten vallen. Place du Nord was slechts tijdelijk en ik kon het pand overnemen om NOMO te starten,’ vertelt Jerrel met een lach.

NOMO Rotterdam

Pulled chicken met guacamole en een zachtgekookt ei. Brouwerij Noordt is een bier wat daadwerkelijk uit Rotterdam Noord komt. De Noordsingle is een prijswinnend biertje.

Knus

“Omdat Place du Nord een pop-up bistro was, werd er weinig gedaan aan het interieur. Alles was groen,” lacht Jerrel terwijl hij trots zijn zaak rondkijkt. Hij is aan de slag gegaan en heeft NOMO de uitstraling gegeven die het verdiende. “Met een groot logo op het raam, zodat niemand het kan missen.” Bij NOMO gaat het vooral om het samenzijn. Dit gevoel probeert Jerrel ook in zijn zaak naar voren te brengen. “Leg die telefoon eens weg en praat met elkaar.”

Open keuken

“Iedereen vindt het leuk als de chef even aan de tafel komt staan en komt vragen of alles naar wens is.” NOMO heeft een open keuken om de interactie met mensen te laten bestaan. “Ik heb ook in gesloten keukens gestaan. Dat vind ik ongezellig. Het is veel gemoedelijker en gezelliger als je in een open keuken staat. Mensen die gewoon even een babbeltje met je komen maken of kijken hoe je bepaalde dingen maakt.”

NOMO Rotterdam

Chicken ’n Waffles, een hartige wafel met kip en stroop

De kaart

Omdat Jerrel in veel verschillende keukens heeft gestaan, heeft hij ook ontdekt wat zijn voorkeur is. “Eten wat je verleidt, waar je je goed van gaat voelen en waar je blij van wordt. Soulfood, maar net met een twist.” Zo staan er overheerlijke chicken ’n waffles op de kaart, maar ook een bol gerookte makreel. Van trendy tot old school: voor iedereen is er wat te krijgen bij NOMO. “Ik heb gekeken naar de omgeving. NOMO zit in Rotterdam Noord en in deze wijk wonen relatief veel moslims. Daarom is al het vlees wat ik aanbied halal. De ouderen die hier wonen zijn dol op makreel, en daarom staat dat op de kaart. Voor iedereen wat wils. Ik vind dat je dat als restauranteigenaar verplicht bent. Je kunt een wijk een concept niet opdringen. Kijk wie of wat de omgeving vertegenwoordig en pas daar je kaart ook op aan.”

Loop eens naar binnen

NOMO is geopend van dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur open. Als de zon schijnt het je geluk, want dan kun je op het bescheiden terras vol met je gezicht in de zon genieten. Geniet van de creatieve combinaties of oude klassiekers in een nieuw jasje. Gun jezelf een momentje Northen Moods in Rotterdam noord. O, en weet je wat ook echt fijn is? NOMO hanteert wel echt hele fijne prijzen! Ja, het is het waard. Geloof mij maar.

NOMO
Noordplein 57
3035 ED Rotterdam
www.nomorotterdam.nl

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.