Rotterdammer in Quarantaine #4 – Bewaar je ticket

Heb je geen Spotify? Check hier.

Concertje, festivalletje, lekker in de club: ik ken het allemaal wel waarderen. Vinnet zelfs zo leuk dat ik in 2019 perongeluk expres in die branche rolde en festivalmarketeer werd. Ken je zeggen: aanrader. Tenminste als de boel niet zo besuikerd is dan.

Tis luid en duidelijk dat het nog effe dollekit is met die corona en quarantaine. Alle feesies hebben ook eg effe flink op de falie gekregen. Net als de mense die toch een paar joetjes hebben uitgegeven aan zo’n lekker festivalletje. Net als ik. Ken je vertellen; ik had zeven festivals op me agenda staan. Da’s echt een slechte grap.

Slechte grap

Tis niet alleen een slechte grap voor ons, de bezoekerts. Tis eg een tyfusgrap voor de organisasie. Je denkt, ze kenne het wel lije, maar dat hebbie echt mooi mis. We hebben ’t nie over een euroot of twee. Nee, malloot, ’t gaat om miljoenen. En met die miljoenen die verdampen gaat er een paar duizend banen naar de tering. Dat ken je ammaal niet simpel redde. ‘T gaat niet om grote auto’s van dikke directeuren, maar om normale mense die keihard werken in die industrie om bezoekerts te entertainen. Om ’t maar effe in perspectief te pleuren voor je.

Perspectief

En nu we het toch over perspectief hebbe: we willen met z’n alle zoveel mogelijk grote artiesten op een festival. Graag effe een internationale knakkert of twee. Als we effe niet met onze bakkus voor een podium staan, is ’t toch effe fijn als er wat vlechies worre gezet en wat glitters op onze muil worre gepleurd. Ook fijn is als we nog effe ergens kenne piese. Voor drankies wille we geen seconde te lang in de rij staan en als het effe ken wille we een foodstrip met vegan, vegetarisch, vlees en vis uit ongeveer driehonderddrieëndertig verschillende landen. Uitbuiken op een lekker bankie hier of daar. En ammaal veilig natuurlijk. Wor gefixt. Je koop een ticket voor een dag die je nooit meer vergeet.

Industrie

Dat parallelle universum waar we zo lekker naar de tering gaan is niet zomaar neergezet. Et doe’me ook echt een beetje zeer om te leze dat er dan van die zure zeikers zijn die gaan lope te zitten te janken om een line-up. Lekker belangrijk of Sjon Leggent kom optrede bij North Sea Jazz 2021 of dat Tjief Kief effe geregeld ken worre voor volgend jaar bij Woo Hah. Laten we eerst maar es effe bezien of die teringzooi niet de hele industrie naar de klote help, want als dat het geval is: ken je echt fluite naar je Sjon Leggent. Ik krijg er et zuur van dat et allemaal om de bezoekert moet gaan, maar wat nou met de mense die het maar allemaal regele voor de bezoekert? De mense die in de industrie werken die het hele boeltje opzette?

Bewaar je ticket

Dit jaar dus geen festivalletjes. Da’s echt een fucking zuur potje, maar aan sommige dingen ken je niks veranderen. Gaat ik dan me geld terugvragen aan de organisasie of gaat ik gewoon lekker op me tickets zitten totdat ik het ken gebruike? Voor mij is het simpel: ik werk in de evenementenbranche, ik ziet wat het doet met die scene en ik gaat daar echt niet moeilijk over lopen te zitten doen. Ik gaat met me krent op me ticket zitten. Wat jij moet doen moet je zelluf wete. Op je pinpas ken ik nie kijken, dus ik ken slechts hopen. Ik wil alleen maar zegge, zonder industrie geen feessies.

Check voor meer informatie over bewaar je ticket, geniet later op saveyourticket.nl.

Lees ook: