Bad ass breakfast pizza

Bad ass breakfast pizza

 

Ik had een vriend op visite en hij liet mij een foto zien van een breakfast pizza. Holyshitfuck! Dat wil ik ook! Zo gezegd, zo gedaan: even naar de Appie. Blindelings, want ik had nog geen flauw idee hoe ik dit in elkaar zou flansen.

Gelukkig is Appie awesome en verkopen ze kant-en-klare pizzabodems voor een redelijke prijs. Redelijke prijs? Bij de Appie? Ja man, de wonderen zijn de freaking wereld nog niet uit. Awesomeness. Ik geloof dat je €2,99 betaalt voor die pizzabodempjes. En er zit al tomatensaus op. Oh en ze claimen vers te zijn. Ik bedoel maar: wat wil je nog meer?

Nou, ik weet wel wat je nog meer wil: beleg. Want wat flikker je nou precies op zo’n breakfast pizza? Alles wat je wil. Echt? JA MAN! Natuurlijk. Het is jouw pizza. Maar waarom heet het dan breakfast pizza? Omdat er ei op zit jonge! Spiegelei, omelet-ei, whatever ei. Ei? Ja, een ei, ei.

Even zien.. Negeer de Doritos maar, die zaten er heus niet op de pizza. De naturel chips ook niet. Maar goed, eh, ik ben niet zo’n goede lijner, weet je.

Oven voorverwarmen! 200 graden. Yes! Goed zo.

Anyway

  • Arla Finello pizzakaas (voor mijn part gebruik je geraspte kaas, maar die vind ik gewoon lelijk smelten op pizza)
  • Houtoven pizzabodems
  • Buffel mozzarella
  • Gegaarde kipfilet met grillsmaak (eh, wtf je kan tegenwoordig alles kopen. Je kan het natuurlijk ook zelf maken. Whatever floats your boat)
  • BARBECUE SAUS VAN REMIA! Serieus, eh, die nieuwe. Die alleen voor echte mannen is.  Amerikaanse BBQ saus-achtig. Remia Sweet Dalton – Smokey Honey BBQ Sauce. Daar marineer je gewoon lekker even de gegaarde kipfilet met grillsmaak mee. Jongeeee, lekkerrrr.
  • Roze ui (of witte, of rode, whatever. Ui.)
  • beetje bosui
  • peper
  • ei
  • ontbijtspek (of runderrookvlees, als je geen varken mag/wil eten. Kan gewoon)

Nu komt het ingewikkelde gedeelte. Houdt jullie vast, want het beleggen van een pizza kost ontzettend veel moeite. Snijdt je uitje in stukjes, blokes, ringetjes, halve ringetjes. Whatever floats your boat. You know the drill. Het interesseert me echt geen sikkepit hoe je uien eruit zien.

De-echte-mannen-remiasaus in een bakje doen, de kipfilet in stukjes, reepjes, blokjes, sterretjes snijden en deze bij de saus doen. Even roeren en gewoon effe laten staan.

De mozarella in stukjes scheuren. Mozzarella in plakjes snijden vind ik echt het domste werk ooit, dus ik scheur het bolletje gewoon aan stukken. Want dat werkt voor mij gewoon het beste. Dit doe ik direct boven de pizzabodem. Vervolgens is het de beurt aan het vlees. Ontbijtspek en kip op de pizzabodem doen. Uitje erbij. Pizzakaas erover heen. En je hebt al bijna een pizza. Godsamme, wat ben je geweldig!

Maar dan.. dan wordt het spannend jonge. Het is tijd voor het ei! Als je een spiegelei wil, dan maak je even een beetje ruimte tussen de ingrediënten. Gewoon de boel een beetje opzij schuiven. Anders druipt dat eiwit overal heen. Dat moet je niet hebben. Eitje gebroken (doe er twee hoor, niet zo gierig. Eén ei op een pizza, gaat het wel met je?). Beetje peper eroverheen (en eventueel nog een hele zooi aan andere kruiden, dat is jouw freaking feestje) en hoppa dat ding in de oven. 200 graden een minuut of 15.

 

Wil je geen sunny side up? Dan doe je het anders. Crack the eggs op dezelfde manier als bij het spiegeleitje, maar haal even een vork door het eigeel. Zodat het vermengd. Op de pizza ja. Je kan het ook in een bakkie roeren, met je eigenwijze waffel, en dan op de pizza deponeren, maar goed, ik weet niet hoe goed dat gaat. Het zou lullig zijn als het ei overal terecht kwam. Maar goed, hoe je het doet maakt me geen reet uit, zolang je het maar doet.

15 minuutjes wachten. Snufje bosui (nee dat klopt, dat is niet goed. Nou en) erover heen en klaar!

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.