Jamie Li: Sexy, but tired. But sexy. En stom.

Ik dacht dat ik in 2018 leefde. Dat een vrouw geen zin meer hoefde te ‘maken’ om haar man tevreden te houden. Ik had het mis. Blijkbaar leef ik in 1950 en ben ik verantwoordelijk voor de zaadlozing van een man. Mijn man. Tenminste, volgens Jamie Li. Schrijfster van het boek Sexy, but tired. But sexy.

Ik had nog nooit van de vrouw of het boek gehoord. Dat ligt aan mij. Ik ben wel vaker doof voor dit soort blogger/vlogger marketingstrategieën. De schrijfster van dit boek is vlogger en beauty & fashion journalist. Schijnbaar een vrij bekende en leuke, want ze heeft bijna 60.000 volgers op Instagram. Geen idee.

Sexy, but tired. But sexy. En kut.

Ik ontdekte wie ze was via de Instagram van journalist Suzanne Mensen (@Suuz_). Via haar kwam ik terecht in de Instagram Stories van Tim Hofman (@debroervanroos). Daar stond de productbeschrijving van het boek van Jamie Li. Het stukje tekst wat je aanzet tot kopen van het boek. Het zou zo goed moeten zijn dat ik mijn linkerlong voor dit boek zou willen verkopen. Ik snap het. Het is heel moeilijk om een fantastisch stukje te schrijven over een ogenschijnlijk kutboek.

Sexy, but tired. But sexy sexy but tired but sexy jamie li vlogger boek schrijven body shamen empoweren buikje dik verbergen shapewear thamar kempees bloggen schrijven mening rotterdam
Bron: bol.com, Instagram Tim Hofman

Ogenschijnlijk kutboek ja. Ik heb het niet gelezen. Ga ik ook niet doen. Ik heb het druk. Plus de passages die voorbij kwamen, vond ik namelijk, naast verbazingwekkend, extreem zorgelijk. Dat dit soort propoganda in onze tijd nog verspreid mag worden, is best walgelijk.

Lusteloze zaadcontainer

Volgens Jamie zijn vrouwen namelijk verantwoordelijk voor de zaadlozing van hun partner. Dat betekent dat het allemaal erg leuk en aardig is dat je met hoofdpijn in je nest ligt, maar als je kerel wilt neuken, dan neuk je. Gelukkig legt ze uit dat je wel mag afwijzen. Hoera. Maar als hij blijft doordrammen dan moet je maar gewoon zin maken en hem laten rammen (pun intended). Zo houd je je relatie namelijk spicy. Wees een lusteloze zaadcontainer voor je partner. Eh, Jamie, 1950 heeft gebeld en ze willen hun standaarden terug.

De Flap, cellulitis en rollade-effect

Ze noemt het allemaal. Striae, rollade-effecten, putjes in billen en de flap. De Flap. De liefkozende naam voor het overtollig huid na een bevalling. Ik bedank mijn kinderen hartelijk voor De Flap. Rotkinderen. Beetje mijn lijf ruïneren in 9 maanden. Klootzakken. Wat denken ze wel niet. Had ik nou maar de tips van Jamie zo’n 15 en 11 jaar geleden. Dan had ik ze tenminste met gelakte teennagels en een kale kut op de wereld kunnen zetten. Goals.

In haar boek geeft ze aan dat ze met haar Google Maps striae, rollade-effecten, putten in haar bil en De Flap zich hoe dan ook sexy moet voelen. Dat doet ze natuurlijk niet door De Flap gewoon De Flap te laten zijn en zich sexy van binnenuit te voelen. Waarom zou je dat doen als je shapewear hebt! Oh en laat die Flap nimmer zien als je de lusteloze zaadcontainer uithangt. Stel je voor dat ‘ie z’n zaad niet kwijt kan. Lig je dan met De Flap en zonder zaad. Flutvrouw.

Niet beter weten

Het boek staat bol van onzekerheden, angsten en twijfels. Jong volwassenen lezen het. Denken dat het normaal is om je lijf te verstoppen. Sterker nog: moeten verstoppen. Omdat je pas sexy bent met een flapje, putje en rolletje minder. Jonge vrouwen die door middel van dit boek denken dat ze hun benen moeten spreiden zodra hun partner zin in seks heeft. Pubers die lezen dat een influencer waar ze tegenop kijken niets anders doet dan haar eigen lichaam haat en dingen doet die ze eigenlijk niet wil. Doe jezelf een lol en ontvolg haar en ga Vera Camilla volgen. Of Suuz. Of Ashley Graham of zo. Lijkt me beter. Dan weet je ook gelijk beter.

Drie tips waarmee je het leven wint

Voor mij is het niet nodig om een boek te vullen met tips om het leven te winnen. Het is namelijk heel simpel. Zelf ben ik ook nog aan het leren hoe ik in het leven moet winnen. Dat gaat heus met vallen opstaan. Geloof me, soms ga je zo hard op je muil dat je alleen maar wilt huilen. Doe maar. Lucht op.

Tip 1: Accepteer De Flap, rollade-effecten en striae

Je kan het wegproppen in shapewear. Dat doe ik ook soms. Je kan het verstoppen onder de lakens voor de man die van je houdt. Of voor de man waar je gewoon voor een keertje op ging zitten. Het boeit niemand. Het boeit alleen jou. Alleen maar omdat het je boeit wat anderen van Flap vinden. Alsof Flap ervoor zorgt dat je minder waard bent. Doe normaal.

