Vier dingen die jou onweerstaanbaar maken

Geinig hoor die informatieve lijstjes waar verteld wordt wat mannen prachtig, mooi, sexy, geweldig of tof aan ons vrouwen vinden. Maar, ehm, fuck dat. Hoe kunnen zulke lijstjes en artikelen in godsnaam enige waarde hebben? Dit lijstje heeft pas waarde. Dit lijstje zal impact hebben op je leven. Je gaat twijfelen aan alles wat je weet. Dit lijstje is levensveranderend. Ben je daar klaar voor? Dit is nu al het lijstje van het jaar: kan jij dat aan? Dit is het grote ‘Wat jij mooi aan jezelf moet vinden om jezelf sexy te vinden’-lijstje

Ik ben een kritische vrouw. Al heel mijn leven ben ik strenger voor mezelf dan wie dan ook. Het was geen punt om een gebrek te vinden in mijn uiterlijk, persoonlijkheid en/of karakter. Sterker nog; het vinden van een gebrek was makkelijker dan het vinden van iets wat ik mooi aan mezelf vond. Deze onzekerheden werden gevoed door lijsten en artikelen als: ‘Dit vind hij sexy aan jou’, ‘Dit moet je echt niet aantrekken als je wil dat hij je leuk vindt’, ‘Deze tien dingen zoekt een man in een vrouw.” Nou, je raadt het al: ik had niets wat hij sexy zou vinden, ik droeg alleen kleding die hem zou afschrikken en ik had niet eens één van de tien dingen die hij zocht in een vrouw. Daar zat ik dan met mijn persoonlijkheid, karakter en uiterlijk. En nu?

Al eerder heb ik verteld dat het jaren heeft mogen duren voordat ik überhaupt iets kon vinden in en aan mezelf wat ik echt oprecht mooi vond én durfde te benoemen. En die lijstjes en artikelen over wat mannen vinden wat vrouwen moeten doen, dragen, denken en zeggen, hebben niet echt geholpen. Daarom is het eens tijd voor een nieuwe lijst. De enige waardevolle lijst.

4 dingen die jou onweerstaanbaar maken voor jou

 1. Je uiterlijk
  Heel je lichaam. Je bolle of platte buik, je dikke of dunne benen, je lange of korte nek, je dikke enkels of knokige knieën, je neus, je mond, je oren. Je platte billen of cup A, je korte of lange benen. Alles aan jouw lichaam is precies goed zoals het is. Of je tanden nou schots en scheef zijn of kaarsrecht, geel of wit: ze zijn perfect. Het is namelijk jouw uiterlijk. Van jou en van niemand anders.
 2. Je persoonlijkheid
  Alles wat je voelt, denkt en doet, is gevormd door je omgeving. Jij bent jouw persoonlijkheid. Je bent gevormd door je omgeving. Het zijn je kenmerken die jou typeren. Natuurlijk kunnen je gedachten en emoties soms een loopje met je nemen en dan nog ben je oké.
 3. Je karakter
  Ook al zou je hier wat aan willen veranderen; het is niet eens mogelijk. Met je karakter ben je geboren. Daar moet je het mee doen. Dit is je ruggegraat, je identiteit. Dus, ook al kan je je karakter niet veranderen, toch staat ‘ie in het lijstje. Want mocht je toch bedenken dat je jouw karakter wil veranderen; niet doen.
 4. Je seksualiteit
  En dan bedoel ik niet je seksuele geaardheid (die moet je overigens ook niet willen veranderen, maar dat heeft even niets met dit lijstje te maken). Het gaat om je seksuele vrijheid. Vrouwen mogen namelijk ook gewoon doen wat ze willen, ongeacht wat een man daarvan vindt. Lekker vrij zijn als je dat wil en vooral volop van genieten.

De vier belangrijkste punten. Uiteraard had ik ze allemaal uit elkaar kunnen halen en er een hele waslijst van puntjes van kunnen maken. Nadat ik daar over nagedacht had, vond ik dat vrij nutteloos. Het zijn namelijk vier aspecten die we als vrouwen altijd moeten veranderen voor media en mannen. Ik zeg: verander lekker niks aan deze vier aspecten en blijf gewoon heerlijk onweerstaanbaar.

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.