Happie & Sappie: De Bakkerswinkel Rotterdam-Kralingen

Happie & Sappie: De Bakkerswinkel Rotterdam-Kralingen
rdam-kralingen-entry-2

©De Bakkerswinkel

“We moeten echt weer eens wat afspreken,” appte mijn vriendin naar me. Ik had haar al een paar weken niet gezien, dus ik was het daar zeker mee eens. “Er is een nieuwe lunchroom geopend vlak bij ons. Zullen we daar van de week eens gaan kijken?” “Waar dan?” “Vlak bij Oostplein” “Oké, is goed.” Zo gezegd, zo gedaan. Vrijdags zaten we bij De Bakkerswinkel in Rotterdam Kralingen (ik zeg Kralingen, omdat er ook één in het centrum is die al veel langer open is). Deze locatie is open sinds januari 2015.

Vanaf buiten lijkt het best klein, maar er is nog een stiekeme deur die je loost naar een ander deel van de zaak waar lekker knus is ingericht. Niks matcht bij elkaar. De muren zijn kaal gelaten, terwijl er midden in de zaak een gigantische moderne lamp hangt. De stoelen zijn vast hier en daar overal vandaan gesprokkeld, net zoals de tafels. En ik, ik hou er van. Zoiets ligt helemaal in mijn straatje. 

De kaart had van alles wat. Van sandwiches, tot aan boterhammen tot aan scones en croissants. Ik wist absoluut niet wat ik moest nemen. Kiezen is niet mijn sterkste kant. Ineens wilde ik alles, maar ik besloot naar mezelf te luisteren en besefte dat ik eigenlijk niet zo heel veel trek had. Een volle, stevige cheese cake en een carrot cake. Beide zwaar genoeg om te dienen als lunch. Overheerlijk. Echt.

Op de achterkant staan nog allemaal lekkere boterhammen, sandwiches, soepen en high tea’s. Bij De Bakkerswinkel weten ze wat mensen lekker vinden. Mijn vriendin en ik kozen uiteindelijk voor twee stevige punten taart, maar we zagen mensen om ons heen het lekkerste vanmenno brood krijgen. Stevig belegd met bijvoorbeeld eiersalade, kipfilet of zalm. Er was werkelijk geen leeg plekje op de boterham te vinden. Ik vond het jammer dat ik niet zoveel trek had. Tragisch bijna.

Maar er was echt werkelijk niets, maar dan ook he-le-maal niets, mis met de overheerlijke, met noten gevulde, besmeerd met een lekkere rijke cream cheese frosting, carrot cake. Al I need in this life of sin, is me and my pie girlfrien’. Intens gelukkig kan ik worden van taart, ook al ligt het soms net zo zwaar op de maag als een flinke lunch. Gelukkig mag taart soms ook gewoon dienen als lunch. Liefde voor taart-lunch-dagen!

De Bakkerswinkel ligt direct naast de halte Oostplein, dus echt supergoed bereikbaar met het openbaar vervoer. Maar de tramhalte ligt ook op een steenworp afstand. Op alle mogelijke manieren kan je naar De Bakkerswinkel in Kralingen reizen om de overheerlijke taarten te eten, maar ze hebben ook scones, lekkere gezonde sapjes, huisgemaakte jammetjes en, je zou het haast niet bedenken, ze bieden je zelfs quiches aan. Het brood is vers, de groente en vlees biologisch, de taarten zoet en de scones vast overheerlijk. Ja, ik vond het helemaal geslaagd. Oké, misschien vond ik de prijzen op het eerste gezicht wel wat heftig. Een taartpunt voor 4 euro? Halleluja. Dat was even schrikken. Tot ik erachter kwam dat ik er bijna niets meer bij kon schuiven na het eten van die taart. Dan was €4 ineens helemaal geen probleem meer. Uiteindelijk waren we rond de €13 kwijt voor twee taarten en vier drankjes. Dus helemaal niks aan de hand.

Wil je ook naar De Bakkerswinkel? Dat kan. Ze zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur en zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:30.

Oostplein 223a
3063 CE Rotterdam
Tel.: 010 230 7858

Je woont niet in Rotterdam? Niet getreurd. Er zijn Bakkerswinkels in Amsterdam, Den Haag, Zoetermeer en Utrecht. Check op DeBakkerswinkel.nl voor meer informatie!

(Oh man, je gelooft het niet! Alles is gewoon zelf betaald. De taart, de chai latte met sojamelk, de verse jus d’orange. Niks is gesponsord. Ik vond het gewoon oprecht een fijn plekje in Rotterdam) 

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.