Elke dag douchen is slecht voor je lichaam

Elke dag douchen is slecht voor je lichaam

shower

En dat is jouw probleem sinds wanneer precies? Sinds wanneer is het aan jou om je zorgen te maken om mijn lichaam? Wanneer is het normaal geworden dat iemand zich bemoeit met hoe vaak ik mijn lichaam douche, waarmee ik het insmeer en waarmee niet? Ik douche elke dag, ja. Soms twee keer per dag. “OMFG, daar wordt je lijf toch ontzettend droog van en kan je eczeem van krijgen en weet-ik-veel-wat-nog-meer” “Kan, maar ik smeer me in,” “Maar dat is ook slecht, daar droog je ook van uit.” “Ik doe dit al heel erg lang en mijn huid is nog niet weggesmolten, mijn ledematen zitten er nog aan en er zijn nog geen gaten in mijn lijf gevallen. Ik denk dat het wel meevalt.” “Maar het is écht niet nodig om zo vaak te douchen.” STOP! HOUD JE MOND. Dat is het dus wel. Ik vind dat van wel. Ik vind het namelijk onnoemelijk ranzig als ik een dag niet douche.

Gewoonlijk zal ik er niks van zeggen; het is jouw lijf, zolang jouw ledematen er niet afvallen, jij jouw geslachtsdelen niet ruikt en je oksels geurloos zijn dan vind ik het prima. Zolang ik het maar niet doe. Waarom moet de om-de-dag-doucher mij dan wel altijd op mijn plek zetten dat ik een elke-dag-douchter ben? Waar is dat dan zeg maar goed voor? Ik hou mijn mond over jouw douchemaniertjes, bemoei jij je dan lekker eens niet met die van mij. Je zou denken dat het zo is opgelost toch? Nee hoor.

De om-de-dag-doucher vind het nodig om de elke-dag-doucher te vertellen dat een washandje langs je flappen halen helemaal niet zo vies is, dat het wassen van de okseltjes ook met een doekje kan en dat je heus niet gaat stinken als je een keer niet onder een hete douche gaat staan. Elke dag zo’n warme douche is immers niet goed voor je lichaam. Daarnaast kost elke dag douchen ook nog eens heel veel tijd, dat is allemaal niet elke dag haalbaar. “Ik lig liever een half uur langer in mijn bed,” wordt als argument aangedragen. Prima, blijf jij lekker een half uur langer in bed. Niet mijn poes, niet mijn oksels, niet mijn probleem. Dat ik niet snap dat een washandje sneller is dan een douche van 5 à 7 minuten is dan weer volledig mijn probleem.

Het wordt wel mijn probleem als je jouw manier van douchen op mij wil opdringen, onder het mom van ‘het is slecht voor mijn lichaam’. Ik wil eerst even zeggen dat het je geen reet aangaat hoe ik met mijn lichaam omga. Slecht of niet, het is niet jouw zorg wat ik met mijn lichaam doe. Ik zou normaliter zeggen dat je zorgen worden gewaardeerd, maar dat worden ze dus niet. Ik vind het eerlijk gezegd nogal irritant.

Het lijkt er namelijk op dat je met jouw ‘zorgen’ over mijn uitgedroogde lichaam je eigen douchegewoontes wil verdedigen. Let wel: I don’t give a flying fuck of je nou 1 x per dag doucht, 2 x per dag doucht of helemaal niet doucht. Oké, helemaal niet vind ik niet heel cool, je gaat namelijk op een gegeven moment echt stinken. Wat ik er over het algemeen van vind is namelijk niet belangrijk. Zolang jouw douchegewoontes mijn reukorgaan niet storen, is er in principe niks aan de hand. Dan heb ik er namelijk geen last van. Net zoals jij er geen last van hebt als ik iedere dag douche, mijn haren elke dag was en mezelf elke dag inzeep. Val me dan ook niet lastig met je zogenaamde gezondheidsadviezen. Ik ben liever uitgedroogd en vaste klant bij Dove dan dat ik me onfris voel. I do me and you do you. Iedereen blij.

Delen:

10 Reacties

 1. 29 april 2015 / 22:44

  Whaha! “Niet mijn poes, niet mijn oksels, niet mijn probleem”. Geliaal grappig geschreven!

 2. 29 april 2015 / 20:33

  En ik word juidt gek van die mensen die beweren dat het vies is als je niet elke dag doucht. Rot op. Dat is pas irritant. Maar zogenaamd vinden ze het dan alleen bij hunzelf vies en als een ander ren dag niet doucht is het weer prima. Er is geen verschil toch. Zo lang je niet heel vies werk hebt of niet overmatig zweet… is het NIET vies als je niet altijd doucht. En ik vind dat mensen dat ook maar eens moeten begrijpen. Dit heeft dus twee kanten. En dat blijf je houden. Je doet of het 1 of het ander.

  Ik vind het verder prima als iemand iedere dag doucht. Doet mn vriend ook. Maar ik niet en dat moet ook prima zijn.

 3. 29 april 2015 / 20:17

  Serieus? Bemoeien mensen zich met jouw douchegewoontes? Die hebben vast niets beters te doen…

  • Thamar
   Auteur
   29 april 2015 / 20:40

   Hahah Lonneke, nee hoor. Niet echt. Heb wel eens opmerkingen gehad als: “Huh, ga je nou alweer douchen?”, maar deze ‘frustratie’ komt al van way back. Ik las wel een stukken op andere blogs en daar was een hele discussie gaande tussen elke-dag-douchers en niet-elke-dag-douchers.

 4. 29 april 2015 / 17:22

  Dit is het zelfde als elke dag je haar wassen is ook niet goed voor je, ik douche bijna elke dag maar soms was ik me ook omdat ik dan douche teveel tijd in beslag vind nemen. Ik ken ook mensen die meerdere keren douche op 1 dag, dat is pas slecht.

 5. 29 april 2015 / 17:20

  Ik ben het meer dan met je eens! Ik douche en was mijn haren elke dag. Punt.
  Hihih, je hebt heel erg leuk geschreven!
  Liefs Iep

 6. 29 april 2015 / 17:13

  Ik ben het volkomen met je eens. Ik voel me ook liever fris [ en dan maar meer water en tijd ] dan dat ik een dag niet douche. Zelfde discussie met haren wassen. Ook dat doe ik bijna iedere dag

 7. 29 april 2015 / 14:10

  Amen! Hahaha, ge-wel-dig geschreven! Fijne blog heb je.
  Hier nog een elke-dag-doucher, vaak zelfs een 2x-daags-doucher. And I love it! <3

 8. 29 april 2015 / 13:36

  Muhaha. Gister hard gelachen om je gezond eten moet-post en nu om deze. Hier nog een elke-dag-doucher. Ik moet zeggen dat ik gelukkig ook weinig om-de-dag-douchers ken eigenlijk…. Fuck ‘m!

  • 29 april 2015 / 20:36

   Dat je ‘gelukkig’ weinig om de dag douchers kent. Pardon? Ik weet niet wat je daar mee wilt zeggen, maar dit gaat nergens over. Ik douche lang niet elke dag. Omdat ik het overbodig vind, maar ook omdat ik dat niet kan ivm chronische pijn. En dan ben je maar blij dat je ‘zulke’ mensen niet kent. Mag hopen dat je weet wat je zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.