Tip 2: Heb seks wanneer jij wilt

Je heb geen zin in seks? Vet pech voor hem. Kan hij driehonderdmiljoenmiljard keer aan je vragen. Nee is nee. Wat kan jou het nou verrotten dat hij zijn zaad kwijt moet. Dan gaat ie zich maar aftrekken. Jij bent zijn partner (scharrel, zomerdingetje, friends-with-benefits) niet zijn neukmachine. Als hij dat niet snapt: eat a dick. Bovendien als hij geen nee accepteert (wtf?), boos wordt (huh?) of geïrriteerd doet (lef!) dan moet hij misschien (zeker weten) heropgevoed worden. Jij bent niet verantwoordelijk voor zijn gerief. Echt niet.

Tip 3: lees geen boeken die je niet empoweren

Heb je het boek gelezen en ging je aan jezelf twijfelen? Dacht je dat je ineens shapewear moest dragen om je hele lijf te verbloemen voor de wereld? Voelde je ineens onzekerheid, omdat je ruzie hebt met je partner? Had je misschien wel zijn goddeloze zaadcontainer moeten zijn? Ben je licht in paniek omdat je putten in je kont hebt? Allemaal gevoelens die je niet hoort te voelen na het lezen van een boek wat je hoort te empoweren. Sexy, but tired. But sexy zou je moeten empoweren. Alleen het voelt niet echt opbouwend.

Diepere laag

Volgens de productbeschrijving schuilt er achter haar goed geföhnde haar, dansjes in de club, haar snorvrije bovenlip en sexy designerschoeisel aan haar voeten, heus een diepere laag. Ik ben niet geïnteresseerd om die laag te vinden. Maar wellicht iemand anders wel. Hier en daar zal het boek vast met een knipoog geschreven zijn. Grote kans dat ik geen humor heb. Maar dat komt vast door mijn Flap. Daar word je fucking zuur van.

9 Comments

 1. Ik sla ook even over. Erg jammer dat zoiets
  geschreven en uitgegeven is.

 2. Misschien een tip: Ga een paar van haar vlogs bekijken en lees het boek. En ga dan nog eens zitten en je eigen blog/column herlezen/-schrijven.

  Oh. En die vrouwen die jij noemt…. Die volg ik ook. Just sayin’

  Het leven is niet zo zwart wit 🙂

  1. Thanks voor de tip. Ik ga haar vlogs niet kijken en haar boek heb ik voldoende van gelezen. Tof wel dat je die anderen volgt. All good.

   1. Maakt ook niet uit. Ik vind het alleen jammer dat er kritiek komt op een paar zinnetjes uit een boek wat niet in zijn geheel gelezen is van een vrouw die velen niet eens kennen. Want de grootste kritiek komt, volgens mij, van vrouwen die hiervoor nog nooit van Jamie Lee gehoord hadden.

    In haar boek heeft ze het ook over haar kleine borsten. En haar onzekerheid hierover maar dat ze nu ook schijt heeft. En over haar relatie en welke waarden zij belangrijk vindt. O.a. dat je vooral moet doen wat goed voelt en dat gelijkwaardigheid in een relatie heel belangrijk is.

    En dat lees ik nergens terug. Het is alleen maar bashen op die vrouw, want dat is anno 2018 wel geaccepteerd? Wil je zo graag opkomen voor de positie van de vrouw, probeer dan ook opbouwende kritiek te geven. Als je zo nodig kritiek wilt geven. Maar wat ik de afgelopen dagen allemaal online zag? Daar lusten de honden geen brood van. Allemaal gevoed door de publieke opinie. En dat vind ik nog veel zorgelijker dan een paar zinnetjes uit een boek dat compleet in de verkeerde context geplaatst is.

 3. haha zo jij hoe je het verwoord 😀 ik lees niet dus zal het ook niet in mijn handen krijgen maar zo te horen mis ik er niks aan. ik volg haar wel en kijk haar vlogs ook en vind het verder een heerlijkheid, maar of dit boek nou een goede zet is geweest betwijfel ik

 4. Ik heb jouw advies opgevolgd, maar ik zou werkelijk niet weten in welk opzicht dat mijn mening ( gelijk aan die van Thamar) zou moet opvijzelen.
  Het blijft idioot slecht geschreven, met een rare ondertoon, misplaatst sarcasme, en het gekafte stuk braaksel is al helemaal niet geschikt voor al die 14-jarige grietjes die haar aanbidden.

  If anything, ben ik zowaar nog negatiever over haar geworden.

 5. Te goed dit 😀 Ik heb het boek al hier en daar zien passeren op social media, alsook de kritiek erop. Eerlijk is eerlijk: ik ben nu dus al zeker niet meer van plan het ding te lezen. 😉
  Serieus, als je flappen, putjes, whatever wilt verstoppen, doe het dan gewoon voor jezelf. Who cares wat een ander denkt. En als die vent dat allemaal niet aanvaardt, dan fock hem.
  En uiteindelijk: waarom alles verstoppen (zelfs voor jezelf)? Je lijf is je lijf. Hou ervan. En ieder lijf is mooi op zijn eigen manier. Punt.