Beste 31-jarige ik,

Beste 31-jarige ik,

 

dear-me

ja, je bent oud en nee je gaat niet meer jonger worden. Nee, zelfs niet met botox. Knijp gewoon niet te vaak je ogen tot spleetjes voor de spiegel, dan is er niks aan de hand. Sta ook niet teveel op de weegschaal, daar word je echt niet gelukkig van. Ik denk dat je dat de afgelopen jaren wel hebt gemerkt, denk je ook niet? Ja precies.

Ik ga nu iets walgelijks tegen je zeggen, maar je doet het er maar even mee: geniet van je leven. Gewoon doen. Dat deed je al flink, maar blijf het doen. Ga reizen, gooi er een paar city trips uit, ga leuke feestjes af. Geniet. Ik weet het, genieten is een kutwoord, maar er is even geen ander woord voor. Enjoy life gewoon. Lekker leven en je niet te druk maken over dingen waar je toch al niks meer aan kan veranderen. Easy as that. Gelukkig maak je je niet snel zorgen, dat dat genieten zit wel snor, hè.

Het is wel belangrijk dat je dit volgend jaar even terugleest. Je moet wel goed bekijken of je ook echt hebt gedaan wat ik heb gezegd!

Kijk, je bent killergrappig, maar ook ontzettend vervelend. Je kan mensen echt gestoord maken met je gedoe. Zorg gewoon voor wat minder gedoe. Durf eerst eens gewoon adem te halen, na te denken en analyseer eens of het wel echt gedoe waard is. Denk ook eens dat jij gewoon goed genoeg ben voor de wereld. Ik bedoel, ken je jezelf? Ja, dat bedoel ik. Je bent awesome. Je staat altijd voor mensen klaar, doet altijd alles voor ze. Dus nee, je bent gewoon tof. Als mensen bij je weglopen, dan lopen ze toch lekker weg. Kan jou dat nou schelen. Maak dingen gewoon niet moeilijker dan dat ze zijn joh. Easy like a Sundaymorning.

Een ander idee is misschien proberen om wat te sparen. Ja, ik weet het. Het is moeilijk, maar het zou best leuk zijn om eens de Macbook te kopen die je graag wil hebben. Daar moet je toch echt voor sparen. Je weet dat een bank beroven geen optie is, dus spaar nou maar gewoon. Gewoon, rustig aan. Jouw eigen tempo. Minder schoenen kopen, hoeft echt niet. Echt niet. Geloof me nou maar. Spaar gewoon een beetje. Dat geld uitgeven is leuk en shit, maar hoe wil je ooit naar Venetië gaan? Of Curaçao. Of fucking Antwerpen voor mijn part?

Wees ook eens niet zo’n schijtluis. Wordt een freelance schrijfster bij een van die bladen. Je weet dat je het wil, maar je moet er wel wat voor doen. Het komt je heus niet aanwaaien, omdat je van die leuke sproeten hebt. Nee, gewoon normaal doen en gewoon wat er voor doen. Daarnaast moet je gewoon alles gaan doen wat je graag wil. Organiseer dat evenement wat je graag wil organiseren. Dan kan je wel leuk alles plannen in je hoofd. Als je een watje blijft, dan komt het er natuurlijk nooit. Doe gewoon iets. Je weet niet hoe het moet? Zoek uit hoe het moet. Be brave. Sukkel.

Oh ja, wat ik als laatste tegen je wil zeggen. DOE JE FUCKING BEST OP SCHOOL!! Nee, echt. Ik meen het serieus. Ik weet dat je hard aan het studeren bent, maar het kan altijd nog harder. Ja, ik weet dat je een concentratie spanne van een garnaal hebt. Ik weet het. Ik ben jou, weet je nog? Doe het gewoon. Het is nog maar anderhalf jaar. Dat is niks. De jaren zijn voorbij gevlogen. Nog even en je bent afgestudeerd. Bachelor in Communicatie. Dat is wat je wil toch? Fix het dan. Doe er wat aan. Leer ervoor. Sluit je desnoods anderhalf jaar op. Dan ben je er vanaf en kan je gewoon gaan werken.

Gewoon doen, trut.

Kusjes,

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.