Rotterdammer in Quarantaine #2 – Samen? Pleurt op

Heb je geen Spotify? Check dan hier.

Als ik nou nog een keer ‘we’re in this together’ hoor dan gaat ik echt ergens mee smijten. Elke fucking nieuwsbrief waar ik op geabonneerd ben (was), elke godvergeten influencer die ik voorbij ziet komen, elk reusachtig merk wat me een beetje kom lopen vertellen dat we er samen inzitten. Fucking BN’ers die het gore lef hebben om zo’n leveloos liedje te maken. Nou, geloof me maar, ik zit ech niet in deze teringcrisis met hen hoor.

Zwaar

Dat lopen we hier dan allemaal mooi te vertellen, dat we’re in this together. Maar een zee’tje verder is het natuurlijk nog gekker. Die lopen ook te zegge dat we er met z’n alle inzitten. En dan komt zo’n griet van een Kim Kardashian lekker effe vertellen hoe zij en haar gezin door deze coronacrisis komen. Meit, ben benieuwd. Vertel me, hoe ken je zo’n periode doorstaan als je huis zo groot is als de hele Agniesebuurt. Ze heb het wel echt heel zwaar die meit. Volgens mijn hoeft zij en die kerel van haar elkaar drie weken niet eens te zien als ze dat zouden willen. Maar ja, haar corona is niet mijn corona, dus wat ken een mens zegge?

Kaviaar

Hoe kenne die rijke stinkerds nou vertellen dat wij het samen doen. Ik ben benieuwd, want wat doen we precies samen? Kijk, ik ben misschien een beetje kort door de bocht, maar ik zit hier met m’n peen-en-uienmuil in een flat met twee kinderen en een partner. Ik ziet hun smoelwerk elke dag. En da’s niet erg voor de rest, we kennen het an. Alleen wij hebben geen fitnesszaal, leefkeuken of een thuisbioscoop van ons eigen. We kennen niet de tuin in, want die hebben we niet. We wonen in Kralingen-Crooswijk en daar kijk ik recht met m’n muil bij iemand anders naar binnen. Dus, waar zitten we precies samen in? In quarantaine. Ja, wijsneus maar jouw quarantaine is die luxe-variant. Zeg maar die kaviaar, en ik heb gewoon surimisticks.

Niet samen

Maar eig’lijk ben ik ook een kutwijf met me gezanik. Want de man die elke dag geld bij elkaar probeer te sprokkelen, bij de supermart of bij het metrostation, die heb helemaal geen variant. En dat vind ik dus kut. Maar echt helpe, ken ik ook niet. Soms ken ik hem een paar knaken geven, maar meer ook niet. Dan voel ik me schuldig he, dat ik zo lekker af loop te geven op die Bekende Knakkers met hun oerdomme lied over zonnetjes en corona en dat we het samen moeten doen en zo. En lekker ga lopen vloeken op Kim Kardashian die effe komt vertellen hoe zwaar haar quarantaine is voor haar als miljonair. En dan ziet ik die man en dan weet ik zeker dat we niet samen in deze shit zitten.

Met z’n allen

Want ineens doen we alsof we zeg maar een verbonden land zijn. Wat zeg ik? Ineens is de wereld een grote plek van mensen die zeg maar verbonden zijn met elkaar. Waar we lekker saamhorig zijn met z’n allen. Zo’n land waar we elkaar lekker lopen zitten te steunen en te helpen. Naa, da’s gelul. En dat weet ik, omdat ik net zo’n stomme kut ben als iedereen. Ik support me local, want we’re in this together. Ik help een buuf, want we doen het samen. Ik gaat ondersteunen bij de voedselbank, want dat doen we. En wanneer die man voor m’n neus staat, kijk ik naar beneden, omdat ik tegen hem moet zeggen dat ik geen kleingeld heb. Samen, pleurt op.

Ik gaat morgen pinnen. Beetje samen dan.

Lees ook: