Happie & Sappie: 3 x lekker eten in Middelburg (Zeeland)

Happie & Sappie: 3 x lekker eten in Middelburg (Zeeland)

Al jaren ben ik geen echte Middelburger meer (mijn moeder zou dat ontkennen want je blijft forever een echte Middelburger), want elke keer als ik terugkom (het liefst zo min mogelijk per jaar, sorry), is alles veranderd. Er zijn straten weg en er zijn straten bij gekomen. Restaurants verdwijnen en er komen eetcafés bij. Ik raak volledig in de war als ik weer eens voet op Middelburgse bodem zet. Positief gezien: ik heb altijd weer wat te ontdekken als ik in de hoofdstad van Zeeland kom. Als ik hier ben is het altijd noodzakelijk dat ik wat leuks ga doen. Het leuke is vaak wat eten met vriendinnetjes. Dit heb ik afgelopen weekend ook gedaan. Na de klik mijn 3 tips om lekker te eten in Middelburg. 

1. De Herberg

De Herberg bestaat al sinds dat ik me het kan herinneren. Ik kwam er nooit, maar als de eerste zonnestralen door de grijze wolken kwamen, zat het terras van De Herberg vol met zon minnende mensen. Logisch, want het is een heel gezellig eetcafé. De Herberg heeft een vintage uitstraling. Stoelen die niet bij elkaar pasten, mooie oude houten tafels en de muurversiering was fantastisch. Een heleboel opengeslagen boeken. Ik hou ervan. Zaterdagmiddag besloot ik daar te gaan lunchen met Joëlle. Kiezen kan ik niet, dus besloot ik Joëlle na te doen. Een stokbroodje makreel. Met kappertjes, cherrytomaatjes, augurkjes, salade en een sausje. Wat voor sausje? Ik heb geen idee, maar het was ont-zet-tend lekker. De eigen smaak van makreel was nog aanwezig en alle toevoegingen waren precies genoeg. Het werd geserveerd op een houten snijplank. De prijs was ook zoetjes; een eurootje of 6 voor het broodje. Je kan De Herberg vinden op de Pottenmarkt 2 in Middelburg.

 

2. Cafetaria Lammers

Dit cafetaria zit al sinds dat ik 7 jaar ben op dezelfde plek. Banckertstraat 2 in Middelburg. Als ik een tussenuur had op de middelbare school ging ik een patatje speciaal halen bij Lammers. De friet is altijd vers en gebakken in het zuiverste plantaardige vet. Nu moet ik misschien eerlijk zeggen dat ik niet zo op gezonheidsdingetjes let als ik een patatje ga halen, maar het is wel prettig als het vet gewoon altijd schoon is. Deze speciaalsaus is speciaal. Het is geen mayo-curry-uitje, maar een speciaalsaus. Wat er in zit? Dat is volgens mij het best bewaarde geheim van Middelburg. De foto heb ik van de website van Lammers gestolen, want mijn patatje was al op toen ik eindelijk bedacht om een foto er van te maken. Worst blogger ever. De tomaat en de augurk hoeven voor mij niet, maar elke keer als ik in Middelburg ben moet ik altijd even een patatje bij Lammers halen.

 

3. Van der Valk

De Van der Valk keten is een nationaal begrip. Langs iedere snelweg heb je er wel een staan. Vroeger was het een ontzettend stoffig hotel met zelf geplukte bloemetjes, crèmekleurige vloerbedekking en de kaart was nog simpeler dan de friettent om de hoek. Niks aan. Daar is helemaal niks meer van waar. Het hotel in Middelburg is ontzettend strak ingericht. De kleuren zijn grijs en wit, daar kan je niks fout mee doen. Het personeel is vriendelijk en zoals horecapersoneel behoort te doen, komen ze ook regelmatig vragen of alles naar wens is en of alles smaakt. Dan zit je daar met je mond vol clubsandwich heftig ja te knikken. Dat doet het niet voor me, maar hey, je kan niet alles hebben. Ik lunchte hier met mijn vriendin en we besloten dat we zin hadden in patat (ik denk dat ik een praatgroep ga oprichten voor mensen die teveel van patat houden). Maar we wilden weer geen kroketten of ander iets. De clubsandwich zou het worden. Drie boterhammen met eiersalade, gerookte kip, bacon, komkommer, salade en een of andere (weer niet te identificeren) saus. En patat. Helemaal gelukkig. Prijs was ook aardig. Ik geloof dat we rond de €9 kwijt waren.

Eigenlijk zaten we vol na het eten van 3 dik belegde boterhammen en patat met mayonaise. Our body said no, but our mind was saying yes, yes, yes. Ach, wat maakt het ook uit. Doorgaan tot we een ons wegen. De dessertkaart erbij. Na een paar oversekste grappen gemaakt te hebben over de lauwwarme perzik die op het menu stond, besloten we een dame blanche te bestellen. En geen gewone dame blanche, nee, een bolletje ijs in een bol van witte chocolade. Voor €8 zat deze in onze buik. Intens gelukkig werden we er van. Van der Valk kan je vinden aan de Paukenweg 3 in Middelburg.

Toen we de laatste hap dame blanche door onze keel lieten glijden, konden we niet meer. We konden niets meer eten, niet meer drinken, niet meer praten. Het enige wat we wilden doen was slapen. Dus gingen we, uiterst logisch, selfies maken. Die overigens allemaal mislukte. Maar goed, wat kan ons het eigenlijk schelen. Die krijg je er gewoon nog even gratis bij van me. Zo ben ik.

Mocht je ooit eens in Middelburg komen, dan zou ik deze plekken sowieso aanraden om eens te gaan eten. Mocht je nooit in Middelburg komen, dan raad ik je aan om eens naar Middelburg te rijden om daar te gaan eten. Er zijn nog veel meer leuke plaatsen in Middelburg waar je overheerlijk kan eten, maar deze drie ben ik afgelopen weekend geweest en was ik erg over te spreken. Wie weet de volgende keer weer drie anderen waar ik je blij mee kan maken!

Volg:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.